Image default
Πολιτική

Κατρίνης: Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει χώρος για τις μικρές επιχειρήσεις

Τρία προαπαιτούμενα για να δημιουργηθούν ουσιαστικές προοπτικές ανάπτυξης για τη χώρα, έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στο νομοσχέδιο για την απλούστευση των διαδικασιών στην οικονομική δραστηριότητα:

1ον-Αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους που έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις αφού υπερβαίνει τα 240 δισ. ευρώ, ενώ σε πάνω από 1.300.000 έχουν επιβληθεί κατασχέσεις από την ΑΑΔΕ.

2ον-Μείωση των φόρων, αφού στην κατάταξη του Tax Foundation η Ελλάδα παραμένει στην 29η θέση ανάμεσα σε 36 χώρες, στο δείκτη φορολογικής ανταγωνιστικότητας.

3ον-Ισχυρό ψηφιακό αποτύπωμα στη δημόσια διοίκηση για να διευκολύνεται η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και να μειώνεται το κόστος για τις επιχειρήσεις και το δημόσιο.

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με ζημιές το 2020, το 70% των επιχειρήσεων δηλώνουν πτώση τζίρου, ενώ καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο το τέλος επιτηδεύματος, παραμένοντας κλειστές το μισό χρόνο.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του Υπουργού Ανάπτυξης , σύμφωνα με τις οποίες η πτώση τζίρου ήταν μικρότερη με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ βασίζονται σε δείγματα επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο πάνω από 140.000 ευρώ, αναφέροντας:

«Επιβεβαιώνετε για μία ακόμα φορά ότι στο σχεδιασμό, στην πρακτική αλλά και στις πολιτικές σας επιλογές δεν υπάρχει χώρος για τις μικρές επιχειρήσεις. Την κυβέρνηση σχεδόν την ενοχλούν και που υπάρχουν ακόμα και αν προσπαθούν με μύριες δυσκολίες να επιβιώσουν».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι υπάρχουν διατάξεις που είναι θετικές αρκεί να εφαρμοστούν, επισημαίνοντας ότι το εθνικό πρόγραμμα απλούστευσης διαδικασιών που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέσπισε με τον Ν.4635/2019 παραμένει στα χαρτιά έως σήμερα. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν αρκεί να ψηφίζονται οι νόμοι, αλλά πρέπει να εφαρμόζονται και μάλιστα γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο ότι 1,5 χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου ‘’Επενδύω στην Ελλάδα’’ του υπουργείου Ανάπτυξης εκκρεμούν οι μισές υπουργικές αποφάσεις!’».

Ειδήσεις σήμερα:

Σε εξέλιξη διαγωνισμός – μαμούθ για την σίτιση προσφύγων και μεταναστών

Πελώνη: Νωρίτερα στην Ελλάδα 1,2 εκατ. εμβόλια μετά τη συμφωνία της ΕΕ με την Pfizer

Από Δευτέρα τα self test στα φαρμακεία: Ποιους εργαζομένους αφορά – Πώς θα δηλώνονται τα αποτελέσματα

Σχετικα αρθρα

Στίγκας: Επειδή υπάρχουν νεκροί που πρέπει να δικαιωθούν συντασσόμαστε με την πρόταση μομφής

admin

Rebranding αλά γαλλικά για τον Αλέξη Τσίπρα by Publicis

admin

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin