Image default
Πολιτική

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Τόμπρα και Χούρι ζητάει ο Χρήστος Καλογρίτσας – Το εξώδικο

Κατ’  αντιπαράσταση εξέταση με τους κυρίου Τόμπρα και Χούρι ζητάει από την Προανακριτική Επιτροπή ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας με εξώδικη δήλωση που απέστειλε σήμερα, σημειώνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες – πως αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό η Επιτροπή θα καταλήξει σε παρωδία.

Διαβάστε την εξώδικη δήλωση του Χρήστου Καλογρίτσα εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Χούρι κατέχει τον λιβανέζικο κολοσσό CCC, από τον οποίο ο κ. Καλογρίτσας επιμένει ότι έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ κατόπιν παρέμβασης του Νίκου Παππά, για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και όχι ως προκαταβολή υπεργολαβίας από την εταιρία Τοξότης, όπως υποστηρίζει η πλευρά CCC στη δικαστική τους διαμάχη. Η πλευρά Χούρι, επίσης σύμφωνα με τη δικογραφία έχει ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων αναφορικά με την περιβόητη White Porscha. Ο, δε, Κυριάκος Τόμπρας εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που μεσολάβησε ανάμεσα στις δύο πλευρές για την εν λόγω συμφωνία.

Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα αποφασίσει για την «τύχη» του αιτήματος του κ. Καλογρίτσα την προσεχή Πέμπτη. Οι πληροφορίες, ωστόσο, θέλουν τη ΝΔ να το κρίνει πρώιμο, καθώς η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων αποφασίζεται  μετά από τη λήψη σημαντικών μαρτυρικών καταθέσεων για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας ενός μάρτυρα κι όχι εκ προοιμίου.

Το σχετικό αίτημα πάντως θεωρείται βέβαιο ότι θα ανάψει «φωτιές» στην Επιτροπή. 

Ήδη τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική σε δήλωσή τους αναφέρουν ότι ο βασικός μάρτυρας της ΝΔ, αποκαλεί την διαδικασία φιάσκο και παρωδία, κάνει υποδείξεις για τους μάρτυρες και υπαγορεύει «γραμμή» στη ΝΔ.

Αναφέρουν επίσης ότι η προσπάθεια Καλογρίτσα να υποκαταστήσει την Προανακριτική, είναι καταφανώς αντιφατική, παράλογη και κινείται στο όριο της γραφικότητας. «Η διαδικασία στην Προανακριτική θα αποδειχτεί το Βατερλώ της Γελοιότητας των εμπνευστών της», τονίζουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή.

Σε απάντησή τους τα μέλη της ΝΔ που συμμετέχουν στην προανακριτική κάνουν λόγο για έκδηλο πανικό του ΣΥΡΙΖΑ πριν ακόμη ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων και τονίζουν πως η διαδικασία θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και οι μάρτυρες θα εξετασθούν όπως η Επιτροπή θα αποφασίσει.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι λυπηρό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε από τους ίδιους τους τους φίλους. Η ανησυχία τους έκδηλη αλλά ας κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Θα την χρειασθούν σίγουρα κατά την εξέταση των μαρτύρων», τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

- -

Σχετικα αρθρα

Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ): Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων

admin

Αναστασιάδης – Επιστολή σε ΟΗΕ και ΕΕ: Απαράδεκτες οι τουρκικές θέσεις στην πενταμερή

admin

Προανακριτική Παππά: Τί κατέθεσε ο Λιανός από το λογιστήριο της CCC- Τα σχόλια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

admin

Τσίπρας: Η πανδημία, ιστορική τομή-Aναγκάζει πολιτικές δυνάμεις να δουν τα πράγματα αλλιώς

admin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Πατέλης: «Οι εργαζόμενοι είναι το μεγάλο μυστικό όπλο της Ελλάδας»

admin

Έλληνες δημοσκόποι: Τι μας δείχνει πραγματικά το Ευρωβαρόμετρο

admin

Lockdown – Γεωργιάδης: Το χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης οικονομικών δραστηριοτήτων

admin

Προανακριτική για Παππά: Good luck στον ΣΥΡΙΖΑ, λέει η ΝΔ – Ο μάρτυρας δεν άκουσε τίποτα για «White House», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Μητσοτάκης: Τα εναπομείναντα μέτρα θα μείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε εθνικό τείχος ανοσίας

admin

Ζάεφ σε Φόρουμ Δελφών: Έχω πολύ καλές σχέσεις με Μητσοτάκη, όπως και με Τσίπρα

admin

Μητσοτάκης στην πρωθυπουργό Σερβίας: Αναγνωρίζουμε για είσοδο τουριστών τα εμβόλια που έχετε χορηγήσει

admin

Πελώνη: Έως το τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του εμβολιασμού των κατοίκων στα νησιά

admin