Image default
Επιχειρήσεις

Επαγγελματικό Επιμελητήριο σε Γεωργιάδη: Να λειτουργήσει άμεσα το «click in shop»

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του ¨click in shop¨, προκειμένου να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος για το λιανεμπόριο, ο προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου  κατά τη συνάμντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης.  για το θέμα του «click in shop»

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε στον κ. Γεωργιάδη ότι από την στιγμή που επανέρχεται από τις 11/1/2021 το ¨click away¨, είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας και του ¨click in shop¨, προκειμένου να στηριχθεί το λιανεμπόριο και να μη χαθεί η εκπτωτική περίοδος, με τον Υπουργό Ανάπτυξης να δεσμεύεται ότι θα εφαρμοστεί το ταχύτερο δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο θέμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καταθέτοντας το αίτημα στις 3 πρώτες να μειωθεί κατά 50% το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι και κατά 70% στις Επιστρεπτέες 5 και 6. Ο κ. Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα του Προέδρου του Ε.Ε.Α, ενώ στο πλαίσιο της στήριξης της πολύ μικρής, μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συζητήθηκε η πιθανότητα υλοποίησης χρηματοδοτικών προγραμμάτων στα οποία θα έχουν άμεση πρόσβαση αυτές οι επιχειρήσεις, θέμα που επίσης εξετάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Τέλος, τονίστηκε από τον κ. Χατζηθεοδοσίου η ανάγκη επέκτασης της μείωσης ενοικίου για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και το επόμενο διάστημα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε σχετικά: «Είχαμε μία εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία με τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος γνωρίζει και τα προβλήματα των μικρομεσαίων και την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Θεωρούμε πολύ σημαντικό να ξεκινήσει το ¨click in shop¨, πάντα με σεβασμό στους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ώστε οι χιλιάδες μικρομεσαίοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν με το ¨click away¨, να πάρουν επιτέλους μία ανάσα. Ειδικά τώρα που ξεκινούν και οι εκπτώσεις. Κρίνοντας από το ενδιαφέρον που έδειξε ο Υπουργός, θεωρώ ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορούν να γίνονται αγορές με την «παράδοση εντός του καταστήματος».

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που έθεσα στον κ. Γεωργιάδη, αισιοδοξώ ότι θα βρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα δώσουν προοπτικές βιωσιμότητας σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί βάναυσα από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας».

Διαβάστε ακόμα:

Σε νέες προσλήψεις προχωρά η Skroutz – Στόχος να καλύψει 200 θέσεις εργασίας το 2021

Επίδομα 400 ευρώ: Σε επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι (vid)

Το είδαμε και αυτό: Εφαρμογή διοργανώνει κρυφά κορωνοπάρτι – Δείτε ποια είναι

Σχετικα αρθρα

Διαδικτυακή απονομή του βραβείου Best Workplace Hellas 2021 στην Epsilon Net!

admin

ΟΤΕ: Νέο έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιακών υποδομών και κυβερνοασφάλειας για την Τράπεζα Χανίων

admin

WATT+VOLT: Έφτασε τα 70 καταστήματα και τους 200.000 πελάτες

admin

AVIN: Υιοθετεί την παραλία του Σχινιά στο πλαίσιο του προγράμματος PARALIES

admin

ACS: Νέα υπηρεσία δυνατότητας ανέπαφης παραλαβής με τη χρήση PIN

admin

Χ.Α.: Συνεχίζεται η πλαγιοανοδική κίνηση προς τις 950 μονάδες

admin

ΕΒΕΠ: Οι SME7 ζήτησαν από τους G7 οι MμΕ να είναι στο επίκεντρο της ανάκαμψης

admin

Η πρωτιά της Mytilineos στην εταιρική διακυβέρνηση

admin

Η πρώτη εισαγωγή εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά μετά από μία δεκαετία

admin

Ιδιωτική ασφάλιση από Google και Amazon θα αγόραζαν σχεδόν τέσσερις στους 10 Έλληνες

admin

Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει στο ωράριο λειτουργίας από 14/6 – Τι ισχύει για τα καταστήματα (vid)

admin

Έρχονται νέα deals στην ασφαλιστική αγορά

admin