Image default
Επιχειρήσεις

Οι μέτοχοι ψηφίζουν για τον «νέο» ΟΤΕ – Το πλάνο για τις νέες θυγατρικές και τα οφέλη

Το σχέδιο για τον «ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ομίλου, Μιχάλη Τσαμάζ, καλούνται να εγκρίνουν οι μέτοχοι στην αυριανή κρίσιμη Γενική Συνέλευση.

Πρόκειται για το πλάνο μετασχηματισμού του ομίλου ΟΤΕ με τη δημιουργία τριών ξεχωριστών θυγατρικών που θα δημιουργηθούν από την απόσχιση των κλάδων Εξυπηρέτησης Πελατών (Cosmote e-Value Contact Center), Καταστημάτων (Germanos) και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου (Cosmote Technical Services – CTS) της εταιρείας, με απορρόφηση από θυγατρικές που ανήκουν κατά 100% στον Όμιλο. Ο μετασχηματισμός των βασικών λειτουργιών του ομίλου που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη θα υπηρετήσει το σχεδιασμό της διοίκησης Τσαμάζ σε τρία σκέλη: στην ορθολογικότερη λειτουργική δομή του Ομίλου, στην αξιοποίηση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του κάθε κλάδου και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μεγαλύτερων εξειδικευμένων οικονομικών μονάδων, με απώτερο στόχο τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ.

«Έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα για την επόμενη δεκαετία, να μετατρέψουμε τον Όμιλο ΟΤΕ στον ευέλικτο τεχνολογικό πάροχο του μέλλοντος, που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ανατροπή, προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων, των μετόχων και της κοινωνίας. Έναν Όμιλο πιο λιτό στο διοικητικό του κομμάτι και πολύ πιο ισχυρό και ευέλικτο στην πρώτη γραμμή, που ουσιαστικά διαμορφώνει την εμπειρία του πελάτη. Ένα νέο μοντέλο λειτουργίας που μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες, αξιοποιώντας την τεχνολογία», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ (OTE: Νέα εποχή για τον όμιλο με απόσχιση κλάδων – Η ενημέρωση Τσαμάζ) σε πρόσφατη ενημέρωση.

Τι αλλάζει στον ΟΤΕ

Οι αλλαγές αυτές αφορούν περίπου 5.000 εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ και η λειτουργία των νέων εταιρειών θα ξεκινήσει στις αρχές του 2021, με τη διοίκηση της εταιρείας να έχει επισημάνει πως θα απαιτηθεί χρόνος έως ότου ο μετασχηματισμός αυτός να ωριμάσει. Με την νέα δομή, έχει αναφέρει η διοίκηση, οι εργαζόμενοι αυτοί μεταφέρονται αυτόματα στις νέες θυγατρικές διατηρώντας δικαιώματα και όρους εργασίας και χωρίς αλλαγή στη σύμβαση εργασίας τους. Παράλληλα με το σχέδιο δημιουργίας τριών θυγατρικών, ο Οργανισμός έχει εκπονήσει και υλοποιεί νέο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα προχωρά επιτυχώς και με σημαντική συμμετοχή, ενώ προ ημερών το πρόγραμμα επεκτάθηκε και για εργαζόμενους που θεμελιώνουν για πρώτη φορά δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (πλήρους ή μειωμένης) το έτος 2027.

Τι θα εγκρίνουν οι μέτοχοι

Σε ότι αφορά στην αυριανή ΓΣ, οι μέτοχοι καλούνται να εγκρίνουν το προτεινόμενο σχέδιο μετασχηματισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί το πλάνο αυτονόμησης των λειτουργιών Εξυπηρέτησης Πελατών, Καταστημάτων και Τεχνικών Υπηρεσιών Πεδίου. Η διοίκηση στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιασμό, το σκεπτικό και τα οφέλη της απόσχισης από οικονομική και νομική άποψη, τις σχέσεις ανταλλαγής, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως:

Για την Cosmote e-Value, η ενοποίηση των μονάδων εξυπηρέτησης και τηλε-πωλήσεων των πελατών Ομίλου συμβάλλει στην ομογενοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης και πωλήσεων, στην ευέλικτη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων βάσει προτεραιοτήτων,στην καλλιέργεια ενιαίας κουλτούρας και εφαρμογή κοινών εταιρικών πολιτικών, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε θέματα εξυπηρέτησης και πωλήσεων.

Στα καταστήματα (Germanos), η απόσχιση του κλάδου θα συμβάλει καθοριστικά τόσο στην βελτιστοποίηση της λειτουργίας των καταστημάτων, όσο και στην ομογενοποίηση των διαδικασιών και των εμπορικών πολιτικών αλλά και στη δημιουργία οικονομιών κλίμακας

Για τις τεχνικές υπηρεσίες πεδίου, η νέα εταιρεία Cosmote Technical Services – CTS επιδιώκεται η ταχύτερη και πιο στοχευμένη εκμετάλλευση των ήδη ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του κλάδου, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών και σε άλλους πελάτες, υφιστάμενους και νέους.

Τέλος, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν και την ακύρωση 9.965.956 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η εταιρεία στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών, με αντίστοιχη μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 28,2 εκατ.ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: 

ΔΕΗ – Investor’s Day: Επενδύσεις 3,4 δισ. ευρώ έως το 2023 και νέο business plan

Παράταση με… αστερίσκους στα μορατόρια για πληρωμή στις δόσεις των δανείων

Η Merck πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Moderna πριν εγκριθεί το εμβόλιο

Σχετικα αρθρα

Μινέρβα-Λαδένης: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία τροποποίησης του ΚΟΔ

admin

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

admin

Brown Hotels: Στόχος τα 24 ξενοδοχεία μέχρι το 2025

admin

Οι πρώτες επενδύσεις του 2024 για την Premia Properties

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για καταβολή μερίσματος

admin

Alpha Trust-Ανδρομέδα: Στις 18/4 η ΓΣ για μέρισμα με δικαίωμα επανεπένδυσης

admin

ΛΑΡΚΟ: Δέσμευση για παράταση των συμβάσεων εργασίας έως τις 12 Μαίου

admin

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

admin

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ο Ν. Μπήλιος αναλαβάνει Διευθυντής Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων

admin

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023

admin

Noval Property: Νέο μέλος του ΔΣ ο Μιχ. Παναγής

admin

Βασιλάκης: Έρχονται νέες συνεργασίες μέχρι το τέλος του 2024 για την Autohellas

admin