Image default
Σοφοκλέους 10 Τοις Μετρητοίς

ΧΑ-FAST FINANCE

Ακόμα μία εβδομάδα με σημαντικά κέρδη για την αγορά που μέρα με την μέρα προσελκύει παλιούς και νέους επενδυτές. Όταν ο ΓΔ και Ftse25 κλείνει με κέρδη πάνω από 7% και ο τραπεζικός με πάνω από το 20% με τον τζίρο να ανεβαίνει κάθετα είναι λογικό να έχουμε σημαντική ρευστότητα στην αγορά και ανατροφοδότηση της τάσης. Η αλήθεια είναι ότι στην συνεδρίαση της Παρασκευής είδαμε σημαντική μείωση στον όγκο συναλλαγών που είναι και τη μόνο μελανό σημείο βραχυπρόθεσμα. Παρόλα αυτά η αγορά από την στιγμή που και στο κλείσιμο του μήνα κλείσει πάνω από τις 667 μονάδες έχει ανοίξει έναν μεσομακροπρόθεσμο ανοδικό κύκλο.

H εβδομάδα που ακολουθεί είναι αποτελεσμάτων ενώ θα λάβει χώρα και το Small Cap event με 15 εισηγμένες να συμμετέχουν. Να σημειώσουμε πάντως ότι η μεσαία κεφαλαιοποίηση έχει και τις μικρότερες απώλειες για το 2020 χάνοντας το 14% της αξίας του ενώ ο ΓΔ και ftse25 χάνουν το 23% και 28% αντίστοιχα με τον τραπεζικό πρωταθλητή σε απώλειες που πλησιάζουν το 58%. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια κινούνται με μεγάλες διακυμάνσεις που σε ακρότητες πλησιάζουν τις 800 μονάδες και είναι και ο μόνος κλάδος που δύσκολα μπορεί να αποτιμηθεί τουλάχιστον μέχρι να ενισχυθεί και πάλι κεφαλαιακά. Στην παρούσα στοχεύουν στην ζώνη των 440-450 μονάδων που είναι σημαντική αντίσταση.

Αν σκεφτεί κάποιος ότι η αγορά σταμάτησε να ανεβαίνει μετά τις εκλογές και στην πορεία βρέθηκε και ο Covid που την βύθισε πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει αντίστοιχα να μας κάνει εντύπωση η κίνηση που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα εν μέσω Lock down και πιθανότητες μεγέθυνσης της απώλειας του ΑΕΠ. Η αγορά θυμίζουμε ότι πάντα προεξοφλεί μία κατάσταση αρκετούς μήνες νωρίτερα και το μόνο σίγουρο είναι ότι στην παρούσα βλέπει τα 70 δις που θα έρθουν, χωρίς να υπολογίσουμε ιδιωτικές επενδύσεις και σταδιακό άνοιγμα της κάνουλας δανεισμού στον τραπεζικό κλάδο  στο απώτερο  μέλλον.

Τα εν αναμονή νέα από CENERGY, Εθνική Ασφαλιστική, τον Ελλάκτωρα είναι θετικά αλλά η αγορά χρειάζεται νέα καύσιμα συνεχώς για να μπορεί να συντηρεί τα κέρδη της στο μέλλον. Το κλειδί είναι δεδομένο ότι βρίσκεται στον τραπεζικό και την λύση στον γόρδιο δεσμό που μας ταλαιπωρεί χρόνια να θέλουμε να δούμε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο της αγοράς. Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι αν με κάποιο τρόπο αφαιρούσαμε τον τραπεζικό κλάδο από τον ΓΔ αυτός θα ήταν τουλάχιστον διπλάσια τιμή από τα τρέχοντα επίπεδα.

Οι επιλογές μας υπέρ αποδίδουν 14,43% έναντι του ΓΔ σε σχέση με τον ίδιο να χάνει το 23,64% της αξίας του με τις επιλογές μας στο -9,21%. Ο τραπεζικός αρχηγός στις απώλειες με 57,85% με τον ftse25 στο -27,92%. Η ΕΝΤΕΡ με 82% κέρδη, με την ΔΕΗ να ακολουθεί με 45% κέρδη,  με το ΚΡΙ ΚΡΙ και την KOYEΣ με 14%,.Στον αντίποδα μεγάλος χαμένος η ΑΛΦΑ με -65% με την Εθνική στο -54% και την ΕΥΡΩΒ στο -50% 

Σχετικα αρθρα

Morgan Stanley: Υποβάθμισε τις ελληνικές μετοχές

admin

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

admin

Goldman Sachs: Στις 1.000 μονάδες ο Γ.Δ. του ΧΑ

admin

ΔΕΙΚΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

admin

DJIA, 10ετές ΟΕΔ, ΓΔ, ΔΤΡ

admin

H “μαύρη” Δευτέρα των ομολόγων

admin

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ενώπιον μακροπρόθεσμης αντίστασης

admin

ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανοδική αντίδραση εντός της συσσώρευσης

admin

XA:Συγκέντρωση δυνάμεων

admin

ETE-AMK-Fast Finance

admin

XA:Άντεξε την πίεση, έβγαλε αντίδραση 

admin

Μαύρα σύννεφα πάνω από τις αγορές

admin