Image default
Οικονομία

Γαλλία: Λείπουν 100.000 εργαζόμενοι για την επαναλειτουργία της εστίασης

Στη Γαλλία, αν και οι πελάτες φαίνονται έτοιμοι να επιστρέψουν, οι εστιάτορες φοβούνται ότι αυτό δεν συμβαίνει με τους υπαλλήλους τους. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τις τέσσερις αντιπροσωπευτικές οργανώσεις εργοδοτών του κλάδου και των οποίων τα συμπεράσματα αποκαλύπτονται από τη Les Échos, σχεδόν 100.000 εργαζόμενοι θα μπορούσαν να λείπουν όταν η δραστηριότητα αρχίσει ξανά.

Η UMIH (‘Union des Métiers et des Industries de l’Hôtellerie), GNC (Εθνική Ομάδα Ξενοδοχειακών Αλυσίδων), GNI (Εθνική Ομάδα Ανεξάρτητων Βιομηχανιών Ξενοδοχειακών και Εστιατορίων) και SNRTC (Εθνική Ένωση Θεματικών και Εμπορικών Εστιατορίων) επιθυμούσαν, με αυτή τη μελέτη, να υπολογίσουν «τις επιπτώσεις της κρίσης στην υγεία, στην απασχόληση και τις ανάγκες σε δεξιότητες».

Τα συμπεράσματα είναι ανησυχητικά, καθώς ένας μεγάλος αριθμός των ιδιοκτητών εστιατορίων σημειώνει ότι μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που χαρακτηρίζεται από την πανδημία και τα επαναλαμβανόμενα lockdown, ορισμένοι υπάλληλοι αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα.

Η κρίση της υγείας μπορεί να τους ώθησε να ξανασκεφτούν την καθημερινή τους ζωή, για να επιλέξουν μια πιο φιλική δουλειά από την άποψη των ωραρίου, για παράδειγμα. «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει για τους υπαλλήλους μας, δεν έχουμε νέα. Ο κίνδυνος είναι ότι απολαμβάνουν τη νέα τους δραστηριότητα και ότι δεν επιστρέφουν σε εμάς », υπογραμμίζει ο Φρανκ Τρουέτ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στον τομέα προστατεύονται από μερική ανεργία, γεγονός που τους επιτρέπει να λαμβάνουν μεγάλο μέρος του μισθού τους: το επίδομα ισούται με το 84% του καθαρού μισθού έως τις 30 Απριλίου.

Ωστόσο, παρά την κρατική ενίσχυση, η αβεβαιότητα σχετικά με την ανάκαμψη εξακολουθεί να υφίσταται για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων που έχουν ζητήσει μείωση της ενίσχυσης προκειμένου να ξεκινήσουν μια ομαλή μετάβαση. Εντούτοις, αυτές οι υποσχέσεις δεν φαίνεται να είναι αρκετές για να διατηρήσουν μερικούς από τους υπαλλήλους τους.

Η κατάσταση είναι ακόμη πιο ανησυχητική για τον τομέα των ξενοδοχείων, των καφέ και των εστιατορίων, καθώς η έλλειψη εργασίας είναι ένα φαινόμενο που προϋπήρχε της κρίσης υγείας.

Ήδη το 2016, η CHD Expert διεξήγαγε έρευνα για τις δυσκολίες πρόσληψης στον τομέα τροφοδοσίας για να προσδιορίσει τις αιτίες. Από αυτή τη μελέτη προέκυψε ότι σύμφωνα με το 63% των εργαζομένων, οι εταιρείες του κλάδου δυσκολεύονται να προσλάβουν επειδή οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί.

– - τη Le Figaro

Σχετικα αρθρα

«Έκρηξη» κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Πορτογαλίας

admin

Ιταλία: Πρόστιμο άνω των 100 εκατ. ευρώ στη Google

admin

Τι θα ισχύει με τις βεβαιώσεις μετακίνησης

admin

Η British Airways ακυρώνει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

admin

Ζάκυνθος: Με πτήση από Ζυρίχη ανοίγει η αυλαία της τουριστικής σεζόν

admin

Ρόδος: Εκκίνηση της τουριστικής σεζόν σήμερα με 9 πτήσεις

admin

Στόχος για απορρόφηση μεγαλύτερη από 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021

admin

Η Tesla αναστέλλει τις συναλλαγές με bitcoin

admin

Κίνα- CEEC: Ετήσια αύξηση 50,2% κατέγραψαν οι εμπορικές σχέσεις στο α’ τρίμηνο του 2021

admin

Η «ακτινογραφία» των ανατροπών που προωθούνται στα εργασιακά

admin

Οι μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση και τα 30,5 δις ευρώ

admin

ΗΠΑ: Πάνω από τα 3 δολάρια η βενζίνη για πρώτη φορά εδώ και 6 χρόνια

admin