Image default
Οικονομία

Θ . Σκυλακάκης: Μέχρι τα μέσα καλοκαιριού η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης

Τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, αρμόδιος για το Ταμείο Ανάκαμψης, και παρέδωσε στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργο Μοσχόβη, αντίτυπο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το οποίο χθες βράδυ απεστάλη και αναρτήθηκε στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «το Εθνικό μας Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται με ακρίβεια σε 4.104 σελίδες. Η  Ελλάδα, που χάρη στη διαπραγμάτευση που έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει κερδίσει τους περισσότερους πόρους, κατά κεφαλήν, στην Ευρώπη από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι η δεύτερη χώρα που καταθέτει το τελικό της σχέδιο».

Ο κ. Σκυλακάκης ευχαρίστησε «για την πυρετώδη και δύσκολη δουλειά, που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ, όλους όσους δούλεψαν μέχρι τώρα στην κοινή προσπάθεια»: τους υπουργούς και τις ομάδες των υπουργείων, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης, τον υφυπουργό Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Άκη Σκέρτσο, τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο, τον προϊστάμενο του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μιχάλη Αργυρού, τον γ.γ. Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, και τον διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκο Μαντζούφα, «προπαντός όμως τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη του και την καθοδήγησή του».

Όπως σημείωσε, το πρώτο βήμα έγινε. «Τώρα ακολουθεί το ακόμα δυσκολότερο έργο της απορρόφησης των τεράστιων πόρων του Ταμείου, που θα επιτρέψει στη χώρα να πραγματοποιήσει όχι απλώς μια δυναμική ανάκαμψη, αλλά να μπει σε μια μόνιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του παραγωγικού της μοντέλου, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Το σχέδιό μας έχει την ωριμότητα που μας επιτρέπει από αύριο κιόλας να ξεκινήσουμε τα έργα και τις επενδύσεις του Ταμείου, με δικούς μας πόρους, μέχρι να φτάσουν τα χρήματα του Ταμείου, μετά την έγκριση του σχεδίου μας, που προβλέπεται θεσμικά να γίνει μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Η πρόκληση είναι τεράστια, αλλά η ευκαιρία για την Ελλάδα μοναδική» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Σχετικα αρθρα

Κίνα:”Σφυρίζει” αδιάφορα για την Evergrande

admin

ΗΠΑ: Ποια είναι η κινεζική εταιρεία με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που μπαίνει στη «μαύρη» λίστα

admin

Β. Κικίλιας: Δικαιώνουν τη στρατηγική μας στην κρουαζιέρα οι υπερτριπλάσιες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη το 2022

admin

Αναστολή χρεώσεων ΥΚΩ και για αγροτικές επιχειρήσεις συνδεδεμένες στη Μέση Τάση

admin

Προβολή του ελληνικού θεματικού τουρισμού σε Βέλγιο και Ολλανδία

admin

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς: Οι 7 δράσεις του ΥΠΟΙΚ για την ενίσχυση της διαφάνειας

admin

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η νέα πληρωμή μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις;

admin

Evergrande: Σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» από τον Fitch

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από αύριο

admin

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Η αλλαγή από αύριο 10 Δεκεμβρίου

admin

Ιταλία: Πρόστιμο 1,13 δισ. ευρώ στην Amazon για κατάχρηση ηγετικής θέσης στην αγορά

admin

ΕΚΤ: Αγόρασε ελληνικά ομόλογα ύψους 35 δισ. ευρώ μέσω PEPP

admin