Image default
Επιχειρήσεις

Ανδριόπουλος (Dimand): «Στρατηγική η απόφασή μας να ασχολούμαστε με αστικές αναπλάσεις»

«Τα τελευταία επτά χρόνια έχουμε πάρει την απόφαση στρατηγικά ως εταιρεία να ασχολούμαστε με τις αστικές αναπλάσεις», επισημαίνει στο «b.s.» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανάπτυξης Dimand Δημήτρης Ανδριόπουλος, από τους πρώτους που πρόταξαν το ζήτημα των αστικών αναπλάσεων, ο συγκεκριμένος μάλιστα έχοντας ήδη τρέξει ήδη τα τελευταία χρόνια και το μεγάλο project στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά, το οποίο συνεχίζεται στην επόμενή του φάση αυτή την περίοδο με επιπλέον 45.000 τ.μ.

Η εταιρεία μάλιστα έχει προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία επίσης έχει θέσει ως προτεραιότητα για τα έργα της στην Ελλάδα την «προώθηση πρωτοβουλιών αστικής αναζωογόνησης» για πιο ανταγωνιστικές βιώσιμες και «πράσινες πόλεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Μας ενδιαφέρει στις επενδύσεις που κάνουμε να υπάρχει το στοιχείο της ανάπλασης, με τη δημιουργία περισσότερων υποδομών, τη διατήρηση και αναμόρφωση του παλιού κτιριακού αποθέματος όπου προσδίδουμε πράσινα χαρακτηριστικά και συνολικά την εξασφάλιση μεγαλύτερου οφέλους για την ίδια την πόλη και τους κατοίκους της».

Η Dimand σε συνεργασία με την Grivalia του ομίλου Eurobank και την EBRD ήδη ολοκλήρωσε την πρώτη φάση του έργου στα πρώην κτίρια της Παπαστράτος στον Αγιο Διονύσιο Πειραιά, όπου έχουν εγκατασταθεί μεγάλοι όμιλοι (Teleperfοrmance, Alpha Bank κ.ά.). Αυτή την περίοδο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η β’ φάση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, σε συνεργασία με την EBRD και τον έτερο θεσμικό εταίρο της Dimand, την αμερικανική HIG, από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους διεθνώς, για περίπου 30.000 τ.μ. νέων γραφειακών χώρων σε ακίνητο 17 στρεμμάτων, αλλά και των δύο πρώτων οικιστικών έργων από τα τέσσερα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή.

Επίσης στον Πειραιά έχει ξεκινήσει ήδη το μεγάλο project για την ανάπλαση του «Κοιμώμενου Γίγαντα» από την κοινοπραξία των Dimand – ΕBRD και Prodea Investments ΑΕΕΑΠ. Ο Πύργος Πειραιά βλέπει όλο το λιμάνι και μετά από 47 χρόνια θα αποκτήσει πράσινο χαρακτήρα με μια επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ. «Αυτή την περίοδο, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, κοιτάζουμε την αξιοποίηση ενός ακόμη παλιού βιομηχανικού ακινήτου», αναφέρει ο κ. Ανδριόπουλος, δεδομένου ότι το λιμάνι είναι μια περιοχή που συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για την εταιρεία.

Αντίστοιχα μεγάλες προοπτικές βλέπει ο ίδιος και στην περιοχή του Βοτανικού, όπου η Dimand έχει αναλάβει τον ρόλο του τεχνικού συμβούλου του Δήμου της Αθήνας και των τραπεζών στο μεγάλο project της Διπλής Ανάπλασης. «Η περιοχή, έστω κι αν βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της Αθήνας και εξυπηρετείται από μέσα σταθερής τροχιάς, αποτελεί για πολλά χρόνια μια πολεοδομική και οικιστική τρύπα, όπου τώρα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αναμόρφωσή της».

Η εταιρεία έχει συμμετοχή στο κομμάτι του project management και στο έργο των «Αστεριών» Γλυφάδας, «μία από τις μεγαλύτερες παρεμβάσεις με ξεχωριστή σημασία δεδομένου ότι πρόκειται για μία εγκατάσταση εγκαταλελειμμένη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ τώρα η αναβίωσή της δημιουργεί νέα δεδομένα συνολικά για το τουριστικό προϊόν της Αθήνας».

Εκτός από την Αθήνα, η Dimand επιχειρεί και το πρώτο της εκτεταμένο project ανάπλασης στη Θεσσαλονίκη, στη δυτική είσοδο της πόλης για ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο 18.000 τ.μ. με βιοκλιματικά στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα: 

Συν-εργασία: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων – Δεύτερη ευκαιρία σε δικαιούχους  

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Ψηφιακά τα στοιχεία για τα ακίνητα – Τέλος στη γραφειοκρατία  

Δεν καταργείται το οκτάωρο αλλά μπορούμε να πάμε σε τετραήμερη εργασία;

Σχετικα αρθρα

INTRALOT: Εντείνει τις προσπάθειες για συμφωνία με τους ομολογιούχους

admin

ΙΑΣΩ: Στο 90,08% το ποσοστό της OCM και των συντονισμένων μετόχων

admin

Ιασώ: «Ανέβηκε» στο 90,08% το ποσοστό της OCM

admin

INTRALOT: Κλειστά χαρτιά για τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους

admin

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις – Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα ένταξης

admin

ΕΣΕΕ: Ζητά Πρόγραμμα επιδότησης του Λιανεμπορίου

admin

ΑΚΤΩΡ: Υπεγράφη η σύμβαση που θα φέρει το φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

admin

Attica Bank: Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων-H μετοχή επανήλθε σε διαπραγμάτευση

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επιβάλλει κανόνες συμμόρφωσης η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δάνεια επενδυτικού σκοπού από 25.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ

admin

«Γρηγόρης»: Γιορτάζει τα 50 με εντυπωσιακή αναβάθμιση των καταστημάτων του

admin

ΕΒΕΠ: Ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής διάστασης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

admin