Image default
Επιχειρήσεις

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Lavipharm

Ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας  έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαϊου, καθώς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας,  έπειτα από μάχη που έδωσε επί μήνες με την λευχαιμία – κρατήθηκε διακριτικά μακριά από τα ΜΜΕ.

Ποιος ήταν ο Θανάσης Λαβίδας

Γεννημένος στην Αθήνα το 1948, ο Θανάσης Λαβίδας αναλαμβάνει το 1976 τη διοίκηση της LAVIPHARM, την οποία είχε ιδρύσει ο παππούς του. Ένα χρόνο αργότερα, η Lavipharm γίνεται η πρώτη εταιρεία που προωθεί καλλυντικά σε φαρμακεία στην Ελλάδα, ενώ το 1979 δημιουργεί μονάδα παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών στην Ελλάδα.  

Με τον ίδιο επικεφαλής, η οικογενειακή επιχείρηση εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου στην Ελλάδα, έχοντας επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εξειδικευμένης τεχνολογίας για τη διαδερμική χορήγηση φαρμακευτικών σκευασμάτων. Το 1995 η εταιρεία δημιούργησε το πρώτο της προϊόν (διαδερμική νιτρογλυκερίνη) και ακολούθησαν και άλλα για τον κλάδο των καλλυντικών, σημειώνοντας εμπορική επιτυχία.

Συμπληρώνοντας έναν αιώνα ιστορίας – ιδρύθηκε το 1911 – η Lavipharm και αποτελεί σήμερα έναν ολοκληρωμένο Όμιλο έρευνας και ανάπτυξης, παραγωγής, εισαγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, δερμοκαλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Mέχρι τη δεκαετία του ’70, ασχολήθηκε κυρίως με την εκπροσώπηση των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα και τη διανομή των προϊόντων τους, εστιάζοντας στις θεραπευτικές κατηγορίες της καρδιολογίας και της πνευμονολογίας.

Από το 1976 και μετά, η εταιρεία ξεκίνησε μια πορεία ανάπτυξης, δραστηριοποιούμενη και στον τομέα των δερμοκαλλυντικών, δημιουργώντας το δικό της εργοστάσιο παραγωγής, επεκτείνοντας τις διεθνείς συνεργασίες της και ξεκινώντας μια σημαντική προσπάθεια Έρευνας και Ανάπτυξης σε καινοτόμες μορφές χορήγησης φαρμάκων με όραμα να εδραιωθεί ως ένας διεθνής παίκτης στην παγκόσμια αγορά.

To 1995 πραγματοποιήθηκε η εισαγωγή της Lavipharm A.E. στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία σήμερα συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών και κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Ο εκλιπών διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης  Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.) και Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου  Ελλάδας–Αμερικής, ενώ μεταξύ άλλων ήταν  Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), έχοντας αναλάβει την ευθύνη της  διεθνούς δραστηριότητας (SEV International).

Ήταν παντρεμένος με τη Βάνα Λαβίδα και είχε 4 παιδιά.

Η απουσία του Θανάση Λαβίδα αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην εταιρεία, η οποία θρηνεί τον χαμό του.

Διαβάστε ακόμη: 

Εμβόλια: Ένα πανίσχυρο γεωπολιτικό όπλο στα χέρια της Κίνας

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις και πότε – Σταματούν τα αναδρομικά (vid)

Χρήστος Σταϊκούρας: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές ανά πρόγραμμα προς τις επιχειρήσεις (vid)

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ: Από τις 3 Αυγούστου η πληρωμή για το μέρισμα

admin

Παπαστράτος: Νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ στα 90ά γενέθλιά του (pics)

admin

ΗΠΑ – ΕΕ: Προς το παρόν, οι τιμωρητικοί δασμοί ρίχνουν αυλαία

admin

Elevate Greece: Τι δείχνουν τα πρώτα στατιστικά για το οικοσύστημα των startups

admin

ΑΔΜΗΕ: Στα €8,2 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ τρίμηνο 2021

admin

Ουδέν νεότερο από το χρηματιστηριακό μέτωπο

admin

Όμιλος IDEAL: «Πράσινο φως» για την ΑΜΚ με συνολική αξία διάθεσης 56,1 εκατ. ευρώ

admin

Νέα διεθνής διάκριση για την Profile Software από την Chartis

admin

IDEAL: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €56,1 εκατ.

admin

Mytilineos: Τι αναφέρουν οι χρηματιστηριακές για την ανάπτυξη του Ομίλου

admin

ΟΠΑΠ: «Fast Forward» στη μετά-COVID εποχή

admin

Γεωργιάδης: Η μεταβίβαση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ στην LAMDA φέρνει 647 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

admin