Image default
Επιχειρήσεις

AS Company: Μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2020

AS Company: Μείωση πωλήσεων και κερδοφορίας το 2020

Μείωση υπέστη στα βασικά οικονομικά της μεγέθη για το 2020 η AS Company, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης:

Οι πωλήσεις του Ομίλου σημείωσαν μείωση 15,88% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Η πτώση του τζίρου που καταγράφηκε στο Α εξάμηνο 2020, 26,63% μετριάσθηκε το Β εξάμηνο, με τις πωλήσεις να είναι μειωμένες κατά 6,76% έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου.

Η πτώση στον κύκλο εργασιών οφείλεται στην πρωτοφανή διατάραξη λειτουργίας της αγοράς υπό την καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19, που είχε ως αποτέλεσμα, εφ’ ενός τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης, αφ’ ετέρου το δραστικό περιορισμό των διαθέσιμων καναλιών διανομής.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε € 2,39 εκατομμύρια, έναντι € 4,18 εκατομμυρίων στην αντίστοιχη περίοδο του 2019 σημειώνοντας μείωση 42,81%. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε € 1,87 εκατ. έναντι €3,10 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, παρουσιάζοντας μείωση 39,6%. Η επίδραση της μείωσης των πωλήσεων στη συνολική κερδοφορία, εν μέρει αντισταθμίσθηκε από την περιστολή των λειτουργικών δαπανών.

ndcdjuixs

Σημειώνεται ότι οι θυγατρικές του Ομίλου παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τόσο ως προς τον συνολικό κύκλο εργασιών αύξηση 18,6% , όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία αύξηση 60,9%.

Το ύψος των διαθεσίμων και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων του Ομίλου ανήλθε σε €15,620 εκατομμύρια, έναντι €16,300 εκατομμύρια της αντίστοιχης περιόδου 2019 πιστοποιώντας την υγιή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Στις 07.09.2020 η Εταιρία προέβη στην επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου ύψους €0,9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 14.07.2020.

Το Δ.Σ θα προτείνει προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων την επιστροφή μετοχικού κεφαλαίου με μείωση τη ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά €0,07, ήτοι συνολικό ποσό μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου €918.821,40.

Με την προοπτική της σταδιακής αναστροφής του οικονομικού περιβάλλοντος ο Όμιλος συνεχίζει την οργανωτική και ψηφιακή αναδιάρθρωσή του, ώστε να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των επερχόμενων αλλαγών στην αγορά.

Ειδικότερα, έμφαση έχει δοθεί στο ψηφιακό αποτύπωμα του Ομίλου, με υψηλή στόχευση στη δυναμική ανάπτυξη των προϊόντων της Εταιρίας μέσα από τα κανάλια των πελατών της. Συγκεκριμένα η στρατηγική συνδυάζει το ηλεκτρονικό εμπόριο με το «παραδοσιακό» μοντέλο ανάπτυξης των πελατών μας, αξιοποιώντας στο έπακρο τα ψηφιακά μέσα και τις νέες τεχνολογίες, ώστε να προσφέρει στον καταναλωτή μία omnichannel εμπειρία, τόσο σε offline όσο και σε online επίπεδο.

 • πωλήσεις
 • τζίρος
 • κέρδη προ φόρων
 • ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ

  Σχετικα αρθρα

  Λιγότερες οι θέσεις εργασίας το 2020-Πανδημία και εθελούσιες έξοδοι «πλήγωσαν» τις εισηγμένες

  admin

  Mytilineos: Θετικό αποτύπωμα των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021-Αναβαθμίζεται η τιμή-στόχος στα €20,12

  admin

  Masdar – Taaleri: Οι ενεργειακοί κολοσσοί που επενδύουν στην Ελλάδα

  admin

  Νίκος Χρηστάκης (HP): «Αυτό είναι το μέλλον των εκτυπώσεων»

  admin

  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Δωρεάν rapid test για τα μέλη του

  admin

  Μπουρλά: Κατά της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Pfizer

  admin

  OCM: Κατέθεσε δημόσια πρόταση για το Ιασώ

  admin

  BioNTech: Η άρση των πατεντών για τα εμβόλια δεν θα είχε αποτέλεσμα βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα

  admin

  Vodafone: Δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες επιχειρηματίες για να αναπτύξουν την επιχείρησή τους

  admin

  ΔΕΗ: 160 σημεία φόρτισης σε 14 πόλεις για ηλεκτρικά οχήματα

  admin

  ΣΕΒ: Σε πρώτο πλάνο η νεοφυής επιχειρηματικότητα

  admin

  Mytilineos: Υπέγραψε σύμβαση για ανακατασκευή του ΚΥΤ Κουμουνδούρου με τον ΑΔΜΗΕ

  admin