Οι περιορισμοί, οι κοινωνικές αποστάσεις, η απαγόρευση των θρησκευτικών τελετών και μια σειρά άλλων μέτρων που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας, επηρέασαν σημαντικά και τους γάμους.

Αν και παγκοσμίως, η πλειοψηφία των ζευγαριών επέλεξαν να αναβάλουν τα σχέδιά τους για τους επόμενους μήνες, όσοι επέλεξαν τελικά να το πράξουν (έστω και με περιορισμούς) είδαν αρκετές αλλαγές στον προϋπολογισμό τους, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες…

Σύμφωνα με την μελέτη της Knot, στην οποία μετείχαν περισσότερα από 7.600 ζευγάρια, παρά το γεγονός ότι το μέσο κόστος ανά καλεσμένο αυξήθηκε, το συνολικό κόστος μειώθηκε σημαντικά.

Κι αυτό γιατί, εξαιτίας του περιορισμού των καλεσμένων τα ζευγάρια επέλεξαν να διαθέσουν πιο πολλά για επιπλέον υπηρεσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Knot, το μέσο κόστος μιας γαμήλιας τελετής και δεξίωσης στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 214 δολ. σε 244 δολ. ανά καλεσμένο από το 2019 στο 2020, ενώ το μέσο κόστος ολόκληρου του γάμου, συμπεριλαμβανομένης της τελετής, μειώθηκε από 28.000 δολάρια σε 19.000 δολάρια το 2020.

- ΟΤ

-