Image default
Επιχειρήσεις

ΑΔΜΗΕ: Μπαίνει στην μάχη των telecoms μέσω της Grid Telecom

Στη χονδρεμπορική αγορά τηλεπικοινωνιών με ενεργό ρόλο και στρατηγική ετοιμάζεται να διεισδύσει o Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, μέσω της Grid Telecom.

Μετά την ανακοίνωση από την ΔΕΗ ότι ανάλογο σχεδιασμό θα ακολουθήσει και ο ΔΕΔΔΗΕ  αξιοποιώντας το δικό του δίκτυο διανομής, ο ΑΔΜΗΕ, είναι επίσης άλλη μια εταιρεία που θα πέσει στην μάχη των telecoms προκειμένου να διαθέσει μισθωμένες γραμμές υπερυψηλών ταχυτήτων, αξιοποιώντας ένα δίκτυο οπτικών ινών μήκους 3.000 χλμ. σε όλη την χώρα. Μάλιστα το νέο σχεδιασμό αναμένεται να ξετυλίξει η διοίκηση της εταιρείας τις επόμενες μέρες.

Ένα πρώτο δείγμα γραφής αποτελούν δύο συμφωνίες που έχει ήδη ανακοινώσει ο ΑΔΜΗΕ μέσω της θυγατρικής του, υπογράφοντας 15ετή Σύμβαση Μίσθωσης Δικτύου Κορμού Οπτικών Ινών μεταξύ της θυγατρικής εταιρείας Grid  Telecom και της WIND.Η σύμβαση, όπως έχει ανακοινωθεί προβλέπει την εκμίσθωση πολλαπλών ζευγών Οπτικών Ινών σε τμήματα του δικτύου του ΑΔΜΗΕ στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού μήκους 1.600 χλμ.
Η εταιρεία δεν έχει κρύψει ότι στον τομέα αυτό θα ακολουθήσει τον βηματισμό των μεγάλων Ευρωπαίων Διαχειριστών Μεταφοράς Ενέργειας για να αναπτυχθεί στην πολλά υποσχόμενη αγορά  της μεταφοράς δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ μηνών η Grid Telecom είχε  συνάψει και άλλη μία συμφωνία στον τομέα των data με την Lamda Hellix, η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από αμερικανικό κολοσσό που αναπτύσσεται στην αγορά των Data Center. Η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία κεντρικού, προστατευμένου σημείου παρουσίας (POP) της Grid Telecom στο Carrier-Neutral Data Center Campus της Lamda Hellix.

Η Grid Telecom, ως θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, είναι η εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ, τα οποία είναι εγκατεστημένα κατά μήκος των πυλώνων υψηλής τάσης, εξασφαλίζοντας πολύ υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας υπηρεσίας.

Παράλληλα, επεκτείνονται συνεχώς τα διασυνοριακά και υποθαλάσσια δίκτυα οπτικών ινών μέσω των διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ, εντός και εκτός της χώρας. Η Grid Telecom παρέχει ήδη υπηρεσίες dark fiber σε τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν το δικό τους πλήρως προστατευμένο δίκτυο μέσω εναλλακτικών διαδρομών, ενώ σύντομα θα διαθέσει και υπηρεσίες χωρητικότητας (10 -100 Gbps), μέσω του προηγμένου δικτύου DWDM που αναπτύσσει.

Η Lamda Hellix, αποτελεί έναν  από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Data Center στη ΝΑ Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.  Μεταξύ άλλων, μέσω αυτής της συνεργασίας αυτής, το μεγάλο οικοσύστημα πελατών και παρόχων της Lamda Hellix αποκτά άμεση πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα οπτικών ινών στην Ελλάδα, με επιπλέον ποιοτικές επιλογές μεγάλου εύρους.

Η Grid Telecom συστάθηκε τον Ιανουάριο 2019. Στόχος της είναι να αξιοποιήσει το δίκτυο οπτικών ινών μήκους 2.700 χλμ. που είναι ήδη εγκατεστημένο στις Γραμμές Υψηλής και Υπερυψηλής Τάσης του Διαχειριστή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασής του μέσω των εναέριων και υποθαλάσσιων Γραμμών Μεταφοράς, συνολικού μήκους 12.000 χλμ., σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η τοπολογία του εγκατεστημένου δικτύου οπτικών ινών του ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες, ενώ ο σχεδιασμός των επεκτάσεων του δικτύου υλοποιείται με γνώμονα τις εμπορικές ανάγκες. Μέσω του δικτύου της GRID θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς κίνησης στη νησιωτική χώρα και πέραν των συνόρων της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Σωκράτης Κόκκαλης: Μπορεί να «γυρίσει την παρτίδα» για την ΙNTRALOT;

ΗΠΑ: Τι θα αποφασίσει αύριο o FDA για το εμβόλιο της Pfizer

Lockdown: Τα δύο σενάρια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Σχετικα αρθρα

Δημήτρης Κρομμύδας – Βιολογικό Χωριό: Θέλει να φέρει το χωριό στην… πόλη

admin

Ασύλληπτη γκάφα της Nike: Έγραψε λάθος στα ελληνικά το όνομά της

admin

Τσίπουρο και ούζο γίνονται πιο ισχυρά στις διεθνείς αγορές

admin

Sun: Γιατί ο Ρούπερτ Μέρντοχ «μηδένισε» την αξία του βρετανικού tabloid

admin

VW: Αποκάλυψε ότι διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών της σε ΗΠΑ και Καναδά

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάθεση 1,87 εκατ. ιδίων μετοχών σε διοικητικά στελέχη

admin

Γκότσης για Folli Follie: Οι νόμοι τηρήθηκαν πιστά

admin

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Δωρεά ταχυπλόων σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και επιχειρησιακών μέσων στην ΕΛΑΣ

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάθεση 1,87 εκατ. ιδίων μετοχών σε Διοικητικά στελέχη

admin

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έφοδος σε εταιρείες πώλησης συσκευών τηλεπικοινωνίας και τηλεδιασκέψεων

admin

ΟΚΑΑ: Μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και παράλληλα ενεργοποιεί επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ

admin

Intrakat: «Πράσινο» φως στο σχέδιο απορρόφησης της Γαία Άνεμος

admin