Image default
Αγορές

Το εμβόλιο ωθεί τη Wall Street

Το εμβόλιο ωθεί τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow Jones, καθώς η προοπτική εμβολιασμού στις ΗΠΑ περιόρισε τις ανησυχίες για την οικονομική απειλή των νέων μέτρων lockdown που εφαρμόζουν πολιτείες στη χώρα.

Έγγραφα της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναφέρουν πως το εμβόλιο που κατασκευάστηκε από την Pfizer και την BioNTech ενάντια στον κορονοϊό παρέχει ισχυρή προστασία από τη νόσο, εντός περίπου 10 ημερών από τη λήψη της πρώτης δόσης.

Το συγκεκριμένο εύρημα είναι ένα από τα πολλά σημαντικά νέα που παρουσιάζονται στο ενημερωτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 100 σελίδες αναλύσεων δεδομένων από την FDA και από την Pfizer.

Παράλληλα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι έχει στόχο στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του να γίνουν 100 εκατ. εμβόλια σε Αμερικανούς, ενώ ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει τη χρηματοδότηση του προγράμματος προκειμένου κανένας πολίτης της χώρας να μην μείνει εκτός εμβολιασμών.

Στο πεδίο των συναλλαγών, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,41% στις 30,192.55 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 0,29% στις 3,702.60 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 0,50% στις 12,582.77 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι τιμές του πετρελαίου καθώς κλιμακώνεται η ανησυχία των επενδυτών για την πορεία της ζήτησης μετά τα lockdowns στην Καλιφόρνια και τους αυστηρούς περιορισμούς σε άλλες πολιτείες. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε σχεδόν 0,4% και έκλεισε στα 45,60 δολάρια το βαρέλι.

Στον αντίποδα, σε ανοδικό έδαφος έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση ο χρυσός σκαρφαλώνοντας σε υψηλό τριών εβδομάδων. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 0,5% και έκλεισε στα 1.874,90 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 17 Νοεμβρίου για το πολύτιμο μέταλλο.

 
  • Wall Street
  • Dow Jones
  • Nasdaq
  • Εμπορεύματα
  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
  • χρυσός

    Σχετικα αρθρα

    Σε υψηλό-ρεκόρ οι αυστραλιανές μετοχές- «Ζορίζεται» το γεν

    admin

    Wall Street: Νέο ρεκόρ ο S&P 500-Άλμα ο Dow Jones

    admin

    Ευρωαγορές: Νέο ρεκόρ για τον Stoxx 600-Ράλι 15% η H&M

    admin

    Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά την τριήμερη πτώση

    admin

    Goldman Sachs: Αναμένει «περιορισμένη άνοδο» για τις αμερικανικές μετοχές

    admin

    Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Υποχωρεί η δυναμική της αγοράς

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Ζυγίζοντας» τα μάκρο

    admin

    Επεκτάθηκαν οι απώλειες στη Wall Street- Τρίτη μέρα διόρθωσης

    admin

    Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Stoxx 600 και ο DAX

    admin

    Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

    admin

    Μικτό άνοιγμα στις Ευρωαγορές με το «βλέμμα» στην οικονομία

    admin

    Ανοδικά οι ασιατικές αγορές- Σε υψηλό δύο ετών ο Kospi

    admin