Image default
Ευρώπη

Δ. Μιχαηλίδου: Παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα θέματα η αποτελεσματικότητα της ΕΕ στην πανδημία

Στη συζήτηση «Κοινωνική Πολιτική στην Ε.Ε. κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία», συμμετείχε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με τον Ρολφ Σματενμπέργκ, Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και τον Χοσέ Λουίς Εσκριβά, υπουργό Ένταξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Μετανάστευσης της Ισπανίας. 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην Ευρωπαϊκή πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης που μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως το Πρόγραμμα Sure και το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει δείξει γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά στήριξης της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας. «Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα της Ευρώπης στη διαχείριση της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για συνεργασία και σε άλλα κοινωνικά ζητήματα», είπε η Υφυπουργός ξεκινώντας την ομιλία της.

Ειδικότερα, η κ. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στις οριζόντιες ενισχύσεις των οικονομικά αδυνάμων αλλά και στη στοχευμένη βοήθεια των πλέον κοινωνικά ευάλωτων όπως οι κακοποιημένες γυναίκες και οι άστεγοι. Η περίοδος της πανδημίας, επεσήμανε η Υφυπουργός, λειτούργησε καταλυτικά όχι μόνο για να μην μείνει κανένας πολίτης πίσω αλλά και για να διορθωθούν κοινωνικές αδικίες δεκαετιών. Η Πολιτεία ενίσχυσε τους πλέον ευάλωτους όχι μόνο με έκτακτα επιδόματα αλλά και με την θεσμοθέτηση μόνιμων προγραμμάτων ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας με επιδότηση εργασίας και ενοικίου.

Μέσα στην πανδημία κατάφερε να είναι και δίπλα στην οικογένεια ενισχύοντας τις γυναίκες, αυξάνοντας την χρηματοδότηση των βρεφονηπιακών σταθμών και δημιουργώντας για πρώτη φορά πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων και πρώιμης διάγνωσης διαταραχών μέσα σε αυτούς.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε ότι και στην μετά COVID εποχή το πρωτοποριακό προσχολικό πρόγραμμα που ετοιμάζεται δίνει ισότητα στην ευκαιρία διασφαλίζοντας ότι όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, ανεξαρτήτως σταθμού, περιοχής και κοινωνικοοικονομικού υποβάθρου θα λαμβάνουν τις απαραίτητες για την ηλικία τους παροχές, γνώσεις και ερεθίσματα. Όπως είπε, η παιδική προστασία και εκπαίδευση είναι η καλύτερη επένδυση που  μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον της χώρας.

Σχετικα αρθρα

Talk of the market: Ανθεκτικότητα και θετική αντίδραση το ζητούμενο

admin

Σε «ισχύ» ό,τι χωρίζει Β. Μακεδονία- Βουλγαρία – Παραμένει το βέτο για τις ενταξιακές διπραγματεύσεις

admin

MyPal: Το ευρωπαϊκό έργο για την προώθηση υποστηρικτικής φροντίδας ενηλίκων και παιδιών με καρκίνο

admin

Ο κινεζικός πειρασμός του Βίκτορ Ορμπαν

admin

Μητσοτάκης σε Φον Ντερ Λάιεν: Ιστορική στιγμή η έγκριση του «Ελλάδα 2.0»

admin

Συνεκπαίδευση Ενόπλων Δυνάμεων «Spartan Sword» με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

admin

NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκέντρωσε 20 δισ. ευρώ στην πρώτη της συναλλαγή για τη στήριξη της ευρωπαϊκής ανάκαμψης

admin

Εγκρίθηκε το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από την ΕΕ

admin

ΝΑΤΟ: Οι δημοκρατικοί θεσμοί στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης

admin

ΓΕΕΘΑ: Με απόφαση ΕΟΑ επικεφαλής της ομάδας εργασίας ανάπτυξης έργου εκπαίδευσης

admin

Λουξεμβούργο: Στο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της EE συμμετείχε ο Β. Κικίλιας

admin

Με το ψηφιακό πιστοποιητικό στο χέρι ξεκινά περιοδεία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες η Πρόεδρος της Κομισιόν

admin