Image default
Επιχειρήσεις

Όμιλος Coca-Cola HBC: Στηρίζει τη δημιουργία του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών στην Ελλάδα

Η Coca-Cola HBC ανακοίνωσε σήμερα τη δωρεά δύο σημαντικών οργάνων ιατρικού εξοπλισμού στηρίζοντας έτσι τη δημιουργία του «Κέντρου Ερευνών Δημήτρης Λόης», ως μέρος του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών στην Πάτρα. Η ίδρυση του Ινστιτούτου αποτελεί βασικό πυλώνα του έργου της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Choose Life”, που ιδρύθηκε από την οικογένεια του Δημήτρη Λόη, τέως Διευθύνοντα Συμβούλου της Coca-Cola HBC, ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρκίνο του αίματος το 2017.

Αποστολή της φιλανθρωπικής οργάνωσης “Choose Life” είναι η διεύρυνση της βάσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών, η στήριξη ασθενών και των οικογενειών τους και η χρηματοδότηση ερευνών σχετικών με τον καρκίνο του αίματος. Τα δύο είδη ιατρικού εξοπλισμού – ένας αναλυτής κυτταρομετρίας ροής (FACSCanto Cell Analyzer) και μία φυγόκεντρος (Centrifuge) – αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προόδου στη δημιουργία του Ινστιτούτου.

Ο Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, δήλωσε: «Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Choose Life έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και αποτελεί προνόμιο να μπορούμε να στηρίξουμε το έργο του και τους στόχους του. Ελπίζουμε ότι με την ίδρυση του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών – και με τη συμβολή του εξοπλισμού που δωρίσαμε – θα αυξηθούν τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που μάχονται αυτή τη νόσο, μέσω των καινοτόμων θεραπειών που θα παρέχονται».

Η Mάρη Ευγενίδου-Λόη, Πρόεδρος και Ιδρύτρια του φιλανθρωπικού οργανισμού Choose Life, δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Όμιλο Coca-Cola HBC για τη γενναιόδωρη συνεισφορά του στην πιο σημαντική μας πρωτοβουλία. Το Ινστιτούτο Κυτταρικών Θεραπειών θα αποτελεί ένα ουσιαστικό και ενδεδειγμένο κληροδότημα του Δημήτρη και θα αλλάξει ριζικά τις μεθόδους θεραπείας του καρκίνου του αίματος. Είναι τιμή μας να έχουμε την οικογένεια της Coca-Cola HBC δίπλα μας στη μάχη ενάντια σε αυτή τη δεινή ασθένεια».

Ο καθηγητής Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Κυτταρικών Θεραπειών, δήλωσε: «Αυτή η σημαντική δωρεά είναι εξαιρετικά πολύτιμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς τα περισσότερα κεφάλαια έχουν κατευθυνθεί προς τις προσπάθειες καταπολέμησης της πανδημίας. Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος, καθώς θα μας βοηθήσει να αναλύσουμε καλύτερα τα μοσχεύματα μυελού των οστών και τα προϊόντα κυτταρικής θεραπείας πριν τα χορηγήσουμε στον ασθενή. Με τη βοήθεια του Ομίλου Coca-Cola HBC, θα επιτευχθεί ο στόχος της εφαρμογής κυτταρικών θεραπειών κατά του καρκίνου του αίματος στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Ευχαριστώ τον Όμιλο για την υποστήριξή του».

Διαβάστε ακόμα

«Πράσινο φως» για την πρόωρη αποπληρωμή μέρους του ελληνικού δανείου στο ΔΝΤ

«Στροφή» σε μέτρα ανάκαμψης όταν τελειώσουν τα lockdown

Ποια εισοδήματα του 2020 δεν θα μπουν στην «τσιμπίδα» της εφορίας

Σχετικα αρθρα

Ελληνική αγορά: Αντοχή και μεταβλητότητα

admin

Μάριος Σταυρόπουλος: Η επόμενη μέρα της Softomotive μετά την εξαγορά από την Microsoft

admin

Νέα, πρωτοποριακή υπηρεσία “Personal Video Shopping” από τη MediaMarkt

admin

Άρση lockdown: Όλες οι ημερομηνίες επαναλειτουργίας για επιχειρήσεις και υπηρεσίες

admin

Epsilon Net College και ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους μέσα από μια στρατηγική συνεργασία

admin

«ΟΠΑΠ Επιβραβεύσεις»: Το νέο πρόγραμμα πιστότητας ήρθε στα καταστήματα ΟΠΑΠ

admin

Google.org: 500.000 δολάρια επιπλέον χρηματοδότηση για την Ελλάδα

admin

Deloitte: Το ισχυρότερο και πιο πολύτιμο Brand στον κόσμο στον τομέα των εμπορικών υπηρεσιών

admin

Γνωρίστε τη Food Brokers!

admin

Factory Outlet Local: Ανοίγει δεύτερο πολυκατάστημα στο Μαρούσι

admin

Vodafone: Επενδύσεις €600 εκατ. στην επόμενη 5ετία – Πού θα κατευθυνθούν

admin

ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά 5.500 αντιδραστηρίων στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο

admin