Σε νοσοκομείο του Μονακό εισήχθη ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αντιμετώπισε καρδιακό πρόβλημα.

Όπως δήλωσε ο προσωπικός γιατρός τους Αλμπέρτο Ζανγκρίλο στο ANSA, επισκέφθηκε τον Μπερλουσκόνι τη Δευτέρα και ζήτησε την άμεση μεταφορά του σε κοντινό νοσοκομείο καθώς δεν ήταν φρόνιμο να τον μεταφέρει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ο 84χρονος Μπερλουσκόνι είχε υποβληθεί το 2016 σε σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά, ενώ έχει περάσει καρκίνο του προστάτη.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Μπερλουσκόνι παραμένει επικεφαλής του κόμματος της αντιπολίτευσης Forza Italia.

Ωστόσο, η ασθένειά του έρχεται σε μια στιγμή που η Ιταλία πλήττεται από πολιτικό χάος αφού κόμμα συνασπισμού παραιτήθηκε από την κυβέρνηση, στερώντας της την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Τα ΜΜΕ της χώρας τονίζουν πως το Forza Italia ενδέχεται να συμφωνήσει να βοηθήσει την κυβέρνηση να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές.

Είχε νοσήσει με κοροναϊό

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, νοσηλεύτηκε με κοροναϊό μια περίπου δέκα μέρες, στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλα του Μιλάνου. Ωστόσο κατάφερε και βγήκε νικητής.

«Ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου. Κατάφερα, όμως, να ξεπεράσω κι αυτή» είχε δηλώσει κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τον βοήθησε να θεραπευθεί και η μεγάλη υποστήριξη και αγάπη των Ιταλών, ιδίως τις πρώτες τρεις, δύσκολες ημέρες της ασθένειας». Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τους κανόνες πρόληψης και προφύλαξης, υπενθυμίζοντας ότι είχε απευθύνει σχετική έκκληση και πριν αρρωστήσει.

«Συμπαραστέκομαι σε όλους τους ασθενείς του κοροναϊού και στις οικογένειές τους» κατέληξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

-