Image default
Οικονομία

Κίνα: Διατήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής

Η Κίνα θα διατηρήσει την πολιτική της για την οικονομική ανάκαμψή της, αποφεύγοντας μια ξαφνική αλλαγή, προκειμένου να επιτύχει μια οικονομική ανάπτυξη εντός εύλογου εύρους το 2021, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua την Παρασκευή, μετά τη λήξη μιας συνάντησης κορυφαίων αξιωματούχων.

Η ετήσια Διάσκεψη Κεντρικής Οικονομικής Εργασίας, μια συγκέντρωση κορυφαίων ηγετών και υπευθύνων χάραξης πολιτικής, παρακολουθείται από επενδυτές εν μέσω εικασιών ότι το Πεκίνο θα κάνει αλλαγές στην πολιτική καθώς η οικονομία ανακάμπτει μετά τον κορωνοϊό.

Η Κίνα θα διατηρήσει την προληπτική δημοσιονομική πολιτική της και θα καταστήσει τη νομισματική πολιτική ευέλικτη και στοχοθετημένη, δήλωσε ο Xinhua, επικαλούμενος μια δήλωση που εκδόθηκε μετά την κλειστή συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου.

«Το επόμενο έτος, θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συνέχεια, τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα των μακροοικονομικών πολιτικών. Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε μια διοορατική δημοσιονομική πολιτική και μια συνετή νομισματική πολιτική και να διατηρούμε την απαραίτητη υποστήριξη για την οικονομική ανάκαμψη.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ξεκίνησε μια σειρά μέτρων χαλάρωσης από τον Φεβρουάριο για να στηρίξει την οικονομία που επλήγη από τον κορωνοϊό, αλλά οι αναλυτές λένε ότι έχει μετακινηθεί σε μια σταθερότερη στάση καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

Το Πεκίνο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δημοσιονομική ώθηση για να αντιμετωπίσει την ύφεση, μειώνοντας τους φόρους και επιτρέποντας στις τοπικές κυβερνήσεις να εκδώσουν περισσότερα ομόλογα για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής.

– - το Reuters και το Xinhua.

Σχετικα αρθρα

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 3 Απριλίου

admin

ΗΠΑ: Στο 3,4% αναθεωρήθηκε η ανάπτυξη στο δ’ τρίμηνο του 2023 – Πτώση στις αιτήσεις ανεργίας 

admin

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος των ανατιμήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 2024

admin

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

admin

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου Μεγάρου

admin