Image default
Οικονομία

Ισπανία: Βεβαιότητα Σάντσεθ για οικονομική ανάπτυξη χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Τα κεφάλαια ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μεταβιβαστούν στην Ισπανία θα ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες ετησίως τα επόμενα χρόνια, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει 110 μεγάλα επενδυτικά σχέδια, δήλωσε ο Σάντσεθ, συμπεριλαμβανομένων έργων ύψους περίπου 3,2 δισεκ. ευρώ στην ανανεώσιμη ενέργεια.

Η Ισπανία αναμένεται να λάβει περίπου 140 δισεκ. ευρώ από την ΕΕ που θα τη βοηθήσουν να ανακάμψει από την κρίση της COVID-19. Περίπου τα μισά από τα κεφάλαια θα δοθούν με τη μορφή επιδοτήσεων και τα υπόλοιπα θα είναι δάνεια.

Ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, μετά τη τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, πρόκειται να υποβάλει έκθεση σχετικά με το σχέδιο ανάκαμψης, μετασχηματισμού και ανθεκτικότητας της οικονομίας. «Αυτό το σχέδιο είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ισπανία από τότε που εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την ευκαιρία να χαθεί», δήλωσε.

Ο κ. Σάντσεθ έχει αναλύσει την αξιοποίηση των κεφαλαίων, το μεγαλύτερο από τα οποία, 13,2 δισεκατομμύρια ευρώ, θα χρησιμοποιηθεί στην προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων και στη βελτίωση της κινητικότητας.

Ο Σάντσεθ έχει εκτιμήσει ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά δύο επιπλέον μονάδες ετησίως και θα δημιουργήσει 800.000 θέσεις εργασίας. Επιπλέον, φάνηκε σίγουρος για την πορεία των εμβολιασμών και επέμεινε ότι δεν προτίθεται να παρατείνει την κατάσταση του συναγερμού. 

– - την El País, το Reuters και το -

Σχετικα αρθρα

Εκπνέει η προθεσμία για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

ΥΠΟΙΚ: 136.000 e–mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS

admin

Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης: Ανανέωση της θητείας ως «Ναυτιλιακού Πρεσβευτή»

admin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

admin

Ενέργεια: Υπερκαλύπτουν τους στόχους του 2030 οι «πράσινες» επενδύσεις

admin

ΙΕΛΚΑ: Βραδύτερη άνοδος τιμών κατά 2,75% τον Φεβρουάριο – Μεγαλύτερες αυξήσεις και μειώσεις

admin

Πρωτοποριακή συνεργασία BCA College και Brown Hotels για τη δημιουργία ενός νέου Diploma in Resorts and Hotels Operations Management

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Άλμα στις οικοδομικές άδειες το 2023

admin

ΕΚΤ: Φειδωλή, αλλά θετική για τα μερίσματα των ελληνικών τραπεζών

admin

ΥΠΕΝ: Καλύπτεται η δαπάνη Σύμβουλου Υποστήριξης Αίτησης για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»

admin

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 3 Απριλίου

admin

Το Starlink (και) στα πλοία της Neda Maritime

admin