Image default
Επιχειρήσεις

Alumil: Στα €9,2 εκατ. αυξήθηκαν τα κέρδη μετά φόρων – Αύξηση κατά 182,3%

Κέρδη στα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, που ανέρχονται σε €9,2 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 182,3%, ανακοίνωσε η Alumil.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, κατά την οικονομική χρήση 2020 η παγκόσμια οικονομία στιγματίστηκε από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας η Εταιρεία και ο Όμιλος κατόρθωσαν να αυξήσουν σημαντικά τη λειτουργική τους κερδοφορία και να διατηρήσουν παρόμοιο όγκο πωλήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Συγκεκριμένα:

ΟΜΙΛΟΣ

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου, επηρεαζόμενος από τις επιπτώσεις της πανδημίας, κατέγραψε οριακή μείωση 0,2% και διαμορφώθηκε στα €241,1 εκατ. έναντι €241,5 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €24,9 εκατ. έναντι €23,0 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατά 8,2%.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €29,7 εκατ. έναντι €27,1 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €60,2 εκατ. έναντι €58,1 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 3,6%. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ο Όμιλος εμφάνισε κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες €11,0 εκατ. έναντι €4,8 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 128,6%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ανερχόμενα σε €9,2 εκατ. έναντι €3,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 182,3%.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας κατέγραψε αύξηση 1,3% και διαμορφώθηκε στα €154,7 εκατ. έναντι €152,8 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €10,0 εκατ. έναντι €7,6 εκατ. συγκριτικά με το 2019, αυξημένα κατάA 30,7%.

Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €12,7 εκατ. έναντι €9,9 εκατ. συγκριτικά με το 2019.

Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν σε €23,4 εκατ. έναντι €21,7 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αυξημένα κατά 7,9%. Κατά το 2020, τα κέρδη προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε €5,3 εκατ. έναντι ζημιών €2,3 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 328,3%.

Αντίστοιχα, κέρδη εμφανίζουν και τα αποτελέσματα μετά φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες, ύψους €5,1 εκατ. έναντι ζημιών €2,9 εκατ. της αντίστοιχης περσινής περιόδου, βελτιωμένα κατά 273,7%.

Στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2020 συνέβαλαν, μεταξύ άλλων, η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας, η συγχώνευση δι’ απορροφήσεως της ΑΛΟΥΦΟΝΤ ΑΒΕΕ (παραγωγή δευτερόχυτου αλουμινίου) και η πιστή εφαρμογή του επιχειρηματικού πλάνου. Ως εκ τούτου, ενισχύθηκαν σημαντικά τόσο η κεφαλαιακή διάρθρωση όσο και η ρευστότητα της Εταιρείας και του Ομίλου.

Οι δε επιδόσεις της Εταιρείας και του Ομίλου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, εμφανίζοντας αύξηση πωλήσεων ύψους 8,4% και 21,3% αντίστοιχα, συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Παρά την επικρατούσα αβεβαιότητα και την παρατεταμένη ύφεση, το επιχειρηματικό πλάνο της ΑΛΟΥΜΥΛ βρίσκεται σε πλήρη αναπτυξιακή πορεία. Η διατήρηση υγιούς κεφαλαιακής διάρθρωσης και επαρκούς ρευστότητας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοοικονομικής θέσης, αποτελούν εχέγγυα για τον περιορισμόA ενδεχόμενων επιπτώσεων της πανδημίας και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης επιχειρησιακής συνέχειας. Η Διοίκηση της ΑΛΟΥΜΥΛ εξακολουθείA να εργάζεται αδιάλειπτα προς αυτήA την κατεύθυνση, λαμβάνοντας έγκαιρα κάθε απαραίτητη απόφαση.

Διαβάστε ακόμη

Φορολογικές δηλώσεις: Ο νέος κωδικός στο Ε1 που θα σβήνει τεκμήρια και πρόστιμα στις αποδείξεις

Απανθρακοποίηση της Ναυτιλίας: Οι πλοιοκτήτες δεν έχουν αντιληφθεί τις αλλαγές που έρχονται

Μπάμπης Βωβός: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

 

Σχετικα αρθρα

INTRALOT: Εντείνει τις προσπάθειες για συμφωνία με τους ομολογιούχους

admin

ΙΑΣΩ: Στο 90,08% το ποσοστό της OCM και των συντονισμένων μετόχων

admin

Ιασώ: «Ανέβηκε» στο 90,08% το ποσοστό της OCM

admin

INTRALOT: Κλειστά χαρτιά για τις συζητήσεις με τους ομολογιούχους

admin

Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις επιδοτήσεις – Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα ένταξης

admin

ΕΣΕΕ: Ζητά Πρόγραμμα επιδότησης του Λιανεμπορίου

admin

ΑΚΤΩΡ: Υπεγράφη η σύμβαση που θα φέρει το φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

admin

Attica Bank: Έγκριση των Οικονομικών Καταστάσεων-H μετοχή επανήλθε σε διαπραγμάτευση

admin

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επιβάλλει κανόνες συμμόρφωσης η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμου

admin

Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: Δάνεια επενδυτικού σκοπού από 25.000 έως 1,5 εκατ. ευρώ

admin

«Γρηγόρης»: Γιορτάζει τα 50 με εντυπωσιακή αναβάθμιση των καταστημάτων του

admin

ΕΒΕΠ: Ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής διάστασης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

admin