Image default
Ευρώπη

Τηλεδιάσκεψη ευρωβουλευτών της ΝΔ με Σ. Ζαχαράκη και εκπροσώπους τουριστικού κλάδου

Τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου πραγματοποίησαν, σήμερα, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης και εκπροσώπους φορέων, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του ΕΛΚ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την επόμενη εβδομάδα, για τη διάσωση του ευρωπαϊκού τουρισμού, αλλά και ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα. Όπως ενημέρωσε ο κ. Μεϊμαράκης, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υιοθέτησε την πρόταση για συμπερίληψη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Απριλίου, κατόπιν εισήγησης της ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά τους, οι τουριστικοί φορείς παρουσίασαν το σχέδιο δράσεών τους για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, με στόχο ο τουρισμός να ξαναγίνει ο παραγωγικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας και τόνισαν ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει το θετικό παράδειγμα σωστής και ασφαλούς διαχείρισης των τουριστικών ροών, με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, που επικεντρώνεται στην ασφάλεια και στη σωστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά εστίασε και στην επόμενη μέρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός υψηλά καταρτισμένου ελληνικού προσωπικού στον τομέα της φιλοξενίας.

Επιπλέον, οι Έλληνες ευρωβουλευτές ανέφεραν ότι θα βρίσκονται «σε συνεχή επικοινωνία με τους φορείς του τουρισμού και της φιλοξενίας» και χαρακτήρισαν τις συναντήσεις αυτές «απαραίτητες και χρήσιμες, γιατί βοηθούν στην προετοιμασία για την προώθηση των αιτημάτων και διεκδικήσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιάννης Ρέτσος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός και ο πρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης.  

Σχετικα αρθρα

Στις Βρυξέλλες αύριο ο στρατηγός Κων. Φλώρος για τις συνόδους σε επίπεδο αρχηγών ΓΕΕΘΑ

admin

Μπορέλ: Όλοι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα

admin

Στην Πορτογαλία αύριο ο Μ. Βαρβιτσιώτης για το άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ

admin

ΕΕ: «Ανησυχώ για την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα» δήλωσε η Φον Ντερ Λάιεν

admin

Γιούνκερ: Από τα καλύτερα το ελληνικό πρόγραμμα ανάκαμψης

admin

Κατρούγκαλος σε ΟΦΔ: Αναγκαία μια νέα ενεργητική στρατηγική στα ελληνοτουρκικά

admin

Βαρβιτσιώτης σε ΟΦΔ: Να προχωρήσει γρήγορα η ένταξη της Β. Μακεδονίας στην ΕΕ

admin

ΕΟ ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή προς Μπορέλ για τις συγκρούσεις σε Ισραήλ- Γάζα

admin

Μεταναστευτικό: Η απάντηση της Ελλάδας στην επιστολή Μιγιάτοβιτς για ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων

admin

Κ. Σκρέκας: Τον Ιούνιο σε διαβούλευση ο «οδικός χάρτης» για την εθνική οικονομία υδρογόνου

admin

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η ευρωπαϊκή πορεία 40 χρόνων της Ελλάδας, οδηγός απέναντι στις μελλοντικές προκλήσεις

admin

Ταυτόχρονη έναρξη ενταξιακής διαδικασίας για Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία προωθεί η ΕΕ

admin