Image default
Πρώτο Θέμα

Colpo grosso με κρυπτονομίσματα στην Τουρκία

Σε καταγγελία για απάτη προχώρησαν οι χρήστες του τουρκικού χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν έχουν πρόσβαση στις επενδύσεις τους, με τον δικηγόρο τους να υποστηρίζει ότι εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ενδέχεται να έχουν κλαπεί.

Ο επικεφαλής του χρηματιστηρίου εξαφανίστηκε και φέρεται να εγκατέλειψε τη χώρα.

«Έχουμε κινηθεί νομικά», δήλωσε ο Oguz Evren Kilic, ο οποίος εκπροσωπεί έναν απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του Thodex. Με τον αριθμό των ενεργών χρηστών να κυμαίνεται στις 390.000, τα περιουσιακά στοιχεία που παραμένουν «χαμένα» μπορεί να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, επισήμανε. Ένας εισαγγελέας στην Κωνσταντινούπολη ξεκίνησε έρευνα, ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Kilic ισχυρίστηκε ότι ο Faruk Fatih Ozer, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Thodex, εγκατέλειψε τη χώρα την Τετάρτη το απόγευμα μέσω εμπορικής πτήσης από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ozer δεν έχει απαντήσει στον καταιγισμό κλήσεων στο κινητό του τηλέφωνο. Το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren είπε ότι πήγε στην Αλβανία, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία που κατά τους ισχυρισμούς του απεικόνιζε τον Ozer στο αεροδρόμιο.

Καθώς οι αρχές και οι πελάτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τις λεπτομέρειες του τι ακριβώς συνέβη στον Ozer, το Thodex και τα χρήματα που επενδύθηκαν σε αυτό, αξιωματούχοι ζητούν άμεσα ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η τουρκική κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει δράση «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε στο - ο Cemil Ertem, ανώτερος οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Στον συγκεκριμένα τομέα έχουν δημιουργηθεί συστήματα πυραμίδας. Η Τουρκία θα εφαρμόσει αναμφίβολα έναν κανονισμό που ευθυγραμμίζεται με την οικονομία της αλλά παρακολουθώντας παράλληλα τις παγκόσμιες εξελίξεις».

Η εκστρατεία του Dogecoin

Το Thodex πραγματοποίησε μία καμπάνια για την προσέλκυση επενδυτών στα μέσα Μαρτίου, λέγοντας ότι θα διανείμει εκατομμύρια Dogecoins στους καινούργιους χρήστες.

Η ιστοσελίδα του αναφέρει ότι έχουν διανεμηθεί 4 εκατομμύρια Dogecoins, αν και πολλοί άνθρωποι με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραπονέθηκαν ότι δεν τα έλαβαν ποτέ.

Η αναστολή λειτουργίας του χρηματιστηρίου οφείλεται σε μία «προσφορά συνεργασίας», ανέφερε η εταιρεία με δήλωση της στην ιστοσελίδα της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι υπηρεσίες δεν θα παρέχονται για «περίπου τέσσερις με πέντε εργάσιμες ημέρες», μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση του μεριδίου και οι χρήστες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις επενδύσεις τους, επισήμανε.

Σχετικα αρθρα

XA: Η Πειραιώς έδωσε τον τόνο

admin

Το μεγάλο παιχνίδι με τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς

admin

Ο Άλμπερτ Μπουρλά βοήθησε να σωθεί ο κόσμος – Μπορεί να σώσει και τη μετοχή της Pfizer;

admin

Η ώρα των χρεοκοπιών εταιρειών στην Ευρώπη πλησιάζει

admin

ALPHA BANK:Η γιγάντωση του παγκόσμιου χρέους, εν μέσω της πανδημίας, αιτία έντονου προβληματισμού

admin

Η Ιταλία στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης

admin

Τουρκία: Ποινικοποίηση της δημοσιογραφίας

admin

Η Ευρώπη χρειάζεται νέους δημοσιονομικούς κανόνες – Jean Pisani-Ferry

admin

Alpha Bank:Εξωτερικές Συναλλαγές και Υφεσιακή Διαταραχή

admin

XA: Κέρδη 5,24% τον Απρίλιο – Στο +14,5% οι τράπεζες

admin

Η UEFA νίκησε την Super League αλλά η καταιγίδα δεν έχει τελειώσει…

admin

Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες φοβούνται λιγότερο τα Covid-NPls

admin