Image default
Πολιτική

ΕΕ: Πρόσκληση Μισέλ στους ηγέτες των «27» για Άτυπη Σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο

Επιστολή πρόσκλησης για την Άτυπη Συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Πόρτο απέστειλε στους «27» ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

«Με μεγάλη μου χαρά σας προσκαλώ στην άτυπη συνάντησή μας στο Πόρτο, όπου μας φιλοξενεί ο πρωθυπουργός Κόστα. Σε συνέχεια της Διάσκεψης Υψηλού επιπέδου που διοργανώνει η πορτογαλική Προεδρία στις 7 Μαΐου, η οποία θα επικεντρωθεί σε κοινωνικά θέματα, θα κάνουμε το δείπνο εργασίας μας, όπου θα ασχοληθούμε με την κατάσταση της COVID-19 και θα προετοιμάσουμε τη συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Ινδίας της επόμενης ημέρας. Θα ασχοληθούμε επίσης με άλλα θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Προσθέτει, ότι η πρωινή συζήτηση στις 8 Μαΐου θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο μπορεί «να διασφαλιστεί καλύτερα μια χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη, με την εκπαίδευση και τις δεξιότητες στο επίκεντρο της πολιτικής μας δράσης. Θα επικεντρωθούμε σε τρόπους δημιουργίας θέσεων εργασίας και βελτίωσης της ποιότητας της εργασίας και θα καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Θα εξετάσουμε επίσης πώς να υποστηρίξουμε όλους εκείνους που πλήττονται από την κρίση COVID-19 και οι οποίοι, για παράδειγμα, έχουν δει την εκπαίδευση, την κατάρτιση ή τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας να διαταράσσεται. Η Διακήρυξη του Πόρτο, την οποία αναμένουμε να υιοθετήσουμε σε αυτή τη συνάντηση, καθορίζει το όραμά μας για τη φιλόδοξη ψηφιακή, πράσινη και δίκαιη μετάβαση στην Ευρώπη» σημειώνει.

«Στη συνέχεια, θα καλωσορίσουμε τον Ινδό πρωθυπουργό Μόντι, ο οποίος θα συμμετάσχει μαζί μας μέσω τηλεδιάσκεψης στην συνάντηση ηγετών ΕΕ-Ινδίας την ίδια μέρα. Θα επικεντρωθούμε στην ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Ινδίας. Η Πρόεδρος της Επιτροπής θα μας ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εμπορικές εξελίξεις με την Ινδία. Η συνάντησή μας πραγματοποιείται με το δραματικό σκηνικό της πανδημίας COVID-19 που πλήττει την Ινδία και για την οποία η ΕΕ και τα κράτη μέλη παρέχουν στήριξη. Πέρα από αυτήν την άμεση προτεραιότητα, θα συζητήσουμε πώς να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση με την Ινδία. Πιστεύω ότι η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μπορεί να μας επιτρέψει να ανοίξουμε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο στη σχέση μας και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα αυτήν την ευκαιρία» επισημαίνει ο κ. Μισέλ.

Τέλος, όσον αφορά την πρακτική διαδικασία, το ανεπίσημο δείπνο στις 7 Μαΐου θα ξεκινήσει στις 7:45 μ.μ (τοπική ώρα), ενώ στις 8 Μαΐου οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9:30 π.μ. και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνάντηση των ηγετών ΕΕ-Ινδίας κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας από τις 12:30 μ.μ.

Ειδήσεις σήμερα

Αρχές Ιουλίου εμβόλια για όλους τους ενήλικες – 100.000 εμβολιασμοί σε ένα 24ωρο

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

Το Σάββατο ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες

Σχετικα αρθρα

Αλβανία: Πάρκο 6 στρεμμάτων εγκαινίασε στα Τίρανα ο Κώστας Μπακογιάννης

admin

Επίσκεψη Καλαφάτη στον φράχτη του Έβρου: «Εδώ χτυπά πιο δυνατά η καρδιά της Ελλάδας»

admin

Ερντογάν: Μας ικανοποιεί η ώθηση που έχουμε πετύχει τελευταία στις σχέσεις με την Ελλάδα

admin

Κομισιόν: Βασικό θέμα διαφωνίας με την Τουρκία είναι το Κυπριακό, η πρόταση για τα δύο κράτη δεν είναι αποδεκτή

admin

Μητσοτάκης: Βγαίνουμε από μια δοκιμασία – Δεσμεύομαι για νέο δημόσιο, ποιοτικό ΕΣΥ

admin

ΟΗΕ – Τζέιν Λουτ: Ρευστή η κατάσταση στο Κυπριακό – Δεν υπάρχει πρόοδος

admin

Πιερρακάκης στο Politico: Με το Ταμείο Ανάκαμψης μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε το σύνολο της ψηφιακής στρατηγικής

admin

Μάκης Βορίδης: Δεν είναι άποψή μας το «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ…»

admin

Μητσοτάκης: Ευκαιρία να επενδύσουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με καταλύτη την τεχνολογία

admin

Τζανακόπουλος: Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ

admin

Αυτοψία Χατζηδάκη σε ΕΦΚΑ- Από τους 35 υπαλλήλους βρήκε μόλις 21 (audio)

admin

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% στα 5 νησιά που λειτουργούν δομές φιλοξενίας μεταναστών

admin