Image default
Επιχειρήσεις

Πώς μια 32χρονη μετέτρεψε την ιδέα για ένα σχολικό ημερολόγιο σε επιχείρηση αξίας $3,2 δισ.

Πράγματι, είναι σχετικά εύκολο να ξεκινήσει κανείς να στήνει τη δική του επιχείρηση, ιδίως σήμερα, με τις αμέτρητες δυνατότητες που μας προσφέρει το διαδίκτυο και η τεχνολογία. Όμως, είναι τελείως διαφορετικό να θέλει κάποιος να κάνει τα πρώτα του βήματα στον επιχειρηματικό κλάδο από το να δημιουργήσει από το μηδέν μια εταιρεία η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρει να ανταγωνίζεται ευθέως τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft και η Adobe. Φαντάζει παράλογο και ακατόρθωτο.

Αλλά αυτό ακριβώς κατάφερε να πετύχει η νεαρή επιχειρηματίας, Μέλανι Πέρκινς, από την Αυστραλία όταν δημιούργησε από το μηδέν την εταιρεία της, μια υπηρεσία ψηφιακού σχεδιασμού. Η Πέρκινς μπορεί να είναι μόλις 32 χρονών αλλά θεωρείται μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας. Είναι συνιδρυτής και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Canva, μιας δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας σχεδιασμού με αξία που αγγίζει τα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ιστορία της

Όλα ξεκίνησαν από την Αυστραλία το 2013, όταν εκείνη και ο συνεργάτης της, Κλιφ Όρμπεκτ, με ένα σχετικά μικρό budget και χωρίς επιχειρηματική εμπειρία, δημιούργησαν μια ιστοσελίδα παροχής ψηφιακής βοήθειας για μαθητές που στη συνέχεια εξελίχθηκε σε διαδικτυακή επιχείρηση σχεδιασμού σχολικών βιβλίων. Σύμφωνα με το CNBC, λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι θα συνεργαστεί με σχολεία σε ολόκληρη την Αυστραλία και θα αναλάβει να τυπώσει και να παραδώσει τα ετήσια σχολικά ημερολόγια.

Silicon Valley

Η επιτυχία της μικρής τους επιχείρησης ήταν εμφανής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Μια τυχαία συνάντηση με τον επενδυτή της Silicon Valley, Μπιλ Τάι, θα σταθεί η αφορμή για να ξεκινήσει το ταξίδι της Πέρκινς στα «χωράφια» της Silicon Valley. Εκείνος εμφανώς εντυπωσιασμένος από την πρωτότυπη αυτή ιδέα, την καλωσόρισε στην ελίτ της επιχειρηματικότητας. Το νεαρό ζευγάρι κερδίζει την εμπιστοσύνη μεγάλων επενδυτών και με αρχική επένδυση  1,5 εκατομμυρίων δολαρίων δημιουργεί την πλατφόρμα σχεδιασμού της Canva με τη βοήθεια μιας ταχέως αναπτυσσόμενης ομάδας τεχνικών μηχανικών.

Ο προσανατολισμός της επιχείρησης αλλάζει με την Canva να προσφέρει πολλά εργαλεία που βοηθούν τους τακτικούς χρήστες να δημιουργούν ελκυστικές παρουσιάσεις και γραφικά – είτε πρόκειται για λογότυπα, επαγγελματικές κάρτες ή ακόμη και για παρουσιάσεις. Μέσα σε πέντε χρόνια, η Μέλανι Πέρκινς καταφέρνει να χαρακτηριστεί μία από τις νεότερες γυναίκες Ceos στον τεχνολογικό κλάδο με εκτιμώμενη προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 900 εκατομμύρια δολάρια. 

Τον Οκτώβριο του 2019, ένας γύρος χρηματοδότησης ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την επενδύτρια της Silicon Valley, Μαίρη Μίκερ, έδωσε στην εταιρεία εκτίμηση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 85% των εταιρειών της Fortune 500 χρησιμοποιούν ήδη τη γνωστή εταιρεία που αναδεικνύεται σε άξιο αντίπαλο μεγάλων κολοσσών όπως η Microsoft.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης στη Σύνοδο της ΕΕ: Τι είπε για εργασιακά, πράσινο πιστοποιητικό και πατέντες εμβολίων (vid)

Κοινή ανοικτή επιστολή Ευρωπαίων αρχηγών κρατών για την Ημέρα της Ευρώπης

Το «τρελό σχέδιο» του Ερντογάν: Πόσο θα κοστίσει το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης – Πότε ξεκινούν τα έργα

Σχετικα αρθρα

Ελληνικό: Έναρξη έργων με έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο

admin

Inform Π. Λύκος: Διανομή μερίσματος €0,038 για τη χρήση 2020

admin

Αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταφέρουν να επιβιώσουν (ανάλυση)

admin

Mytilineos: Deal $1,5 δισ. με Glencore και συμφωνία με τη ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023

admin

Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν

admin

Inform Π. Λύκος: Μέρισμα €0,038 για τη χρήση 2020

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λειτουργική κερδοφορία €79,2 εκατ. στο α’τρίμηνο του 2021

admin

Quest: «Πράσινο» φως στην καταβολή μερίσματος €0,285 ανά μετοχή

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €79,2 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA στο α’ τρίμηνο 2021

admin

Γεωργιάδης για ΕΑΒ: Η νομιμότητα θα υπερισχύσει – Εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

admin

Quest: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

admin

Διοικητικές αλλαγές στη MIG: Νέος CEO ο Γεώργιος Ευστρατιάδης

admin