Image default
Πολιτική

Σακελλαροπούλου στην πρωθυπουργό της Σερβίας: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων

Η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον οικονομικό και εμπορικό τομέα, αλλά και στον τουρισμό, σε συνδυασμό με το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας και την έξοδο από την υγειονομική κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, η οποία βρίσκεται στην Αθήνα για τις εργασίες του 6ου Οικονομικού Forum των Δελφών.

Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών και η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε τη δέσμευση της χώρας μας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και, συνολικά, των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες της Σερβίας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της, η κ. Μπρνάμπιτς έκανε λόγο για στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας. Τόνισε, ακόμη, ότι η σερβική κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εμβάθυνση των διμερών σχέσεων και αξιοποίηση των δυνατοτήτων οικονομικής συνεργασίας που θα προκύψουν, μετά το τέλος της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Milorad Dodik, που βρίσκεται στην Αθήνα, για να συμμετάσχει στο 6ο Οικονομικό Forum των Δελφών.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις επιπτώσεις της πανδημίας και εξέφρασαν την ελπίδα για γρήγορη επάνοδο στην κανονικότητα, που θα επιτρέψει και την οικονομική ανάκαμψη. Τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο κύριος Dodik υπογράμμισαν τις άριστες διμερείς σχέσεις, ενώ επισήμαναν ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για περαιτέρω ενίσχυση τους, ειδικά στο οικονομικό και εμπορικό επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην προώθηση της πορείας ένταξης των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζουμε, ανέφερε, τις προσπάθειες της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ επεσήμανε ότι οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται μπορεί να μην είναι πάντα εύκολες, αλλά είναι απαραίτητες. Ο κ. Dodik εξέφρασε την ελπίδα ότι η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του θα επιταχυνθεί και ευχαρίστησε την Ελλάδα για την πάγια και σταθερή υποστήριξη της.

Ειδήσεις σήμερα: 



Άρση lockdown: Όλα όσα αλλάζουν την Παρασκευή σε μετακινήσεις και λιανεμπόριο



Νέα Σμύρνη: Έκαναν κορωνοπάρτι στην πλατεία και… μαχαίρωσαν περαστικό που τους έκανε παρατήρηση

Εμβόλιο: Τι θα συμβεί αν κάποιος κάνει πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη Pfizer;

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

admin

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Όλο το παρασκήνιο

admin

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση προανακριτικής – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση – Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin