Image default
Επιχειρήσεις

Lufthansa Cargo: Παγκόσμια μεταφορά για τα εμβόλια του κορωνοϊού

Με αφορμή την έγκριση χρήσης των εμβολίων έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού σε πολλές χώρες, η Lufthansa Cargo ανακοινώνει ότι είναι άριστα προετοιμασμένη για την παγκόσμια διανομή τους κατά τους ερχόμενους μήνες.

Η αεροπορική μεταφορά των εμβολίων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας για τη γρήγορη και αξιόπιστη διανομή ευπαθών φαρμακευτικών προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, ένα εξειδικευμένο task force στη Lufthansa Cargo έχει έτοιμα μια σειρά από πιθανά σενάρια μεταφοράς από την άνοιξη.

«Η μεταφορά ευπαθών, από άποψη θερμοκρασίας και χρόνου, φαρμακευτικών προϊόντων είναι εξαιρετικά απαιτητική. Ήμασταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες που ειδικευτήκαμε τη μεταφορά φαρμακευτικών και ιατρικών αγαθών και κατά συνέπεια διαθέτουμε πολύχρονη εμπειρία στον τομέα αυτό. Χάρη στην πρόσφατη επέκταση των εγκαταστάσεών μας, είμαστε σε θέση να χειριστούμε μεγαλύτερο όγκο προϊόντων και να τα μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα την απαραίτητη στήριξη στους πελάτες μας ώστε να τηρήσουν την ψυκτική αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Peter Gerber, Διευθύνων Σύμβουλος της Lufthansa Cargo.

«Το 2019 μεταφέραμε περίπου 100.000 τόνους φαρμακευτικών προϊόντων. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε για ακόμη μια φορά όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα από τη διανομή των εμβολίων παγκοσμίως για να ξεπεραστεί η πανδημία», συμπλήρωσε.

Παρόλο που η μεταφορά εμβολίων είναι διαθέσιμη σαν υπηρεσία εδώ και καιρό, η εταιρεία παρουσιάζει ένα premium προϊόν για τους πελάτες της, το οποίο φτιάχτηκε ειδικά για τη μεταφορά εμβολίων για τον κορωνοϊό. Το COVID-19 Temp Premium θα είναι διαθέσιμο προς κράτηση από τις 11 Ιανουαρίου 2021 και θα προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο ολοκληρωμένης και προσωποποιημένης εξυπηρέτησης σε όλη την ταξιδιωτική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένης και της απρόσκοπτης παρακολούθησης των αποστολών εμβολίων στη διάρκεια όλης της διαδικασίας και 24/7 after sales υποστήριξη.

Επιπλέον, το COVID-19 Temp Premium προσφέρει πρόσβαση υψηλής προτεραιότητας, την υψηλότερη ταχύτητα εξυπηρέτησης, σε συνδυασμό με την εστίαση στη θερμοκρασία και τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας, καθώς και δυνατότητα κράτησης σε όλο το δίκτυο της Lufthansa Cargo.

Για τη μεταφορά φαρμακευτικών προϊόντων είναι διαθέσιμες τρεις κατηγορίες θερμοκρασίας κατά την αεροπορική μεταφορά:

  • Ελεγχόμενη Θερμοκρασία Δωματίου για αποστολές με θερμοκρασία από +15°C έως +25°C
  • Ψυχρή Αποθήκευση για αποστολές με θερμοκρασία από +2°C εως +8°C και
  • Αποθήκευση Βαθιάς Ψύξης για αποστολές με θερμοκρασία -10°C ή παρακάτω

Με τη χρήση ειδικών συσκευών και μέσων ψύξης, όπως ο ξηρός πάγος, η Lufthansa Cargo μπορεί να καλύψει ακόμη και τις πιο υψηλές απαιτήσεις των φαρμακευτικών εταιρειών. Αντίστοιχα, η εταιρεία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε μεταφορές που απαιτούν συνθήκες μεγάλης ψύξης που φτάνουν έως και τους ‑70°C.

Οι εξειδικευμένες απαιτήσεις συσκευασίας, μεταφοράς, διαχείρισης και αποθήκευσης των διαφόρων εμβολίων για τον Covid-19, και οι ποσότητες που πρέπει να μεταφερθούν, από ποιες διαδρομές και σε ποιο χρονικό διάστημα, είναι ακόμη μερικώς ανοιχτά ζητήματα. Οι ακριβείς διαδρομές μεταφοράς των εμβολίων εξαρτώνται κατά ένα μεγάλο μέρος από τα μελλοντικά κέντρα παραγωγής για τα εγκεκριμένα εμβόλια και τις αντίστοιχες αγορές που θα τα προμηθευτούν.

