Image default
Επιχειρήσεις

Huawei: Ο εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ και οι επενδύσεις 1 δισ. στην ηλεκτροκίνηση

Τις ΗΠΑ και στις κυρώσεις που της έχουν επιβάλλει, ρίχνει τις ευθύνες η Huawei για την έλλειψη που παρουσιάζεται, σε παγκόσμια κλίμακα, στον εφοδιασμό με τσιπ, κάτι το οποίο αποτελεί και σημερινό θέμα συζήτησης στον Λευκό Οίκο.

Ο Eric Xu, εκ περιτροπής πρόεδρος της Huawei, δήλωσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στην κινεζική εταιρεία τεχνολογίας «βλάπτουν την παγκόσμια βιομηχανία ημιαγωγών».

Μιλώντας σε αναλυτές, ο Xu ανέφερε «οι κυρώσεις των ΗΠΑ είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο βλέπουμε πανικό στην εφοδιαστική αλυσίδα μεγάλων εταιρειών ανά τον κόσμο»

Από την πλευρά της η Huawei έχει δημιουργήσει ένα απόθεμα τσιπ για να διασφαλίσει ότι οι δραστηριότητές της θα μπορέσουν να συνεχίσουν κανονικά.

Λόγω των προβλημάτων, πολλές βιομηχανίες, όπως αυτοκινητοβιομηχανίες, έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν προσωρινά τις δραστηριότητές τους λόγω της έλλειψης των τσιπ.

Οι ΗΠΑ είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Huawei, κατηγορώντας την ότι κατασκευάζει τον εξοπλισμό σε εξωτερικούς χώρους και θα μπορούσε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα για σκοπούς κατασκοπείας, μπαίνοντας το 2019 στη «μαύρη λίστα», αρνούμενη ωστόσο τους ισχυρισμούς.

Η Huawei δεν αναμένει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ανατρέψει σύντομα της απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, με την εταιρεία να επενδύει σε νέους τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η γεωργία και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να προσπαθήσουν να μετριάσουν τον αντίκτυπο της μαύρης λίστας από τις ΗΠΑ.

Η Huawei δήλωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη αυτοκινούμενων και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς φαίνεται να ανταγωνίζεται τους Tesla, Apple, Nio και Xiaomi.

«Πιστεύουμε, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να εργαζόμαστε κάτω από τη μαύρη λίστα για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο πρόεδρος της Huawei.

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet – Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου (vid)

Ταμείο Ανάκαμψης: Διαφωνίες στην Ε.Ε. για τους φόρους που θα το χρηματοδοτήσουν, την ώρα που οι ΗΠΑ κάνουν «ρελάνς» στον ψηφιακό φόρο

Δώρο Πάσχα: Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι – Τι ισχύει για όσους είναι σε αναστολή (vid)

Σχετικα αρθρα

Airbnb: Αλλαγές από την 1η Ιουνίου – Πότε και ποιοι θα αποβάλλονται από την πλατφόρμα

admin

ΙΑΣΩ: Στο 91,14% το ποσοστό της OCM

admin

Εστίαση: Το ελληνικό πρόγραμμα επανεκκίνησης εγκρίθηκε από την Κομισιόν

admin

Intralot: Προβαίνει σε πώληση έως 1,3 εκατ. ιδίων μετοχών

admin

Πλαίσιο: Στα €355 εκατ. οι πωλήσεις το 2020 αυξημένες κατά 11,8%

admin

Intralot: Πώληση έως 1.300.000 ιδίων μετοχών

admin

Πλαίσιο: Διεύρυνε το πελατολόγιο κατά 350.000 νέους πελάτες

admin

Ο πληθωρισμός απειλεί τις αγορές!

admin

ΕΟΤ – AEGEAN: Ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

admin

ΕΟΤ – AEGEAN: Ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την τουριστική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό

admin

ΤΙΤΑΝ: Καινοτόμος διαδικασία ανακύκλωσης ιπτάμενης τέφρας από θυγατρική του ομίλου

admin

Την ερχόμενη Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις στην εστίαση

admin