Image default
Επιχειρήσεις

Νίκος Χρηστάκης (HP): «Αυτό είναι το μέλλον των εκτυπώσεων»

Με το ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων στο εξάμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε να «τρέχει» με 60% στην ελληνική αγορά, η HP ενεργοποίησε και στη χώρα μας μία νέα συνδρομητική υπηρεσία δίδοντας τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να έχει μελάνι όταν το χρειάζεται.

Πρόκειται για την υπηρεσία Instant Ink με την οποία η πολυεθνική επιχειρεί να απαντήσει στις νέες συνθήκες που δημιούργησαν τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας της COVID-19 και το μοντέλο της τηλεργασίας που ουσιαστικά έχει οδηγήσει στην αύξηση της χρήσης εκτυπωτών στο σπίτι. Η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρει σε άτομα και οικογένειες που εργάζονται, δημιουργούν και μαθαίνουν από το σπίτι, μια αδιάλειπτη εμπειρία εκτύπωσης, εντοπίζοντας πότε πρόκειται να τελειώσει το αυθεντικό μελάνι και αποστέλλοντας αυτόματα νέα δοχεία στους χρήστες πριν την εξάντλησή τους.

«Για περισσότερο από ένα χρόνο, παρατηρούμε ότι οι τεχνολογικοί και άλλοι περιορισμοί που στο παρελθόν εμπόδιζαν την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση ελαχιστοποιούνται. Με την άρση αυτών των περιορισμών, προέκυψε αυξημένη ζήτηση για εκτύπωση στο σπίτι», δήλωσε ο Νίκος Χρηστάκης, Γενικός Διευθυντής ΗP Ελλάδας και Κύπρου. «Η επέκταση του Instant Ink, αντιπροσωπεύει την ανταπόκριση της HP στην ανάγκη των πελατών της για μια έξυπνη, παραγωγική και βιώσιμη λύση εκτύπωσης – μια ανάγκη που ήρθε για να μείνει».

Όπως ανέφερε ο κ. Χρηστάκης κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, τους τελευταίους μήνες υπήρξε μία μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις εκτυπωτών, κυρίως οικιακών. Όπως αργότερα διευκρίνισε η κα  Μαρία Ρυακιωτάκη, HPS & OPS Area Category Manager Greece & Cyprus της HP, η αύξηση που επέτυχε η HP στις πωλήσεις οικιακών συσκευών κατά την προηγούμενη χρήση (Νοε 19 – Οκτ 20) ήταν 12% όταν το σύνολο της αγοράς κινήθηκε με +7%.

Η υπεραπόδοση αυτή μάλιστα φάνηκε και απ’ τα στοιχεία που αποκάλυψε ο κ. Χρηστάκης λέγοντας πως οι πωλήσεις της HP Hellas στην περυσινή χρήση ήταν 16% ενώ στο α’ εξάμηνο της τρέχουσας «έτρεξαν» με ρυθμό ανάπτυξης 60%!

Ο λόγος δεν είναι άλλος, φυσικά, από το μοντέλο της τηλεργασίας που οδήγησε πολλούς εργαζόμενους να εκτυπώνουν περισσότερο στο σπίτι τους, ενώ ώθηση έχει δώσει και η τηλεκπαίδευση.

Ένα από τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πάντως η ανάγκη για προμήθεια μελανιών και αυτός είναι ο λόγος που η ΗΡ ανακοίνωσε την επέκταση της διαθεσιμότητας της ταχύτατα αναπτυσσόμενης συνδρομητικής υπηρεσίας InstantInk σε 36 συνολικά αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά μηνιαίων προγραμμάτων, πληρώνοντας μια σταθερή τιμή με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνουν. Σημειωτέον πως η ΗΡ καλύπτει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Το κόστος της υπηρεσίας είναι στα 0,99 ευρώ το μήνα και αφορά εκτύπωση 15 σελίδες, στα 2,99 ευρώ για 50 σελίδες, στα 4,99 ευρώ για τις 100 σελίδες, στα 11,99 ευρώ για 300 σελίδες και στα 24,99 ευρώ για 700 σελίδες. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το πακέτο τους ή να το ακυρώσουν οποιαδήποτε στιγμή – χωρίς συμβόλαιο, ετήσια χρέωση ή δέσμευση – καθώς και να μεταφέρουν αχρησιμοποίητες σελίδες από τον ένα μήνα στον επόμενο.

Επιπλέον της ευκολίας που προσφέρει, το Instant Ink επιτρέπει στους χρήστες να ανακυκλώσουν εύκολα τα δοχεία μελανιών. Η HP συμπεριλαμβάνει την προπληρωμένη ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου, ώστε το χρησιμοποιημένο μελάνι να επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τα νέα μοντέλα εκτυπωτών της ΗΡ καθώς και για ορισμένα από τα παλαιότερα. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, είναι το 5% των καταναλωτών που θα αποκτήσουν εκτυπωτές της ΗΡ να γίνουν συνδρομητές της υπηρεσίας.

Το HP Instant Ink αποτελεί, πάντως, μέρος ενός ευρύτερου πακέτου υπηρεσιών που ονομάζεται HP+ και είναι διαθέσιμο στα νέα μοντέλα και ουσιαστικά αξιοποιεί το cloud για να προσφέρει εργαλεία διαχείρισης εγγράφων, μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και λειτουργίες όπως η εκτύπωση εξ αποστάσεως. Έτσι οι καταναλωτές – συνδρομητές μπορούν να απολαύσουν τη δυνατότητα εκτύπωσης και σάρωσης διαδικτυακά από οπουδήποτε. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε ιδιώτες όσο και και επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ο χαλκός είναι ο «νέος χρυσός» – Τι προβλέπουν οι αναλυτές για την πορεία του μετάλλου

Οι ξένοι θέλουν, εν μέσω πανδημίας, κατοικία στην Ελλάδα: Oι εθνικότητες και οι περιοχές με μεγάλη ζήτηση

Νέο πακέτο 5 δισ. ευρώ για να πάρει μπροστά η οικονομία

Σχετικα αρθρα

Lamda Development: Εγκρίθηκε στη Γ.Σ. η απόκτηση ιδίων μετοχών

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Στα €0,38 η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών

admin

Entersoft: Στο 6,83% το ποσοστό των Squad-Growth και Squad-Aguja Oppurtunities

admin

Τέρνα Ενεργειακή: «Πράσινο» φως στη διανομή μερίσματος €0,17 ανά μετοχή

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Διανομή μερίσματος €0,17 ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

admin

International Olympic Academy Golf Course στο Costa Navarino

admin

Ελλάκτωρ: Ανασυγκροτήθηκε σε σώμα το ΔΣ-Τα νέα μέλη

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας

admin

Ελληνικές εταιρείες: Πώς προσέλκυσαν και κράτησαν τα ταλέντα εν μέσω πανδημίας

admin

B&F: Έκτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού-Record date η 25η Ιουνίου

admin

Jumbo: Έκτακτη χρηματική διανομή €0,47 ανά μετοχή-Το χρονοδιάγραμμα

admin

Jumbo: Στις 26 Ιουλίου η διανομή του έκτακτου μερίσματος

admin