Image default
Επιχειρήσεις

Πλαίσιο: Η στρατηγική που έφερε αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2020!

Πλαίσιο: Η στρατηγική που έφερε αύξηση πωλήσεων και κερδών το 2020!

Το 2020 ήταν μία ανατρεπτική χρονιά στη διάρκεια της οποίας ξεχώρισαν οι επιχειρήσεις, που κατάφεραν να ανταποκριθούν σωστά και με ταχύτητα στις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Βάσει αποτελεσμάτων, μία από αυτές τις εταιρείες είναι αναμφίβολα η Πλαίσιο, που με συγκεκριμένες κινήσεις κατάφερε τελικά να φτάσει σε ιδιαίτερα αξιοσημείωτη αύξηση πωλήσεων και κερδών.

Ο κλάδος της λιανικής, όπου και δραστηριοποιείται, πέρασε πρωτόγνωρες αλλαγές και τα καταστήματα έμειναν κλειστά για περίπου 100 μέρες. Ωστόσο, το Πλαίσιο ανακοίνωσε ισχυρή ανάπτυξη με 11,8% αύξηση πωλήσεων για το 2020!

Η επιτυχία δεν ήρθε βέβαια τυχαία. Η εταιρεία κατάφερε να αντιδράσει άμεσα και να μετατρέψει σε ευκαιρία τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία, ικανοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, παραδίδοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγγελιών σε 1-2 εργάσιμες ημέρες.

Επενδύοντας σε υποδομές και σε νέες προϊοντικές κατηγορίες (οικιακές συσκευές), το Πλαίσιο ενίσχυσε την εμπορική δραστηριότητά του, παρά το κλείσιμο των φυσικών καταστημάτων.

Επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές

Ως καθαρά ανθρωποκεντρική εταιρία, η «Πλαίσιο» πέτυχε, χάρη στην ικανότητά της να συνδυάζει τις δυναμικές επενδύσεις με την ανάδειξη του ανθρώπινου δυναμικού της.

Το 2020 δόθηκε εξέχουσα σημασία στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των ανθρώπων της εταιρείας και μάλιστα 60 από αυτούς ανέλαβαν μεγαλύτερους ρόλους.

Παράλληλα, οι επενδύσεις σε σοβαρές logistics & e‐commerce υποδομές, έφεραν αξιοπιστία στις παραδόσεις και σε κάθε υπόσχεση προς τον πελάτη.

Τα παραπάνω οδήγησαν σε αύξηση πωλήσεων, με αιχμή του δόρατος την αυξημένη ζήτηση για τεχνολογία λόγω τηλε‐εργασίας και τηλε‐εκπαίδευσης, αξιοσημείωτη αύξηση νέων πελατών (πάνω από 350.000) και σημαντική αύξηση πωλήσεων οικιακών  συσκευών.

Οι αριθμοί σε αυτή την περίπτωση περιγράφουν του λόγου το αληθές:

 • Μέσα στο 2020, το ΠΛΑΙΣΙΟ κατάφερε να σημειώσει μεγέθυνση των πωλήσεων κατά 11,8%, στα € 354,6 εκ. από € 317,1 εκ.
 • Επαύξηση της ταμειακής ρευστότητας κατά περίπου € 20 εκ. στα € 58 εκ. και εκτίναξη των καθαρών διαθεσίμων μετά το δανεισμό στα περίπου  € 40 εκ., σχεδόν στα μισά της τρέχουσας κεφαλαιοποίησης.

 • Σημειώθηκε, ακόμα, σημαντική αύξηση πωλήσεων οικιακών συσκευών, με ρυθμό ανάπτυξης 80% για το Β’ εξάμηνο που υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία
 • Το 2020 είχε τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων από το 2007!

Κοινωνική ευθύνη

Τέλος, να σημειωθεί πως παρ’ όλες τις δυσμενείς συνθήκες, το ΠΛΑΙΣΙΟ συνέχισε να επιστρέφει στην κοινωνία, συνεχίζοντας τις ενέργειες που είχε ήδη προγραμματίσει για το 2020 αλλά και δημιουργώντας περαιτέρω ευκαιρίες για να ενισχύσει τον σημαντικό πυλώνα της εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

 • Στο πλαίσιο στήριξης της τηλε-εκπαίδευσης προχώρησε σε δωρεά tablet σε 87 σχολεία ακριτικών και δύσκολα προσβάσιμων περιοχών τον περασμένο Μάιο
 • Δημιούργησε την πρώτη STEM Library σε δημόσιο σχολείο της Αττικής, μία αίθουσα εσωτερικώς σχεδιασμένη με έμφαση στη λειτουργικότητα και την προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης, πλήρως αναδιαμορφωμένη στα πρότυπα της μεθοδολογίας STEM (Φυσικές Επιστήμες – Τεχνολογία – Μηχανική – Μαθηματικά) και εξοπλισμένη με 3D εκτυπωτή, διαδραστικό πίνακα και προτζέκτορα, VR γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, laptops, STEM εκπαιδευτικά παιχνίδια, οπτικοακουστικό και DIY (Do It Yourself) υλικό, για χειροτεχνίες και κατασκευές.
 • Δημιούργησε την ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από παιδιά συνεργατών της εταιρείας και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής & μας έκανε εθνικά υπερήφανους.
 • Πλαίσιο
 • Αποτελέσματα
 • κέρδη
 • πωλήσεις

  Σχετικα αρθρα

  ΗΠΑ – ΕΕ: Προς το παρόν, οι τιμωρητικοί δασμοί ρίχνουν αυλαία

  admin

  Elevate Greece: Τι δείχνουν τα πρώτα στατιστικά για το οικοσύστημα των startups

  admin

  ΑΔΜΗΕ: Στα €8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2021

  admin

  Ουδέν νεότερο από το χρηματιστηριακό μέτωπο

  admin

  Όμιλος IDEAL: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ με συνολική αξία διάθεσης 56,1 εκατ. ευρώ

  admin

  Νέα διεθνής διάκριση για την Profile Software από την Chartis

  admin

  IDEAL: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €56,1 εκατ.

  admin

  Mytilineos: Τι αναφέρουν οι χρηματιστηριακές για την ανάπτυξη του Ομίλου

  admin

  ΟΠΑΠ: «Fast Forward» στη μετά-COVID εποχή

  admin

  Γεωργιάδης: Η μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην LAMDA φέρνει 647 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

  admin

  Ελλάκτωρ: Μέσω δύο πακέτων άλλαξε χέρια το 6,14%

  admin

  Ελλάκτωρ: «Άλλαξε χέρια» το 6,14% μέσω 2 πακέτων

  admin