Image default
Οικονομία

Γουόρεν Μπάφετ: Η οικονομία των ΗΠΑ κινείται με «εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα»

Ο Γουόρεν Μπάφετ επαίνεσε την «απροσδόκητη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας», κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων της Berkshire Hathaway.

Ο θρυλικός Αμερικανός επενδυτής είπε το Σάββατο ότι η Berkshire Hathaway ανακάμπτει από μια οικονομία των Η.Π.Α. που είναι πολύ καλύτερη από τις προβλέψεις του κατά τις αρχές της πανδημίας, επισημαίνοντας ότι το 85% της οικονομικής δραστηριότητας κινείται με «εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα».

Η Berkshire οργάνωσε για δεύτερη χρονιά το ετήσιο Σαββατοκύριακο της συνέλευση των μετόχων της στην Ομάχα, τη Νεμπράσκα, την πατρίδα της, μια συνέλευση που προσελκύει συνήθως περίπου 40.000 μετόχους.

Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Berkshire, ο κ. Μπάφετ είπε ότι η οικονομία έχει «ανακάμψη με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο» μετά τα κίνητρα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και τα φορολογικά κίνητρα από το Κογκρέσο.

«Έκαναν τη δουλειά», είπε ο κ. Μπάφετ. «Αυτήν την στιγμή το 85% της οικονομίας λειτουργεί με εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα.»

«Αυτή ήταν μία άκρως ασυνήθιστη ύφεση. Αυτή τη στιγμή οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση σε πολλούς κλάδους της οικονομίας…αν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σε κάποιους τομείς που πραγματικά έχουν καταστραφεί», είπε ο κ. Μπάφετ.

Ο κ. Μπάφετ αναφέρθηκε στην «εισροή  εταιρειών ειδικού σκοπού εξαγοράς (SPAC, Special Purpose Acquisition Company) άπειρων επενδυτών που στοχεύουν μόνο στο γρήγορο κέρδος και έχουν κάνει τις αγορές να μοιάζουν με καζίνο», καθιστώντας δύσκολο για την Berkshire να αναπτύξει περισσότερα από τα αποθέματα μετρητών ύψους 145,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως ο 90χρονος Μπάφετ διατήρησε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας που λειτουργεί από το 1965, ακόμα και μετά την αποχώρησή του.

Η ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire πραγματοποιήθηκε στο Λος Άντζελες, όπου ο 90χρονος Μπάφετ μαζί με τον 97χρονο αντιπρόεδρο της Berkshire, Τσάρλι Μάνγκερ, για περισσότερες από τρεις ώρες απάντησαν στις ερωτήσεις των μετόχων της εταιρείας. 

Πολλές από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Berkshire ανακάμπτουν καθώς η ανησυχία για την πανδημία περιορίζεται, οι εμβολιασμοί προχωρούν και οι περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητα αίρονται σταδιακά, ενώ ενισχύεται η εμπιστοσύνη για την οικονομία.

«Έχουμε δει κάποια παράξενα πράγματα να συμβαίνουν στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο, τους τελευταίους 15 μήνες. Έχει ενισχυθεί η επιθυμία μας να καταλάβουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βεβαιωθούμε ότι η Berkshire είναι, 50 ή 100 χρόνια από τώρα, κάθε κομμάτι που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα».

– - το -

Σχετικα αρθρα

Ιταλία: Πρόστιμο άνω των 100 εκατ. ευρώ στη Google

admin

Τι θα ισχύει με τις βεβαιώσεις μετακίνησης

admin

Η British Airways ακυρώνει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ

admin

Ζάκυνθος: Με πτήση από Ζυρίχη ανοίγει η αυλαία της τουριστικής σεζόν

admin

Ρόδος: Εκκίνηση της τουριστικής σεζόν σήμερα με 9 πτήσεις

admin

Στόχος για απορρόφηση μεγαλύτερη από 4 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης το 2021

admin

Η Tesla αναστέλλει τις συναλλαγές με bitcoin

admin

Κίνα- CEEC: Ετήσια αύξηση 50,2% κατέγραψαν οι εμπορικές σχέσεις στο α’ τρίμηνο του 2021

admin

Η «ακτινογραφία» των ανατροπών που προωθούνται στα εργασιακά

admin

Οι μεταρρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση και τα 30,5 δις ευρώ

admin

ΗΠΑ: Πάνω από τα 3 δολάρια η βενζίνη για πρώτη φορά εδώ και 6 χρόνια

admin

Πώς θα δοθεί η ενίσχυση στην εστίαση

admin