Image default
Επιχειρήσεις

Τηλεργασία ή επιστροφή στα γραφεία – Τι είναι καλύτερο για τις επιχειρήσεις – Ο Τζέιμι Ντίμον Ceo της JP Morgan απαντά

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντίμον, στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους περιέγραψε αναλυτικά το όραμά του για τη νέα εργασιακή κουλτούρα που αναμένεται να διαμορφωθεί μετά το τέλος της πανδημίας ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και αρκετά αισιόδοξος σχετικά με τις προοπτικές της Αμερικανικής οικονομίας. 

Σύμφωνα με τον Ντίμον, υπάρχουν ορισμένοι επαγγελματικοί κλάδοι που εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να εφαρμόζουν το καθεστώς της τηλεργασίας μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης. Αναφέρεται συγκεκριμένα στα εμπορικά καταστήματα, στις τράπεζες, στις δημόσιες υπηρεσίες, στον τομέα της υγείας κτλ. επαγγέλματα δηλαδή που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες.  

Στην Αμερική μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι τους θα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον με ασφάλεια. Αρκετά επιχειρηματικά μοντέλα έχουν τεθεί πιλοτικά σε ισχύ έως ότου αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά τους. Σύμφωνα με το CNBC, κοινό χαρακτηριστικό σε όλα αυτά τα μοντέλα αποτελεί η μεγαλύτερη ευελιξία από την πλευρά του εργαζομένου.  

Η Microsoft, για παράδειγμα, έχει υιοθετήσει μια ξεκάθαρη πολιτική ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο. Έως και 50% των εργαζομένων της εργάζονται από το σπίτι με τη βοήθεια της τηλεργασίας. Ορισμένες τεχνολογικές και χρηματοοικονομικές εταιρείες, όπως η Facebook, το Twitter και η Synchrony Financial, ανακοίνωσαν τη στήριξη της απομακρυσμένης εργασίας και της ευελιξίας που αυτή προσφέρει ήδη από τις αρχές της πανδημίας.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Ντάνιελ Πίντο, δεξί χέρι του Ντίμον στο τμήμα εταιρικών και επενδυτικών τραπεζικών σχέσεων της JPMorgan που απασχολεί περισσότερους από 60.000 εργαζομένους, υποστήριξε ένα νέο αναδυόμενο «περιστροφικό» εργασιακό μοντέλο που επιτρέπει σε ορισμένους υπαλλήλους να εργάζονται «μία εβδομάδα το μήνα από το σπίτι ή δύο ημέρες την εβδομάδα από το σπίτι». Άποψη την οποία ενστερνίζεται και ο Ντίμον. 

Αλλά υπάρχουν και ορισμένες επιχειρήσεις – γίγαντες που έχουν μια άκρως διαφορετική άποψη επί του θέματος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Google που ανακοίνωσε μια λιγότερο φιλελεύθερη πολιτική για την απομακρυσμένη εργασία λέγοντας την περασμένη εβδομάδα ότι οι εργαζόμενοι της θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν εξ αποστάσεως μόλις 14 ημέρες το χρόνο και, πέρα ​​από αυτό, θα απαιτείται έγκριση από το διαχειριστή. Στην Wall Street, ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs χαρακτήρισε πρόσφατα την τηλεργασία ως «αποτυχία» και ορισμένες εταιρείες της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων των Goldman Sachs και JPMorgan, σχεδιάζουν να ζητήσουν από τους εργαζομένους τους να επιστρέψουν πίσω στο γραφείο ήδη από αυτό το καλοκαίρι.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Υπερταμείο: Ανάγκη επίσπευσης των εργασιών για το άνοιγμα της Διώρυγας Κορίνθου – Δεν κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας

O 33χρονος γκουρού των κρυπτονομισμάτων που «τρομάζει» μια ολόκληρη χώρα

EY: Υψηλή φορολογία τα επόμενα 3 έτη αναμένουν οι επικεφαλής των επιχειρήσεων παγκοσμίως

Σχετικα αρθρα

ΕΧΑΕ: Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου €0,07 ανά μετοχή

admin

Ericsson Mobility Report: Περισσότερες από 500 εκατ. συνδρομές 5G παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2021

admin

B&F ΑΒΕΕ Ενδυμάτων: Διακοπή προγράμματος αγοράς ιδίων ομολογιών

admin

ΑΣΕΠ: 63 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

admin

Euroxx: Τιμή-στόχος τα 2,2 ευρώ για τη μετοχή της Πειραιώς

admin

ΑΝΑΚΕΜ: Απομάκρυνση αποβλήτων Κατασκευών και Κατεδαφίσεων από την περιοχή των Λαχανοκήπων

admin

Folli Follie: Συζητήθηκε το αίτημα για τον ειδικό εντολοδόχο

admin

Έκθεση: Αγοραστές «μαϊμού» ρολογιών και κοσμημάτων το 25% των Ελλήνων

admin

PwC: Αισιοδοξία και εξωστρέφεια χαρακτηρίζει τους Έλληνες CEO

admin

Coca-Cola: Στηρίζει την εθνική προσπάθεια για ανακύκλωση για έναν κόσμο χωρίς απορρίμματα

admin

WIND: Ισότιμη προσβασιμότητα τοποθετώντας ράμπες ΑμεΑ σε όλα τα καταστήματά της

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Αυτή είναι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου – Νέος CEO o Δημήτρης Πολίτης

admin