Image default
Επιχειρήσεις

INTRALOT: Κύκλος εργασιών €364 εκατ. το 2020 – Μείωση κατά 16,6%

Κύκλο εργασιών στα 364,8 εκατ.ευρώ, από 437,3 εκατ. το 2019 (-16,6%), κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 66,2 εκατ. ευρώ, από 64,6 εκατ.ευρώ το 2019 (+2,5%) και κέρδη προ φόρων (EBT) στα -94,1 εκατ.ευρώ, από -75,2 εκατ. ευρώ το 2019 κατέγραψε για τη χρήση 2020 ο Όμιλος INTRALOT. Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε σε -104,1 εκατ.ευρώ.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, η οργανική επίδοση ενισχύθηκε από την σημαντική ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ στα παιχνίδια Λοταρίας και Αθλητικού Στοιχηματισμού, τις εφάπαξ πωλήσεις στον Καναδά, το Ιλινόι, την Ολλανδία και τη Γερμανία, αλλά και τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης, με αποτέλεσμα να αντισταθμιστεί πλήρως ο αντίκτυπος της διακοπής του συμβολαίου της Inteltek μετά τον Αύγουστο του 2019, οι αναθεωρημένοι εμπορικοί όροι στο Μαρόκο και στην Ολλανδία, και ο αντίκτυπος του COVID-19 σε όλες τις βασικές περιοχές δραστηριοποίησης. Η αύξηση του EBITDA αντισταθμίστηκε επίσης εν μέρει από την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών διακυμάνσεων σε πολλές βασικές αγορές δραστηριότητας, κυρίως σε Αργεντινή και Τουρκία.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα, ιι δραστηριότητες στην Βόρεια Αμερική, κάτω από την INTRALOT Inc., σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη σε ετήσια βάση (κύκλος εργασιών +22,3%, EBITDA +62,1%).

Περαιτέρω, οι καθαρές επενδύσεις κατά το δωδεκάμηνο του 2020 ανήλθαν στα 36 εκατ.ευρώ, μειωμένες κατά 34,5% σε σύγκριση με το δωδεκάμηνο του 2019. Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του δωδεκάμηνου του 2020 ανήλθαν στα 100 εκατ, ενώ ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα 651,1 εκατ. στο τέλος του δωδεκάμηνου του 2020.

Η εκτίμηση της εταιρείας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας προσεγγίζεται στην περιοχή των 25 εκατ. ευρώ σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.

Σημειώνεται πως στις αρχές του 2021, η INTRALOT ολοκλήρωσε την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της 20% στην Intralot de Peru SA, με το καθαρό τίμημα, μετά από φόρους και σχετικά έξοδα συναλλαγής, να ανέρχεται σε 16,2 εκατ. δολάρια ΗΠΑ. Επιπλέον, η INTRALOT υπέγραψε επέκταση για τρία χρόνια του ισχύοντος συμβολαίου της με την Intralot de Peru SA μέχρι το 2024 για να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών τεχνολογίας και υποστήριξης.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης δήλωσε σχετικά: «Κατά το δωδεκάμηνο του 2020, ήρθαμε αντιμέτωποι με τις δυσμενείς επιπτώσεις και τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19, η οποία είχε σημαντικό αντίκτυπο στους κλάδους των Λοταριακών παιχνιδιών και του Αθλητικού Στοιχηματισμού. Ο αντίκτυπος αυτός αντισταθμίστηκε εν μέρει από αντισταθμιστικά μέτρα, λειτουργικές βελτιώσεις, καθώς και προσπάθειες περιορισμού των εξόδων. Συνεχίσαμε να εστιάζουμε στις ανεπτυγμένες αγορές, όπου είδαμε σημαντική ανάπτυξη στις δραστηριότητες μας Λοταριακών παιχνιδιών στις ΗΠΑ, αλλά και την έναρξη δύο νεών λειτουργιών Αθλητικού Στοιχηματισμού στη Μοντάνα και στην Ουάσιγκτον, ενώ παράλληλα ανανεώσαμε σημαντικά συμβόλαια στην Τζώρτζια των ΗΠΑ, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία και στην Ολλανδία. Επιπλέον, η διοικητική ομάδα της Εταιρείας κατέβαλλε σημαντική προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους, προκειμένου να βελτιστοποιήσει την κεφαλαιακή της διάρθρωση, μέσω μίας συναλλαγής που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Α’ εξάμηνο του 2021.»

 

Διαβάστε ακόμη

Στις 30 Ιουνίου το «σφυρί» για το «χειμερινό σαλέ» των Κουτσολιούτσων στο Πήλιο

«Φορολογικό διαζύγιο»: Τέλος χρόνου για τις χωριστές δηλώσεις συζύγων

Λιούις Χάμιλτον: Οι big business του «Βασιλιά» της Formula 1 – Tα… μυστικά του νέου συμβολαίου

 

Σχετικα αρθρα

McDonald’s: Ανοίγει 50 νέα καταστήματα και προσλαμβάνει 20.000 υπαλλήλους

admin

Ελληνικό: Έναρξη έργων με έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο

admin

Inform Π. Λύκος: Διανομή μερίσματος €0,038 για τη χρήση 2020

admin

Αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταφέρουν να επιβιώσουν (ανάλυση)

admin

Mytilineos: Deal $1,5 δισ. με Glencore και συμφωνία με τη ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023

admin

Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν

admin

Inform Π. Λύκος: Μέρισμα €0,038 για τη χρήση 2020

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λειτουργική κερδοφορία €79,2 εκατ. στο α’τρίμηνο του 2021

admin

Quest: «Πράσινο» φως στην καταβολή μερίσματος €0,285 ανά μετοχή

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €79,2 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA στο α’ τρίμηνο 2021

admin

Γεωργιάδης για ΕΑΒ: Η νομιμότητα θα υπερισχύσει – Εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

admin

Quest: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

admin