Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, αποκάλυψε ότι έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που έχει δηλώσει ότι είναι «νευροδιαφορετικός».

Σύμφωνα με το Forbes, ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Μπιλ Γκρος αποκάλυψε το 2019 ότι και ο ίδιος έχει διαγνωστεί με σύνδρομο Άσπεργκερ, αναφέροντας στο - ότι πιστεύει πως η κατάστασή του τον κάνει καλύτερο ως επενδυτή.

«Σου επιτρέπει να συγκεντρώνεσαι μακροπρόθεσμα σε κάποια πράγματα χωρίς να μπλέκεσαι σε λεπτομέρειες» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο Γκρος, η περιουσία του οποίου αγγίζει στα 1,5 δισ. δολάρια, δήλωσε επίσης ότι είναι πιθανό η διάγνωσή του να εξηγεί τη δυσκολία του να διατηρήσει την οπτική του επαφή με κάποιον καθώς και την εμμονική του συνήθεια συλλογής σφραγίδων.

Ο ιδρυτής της ΙΚΕΑ

H περιουσία του ιδρυτή της ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, εκτιμάται από τους Forbes ότι ανήλθε σε 28 δισεκατομμύρια δολάρια, από το 2005 έως το 2010. Ο ίδιος είναι δυσλεξικός. Μάλιστα, οι ξεχωριστές σουηδικές ονομασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ ήταν μία δική του ιδέα, γιατί δυσκολευόταν με τους τυπικούς, αριθμητικούς κωδικούς αποθεμάτων.

Ο Τσαρλς Σουάμπ, ιδρυτής της μεγαλύτερης μεσιτικής εταιρείας των ΗΠΑ, ο οποίος έχει περιουσία που υπολογίζεται στα 1,4 δισ. δολάρια, αντιμετωπίζει μακροχρόνια προβλήματα στην ανάγνωση και τη γραφή λόγω δυσλεξίας.

-