Image default
Οικονομία

Eκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Άκτωρ για την Εγνατία – Τις επόμενες ημέρες η απόφαση

Εκδικάστηκαν σήμερα από το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η Ακτωρ, θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ, κατά της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ να μην δώσει παράταση στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού.

Η απόφαση που θα καθορίσει και το τι μέλλει γενέσθαι με τον διαγωνισμό, αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στόχος πάντως του Υπουργείου Υποδομών είναι ο διαγωνισμός να προχωρήσει κανονικά και να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις, με τους θεσμούς να έχουν επισημάνει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια την μικρή πρόοδο που έχει σημειωθεί στη διαγωνιστική διαδικασία, αποτελώντας ένα από τα “αγκάθια” στις μεταμνημονιακές αξιολογήσεις της χώρας μας.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ακτωρ ήταν μετά την άρνηση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει παράταση του διαγωνισμού κατά ένα μήνα, προκειμένου να μπορέσει να κατέβει αυτόνομα (στον διαγωνισμό) λόγω της άρνησης την τελευταία στιγμή της Roadis (που συμμετέχει από κοινού με την Ακτωρ) να συμμετάσχει στη διαγωνιστική διαδικασία.

Μάλιστα η διοίκηση της Ακτωρ απέστειλε μαζί και την επιστολή της Roadis η οποία ενημέρωνε τον κατασκευαστικό Όμιλο ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, επικαλούμενη ζημιές που έχει υποστεί από την πανδημία.

Στις 26 Μαρτίου η Άκτωρ υπέβαλλε στο ΤΑΙΠΕΔ αίτημα ζητώντας τη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προσφορών κατά 35 ημέρες, αποκλειστικά και μόνο προκειμένου να καταστεί δυνατή η συμμετοχή της Ακτωρ Παραχωρήσεις σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού, δηλαδή να εγκριθεί η μεταβολή του προεπιλεγέντος σχήματος λόγω αποχώρησης της Roadis και να συμμετάσχει νομίμως η Ακτωρ Παραχωρήσεις στον διαγωνισμό.

Ωστόσο στις 30 Μαρτίου και τα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν από τα ΤΑΙΠΕΔ. Στις 31 Μαρτίου ασκήθηκε Προδικαστική Προσφυγή ενώπιον του ΤΑΙΠΕΔ και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του ΣτΕ.

Ωστόσο το αίτημα της προσωρινής διαταγής απορρίφθηκε και καθορίστηκε ημερομηνία εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων στις 10 Μαϊου 2021.

Να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό έχουν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές δύο σχήματα: VINCI HIGHWAYS S.A.S. – VINCI CONCESIONES S.A.S. – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε – ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. – EGIS PROJECTS S.A.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την 35ετή παραχώρηση της λειτουργίας, συντήρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου και τριών κάθετων αξόνων, απομένει η τοποθέτηση 4 ακόμη τελευταίων σταθμών διοδίων.

Σχετικα αρθρα

Βουλή: «Πέρασε» από την Επιτροπή το ν/σχ για την απλούστευση της αδειοδότησης επιχειρήσεων

admin

Ικανοποίηση για το τουριστικό «άνοιγμα» της Γερμανίας στην Ελλάδα

admin

Εργασιακά: Πότε εφαρμόζονται οι αλλαγές

admin

Ταμείο Ανάκαμψης: Κάθε εξάμηνο και μία μεταρρύθμιση, για να παίρνουμε τα χρήματα

admin

Ρωσία: Αυξάνει τις πτήσεις προς Ελλάδα από 28 Ιουνίου

admin

Αδ. Γεωργιάδης: «Επί ΝΔ δουλεύουμε λιγότερες ημέρες για το κράτος και περισσότερες για τον εαυτό μας»

admin

Γερμανία: Όλη η Ελλάδα εκτός «περιοχών κινδύνου» – Αίρονται οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί

admin

DBRS: Το καλό και το κακό σενάριο για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας

admin

Eurobank: Πού οφείλεται η ήπια αύξηση της ανεργίας παρά την υψηλή μείωση της απασχόλησης

admin

Από 22 Ιουνίου οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης 1.000 νέων θέσεων εργασίας

admin

ΟΑΕΔ: Μειώθηκαν κατά 12,8% οι άνεργοι τον Μάιο

admin

Airbnb: Πού θα πάνε οι Έλληνες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

admin