Image default
Πολιτική

Τασούλας για 21η Απριλίου: Παρά τις παγκόσμιες δυσχέρειες, προχωρούμε ελεύθερα και δημοκρατικά

Μήνυμα για την θλιβερή επέτειο της κατάλυσης της Δημοκρατίας στις 21 Απριλίου του 1967 απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας τονίζει πως η επταετής δικτατορία αποτελεί «καταστροφική παρένθεση» μιας σημαντικής πορείας δύο αιώνων κατά την οποία η χώρα, υπό κοινοβουλευτικό καθεστώς, πολλαπλασίασε την εθνική της κυριαρχία και προόδευσε.

Η δήλωση του Προέδρου έχει ως εξής:

«Τον Ιανουάριο του 1822, η πρώτη Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου εξέδωσε την περίφημη διακήρυξή της, με την οποία διατράνωνε πως “ηναγκάσθημεν να λάβωμεν τα όπλα εις χείρας και να εκδικήσωμεν εαυτούς και την πατρίδα ημών από μίαν τοιαύτην φρικτήν και άδικον τυραννίαν”. Ακολούθως, καθόρισαν το στόχο του πολέμου που κήρυξαν, που ήταν “η ανάκτησις των δικαίων της προσωπικής ημών ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής, τα οποία χαίρουσιν όλοι οι ευνομούμενοι λαοί της Ευρώπης”.

Από τότε, από την Ανεξαρτησία μας δηλαδή και την ανάκτηση της ελευθερίας μας, η χώρα μας τριπλασιάστηκε σε έκταση και δεκαπενταπλασιάστηκε σε πληθυσμό. Και αυτό επιτεύχθηκε βασικά υπό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Μεγαλύτερη, θλιβερή και καταστροφική παρένθεση αυτής της πορείας, υπήρξε η επταετής δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Σήμερα, 54 χρόνια μετά από αυτήν, και θυμόμαστε και γι’ αυτό φυλάσσουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία μας, που είναι κατακτήσεις του μεγάλου Εθνικού ξεσηκωμού του 1821. Συγχρόνως, διεκδικούμε και κατακτούμε το πολύτιμο δικαίωμα στην προκοπή και στην πρωτοπορία. Παρά τις πρόσκαιρες παγκόσμιες δυσχέρειες, προχωρούμε ελεύθερα και δημοκρατικά. Όπως ακριβώς ξεκινήσαμε πριν δύο αιώνες!»

Ειδήσεις σήμερα:Έρρικα Πρεζεράκου: Κάνουμε ομαδική προσευχή για την Αναστασία – Δύο φορές βγήκε από την εντατικήΓερμανία: «Πράσινο φως» από το Συνταγματικό Δικαστήριο για την επικύρωση του ευρωπαϊκού Ταμείου ΑνάκαμψηςΔιάγγελμα Μπάιντεν για την ετυμηγορία για τον φόνο του Φλόιντ: «Ένα γιγαντιαίο βήμα μπροστά στην πορεία προς τη δικαιοσύνη»

Σχετικα αρθρα

Έντονος διάλογος Μηταράκη – Μάγιερ στο Φόρουμ των Δελφών για τις μεταναστευτικές ροές

admin

ΚΙΝΑΛ: Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2021

admin

ΕΕ: Θέλουμε να δούμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία

admin

Κικίλιας: Άρση αναστολής αδειών για υγεινομικούς – Η πορεία των εμβολιασμών στα νησιά

admin

Καραμανλής: Ξεκινά η υλοποίηση έργων υποδομής άνω των 13 δισ. ευρώ

admin

Βουλή: Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια

admin

Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για υποστήριξη ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 «Apache» του Στρατού Ξηράς

admin

Ανδρουλάκης: Το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας χρειάζεται βελτιώσεις

admin

Υπουργείο Οικονομικών: Στη Βουλή η τροπολογία για προκαταβολή φόρου και εισφορά αλληλεγγύης

admin

Ημέρα νοσηλευτή: Όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνάντησε την Ματίνα Παγώνη

admin

Αντρίκος Παπανδρέου: Η σκευωρία εναντίον της οικογένειάς μου και του ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε

admin

Ανασυστήνεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη της Λιβύης

admin