Με τον υπάρχοντα στόλο 18 αεροσκαφών, η Lufthansa Cargo είναι σε θέση να ανταποκριθεί με ευελιξία στην μεταβαλλόμενη ζήτηση και εφόσον κριθεί απαραίτητο, είναι εφικτή η διεύρυνση της χωρητικότητας των αεροσκαφών.

Η Lufthansa Cargo προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς προϊόντων από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο. Η εταιρεία αξιοποιεί το παγκόσμιο δίκτυο των δικών της εμπορευματικών αεροσκαφών, καθώς επίσης και το δίκτυο πτήσεων των Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings στα αεροσκάφη που διαθέτουν προδιαγραφές για cargo υπηρεσίες, ενώ πελάτες της είναι μεγάλες εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων.

Για τη διαχείριση των αγαθών στο αεροδρόμιο, η εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων οργανώνει τις απαραίτητες διαδικασίες και την υποδομή στο έδαφος. Ακόμη και πριν από την πανδημία, η Lufthansa Cargo είχε ήδη επενδύσει σημαντικά στις εγκαταστάσεις ελεγχόμενης θερμοκρασίας, με το ολοκαίνουργιο κέντρο Lufthansa Cargo Pharma Hub στο Μόναχο, καθώς και το προσφάτως αναβαθμισμένο Lufthansa Cargo Pharma Center στο αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο.

Επιπλέον, με τους φαρμακευτικούς της κόμβους και έως και 200 άλλους σταθμούς με υπηρεσίες Active Temp Control ή Passive Temp Support σε όλο τον κόσμο, η Lufthansa Cargo διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά φαρμακευτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Οι 30 από αυτούς τους σταθμούς έχουν ήδη λάβει σχετική πιστοποίηση από την IATA CEIV Pharma. Ως ένα παγκόσμιο πρότυπο, η πιστοποίηση αποδεικνύει ότι οι εγκαταστάσεις της Lufthansa Cargo ανταποκρίνονται στα αυστηρότερα κριτήρια για την κατάλληλη διαχείριση και αποθήκευση φαρμακευτικών αποστολών.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών δημιούργησε το πρότυπο IATA CEIV Pharma, σε συνεργασία με τις εταιρείες μεταφοράς φαρμακευτικών προϊόντων και τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να εναρμονίσει τις απαιτήσεις ποιότητας στις διαφορετικές βιομηχανίες. Έχοντας εκ των προτέρων τα δικά της πρότυπα ποιότητας, η Lufthansa Cargo ήταν μια από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο που πιστοποιήθηκαν CEIV-Pharma και η οποία συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο πιστοποιημένων σταθμών σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπαρνιέ – Brexit: Μια τελευταία προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις

Twitter: Χωρίς τους Followers του Τραμπ θα παραδοθεί ο προεδρικός λογαριασμός

Κύπρος: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Καταστατικό του East Mediterranean Gas Forum

 

Σχετικα αρθρα

Volkswagen: Ποια εταιρεία εξαγόρασε έναντι 2,5 δισ. ευρώ

admin

Πλειστηριασμοί: Τι έγινε με τη Village Roadshow και τα «ιμάτια» της ΗΛΕΑΘ

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: 6 στις 10 επιχειρήσεις επιβίωσαν στην πανδημία με δάνεια

admin

Autohellas: Την 1/9 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση-Η ημερήσια διάταξη

admin

Εκτός ταμπλό «οδεύει» το Ιασώ-Στο 93,97% το ποσοστό της OCM

admin

Intralot: Συμμετοχή 98,94% στην ανταλλαγή ομολόγων του 2021

admin

PeopleCert: Υπερκαλύφθηκε σχεδόν τέσσερις φορές το ομόλογο του Ομίλου

admin

Πλειστηριασμός: Άλλαξε χέρια το «φιλέτο» του «Καρούζος Gate» στο Ελληνικό

admin

Στα χέρια του Δημήτρη Δασκαλόπουλου και η Mediterranean Foods

admin

ΓΕΚΕ: Τι αναφέρει το ΔΣ για την δημόσια πρόταση

admin

ΔΕΗ: Στο Μαρούσι το νέο πιλοτικό κατάστημα – Δείτε πως είναι

admin

ΟΠΑΠ: Στους 2.788 οι μέτοχοι που επανεπένδυσαν το μέρισμα

admin