Image default
Οικονομία Πρώτο Θέμα

Airbnb:Καθαρή ζημιά 1,2 δισ.δολάρια

airbnb:-Ανάρπαστα-τα-ακίνητα-σε-παραθαλάσσια-προάστια-της-Αττικής

Η Airbnb Inc. ανέφερε κρατήσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία περίοδο, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν από το τρίμηνο του Μαρτίου 2020, όταν η πανδημία κατέστρεψε την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Ωστόσο, η ζημιά της εταιρείας αυξήθηκε σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, λόγω των δαπανών που σχετίζονται με την αποπληρωμή και τα warrants.

Η εταιρεία του Σαν Φρανσίσκο πέρυσι αγωνίστηκε για να συγκεντρώσει χρήματα για να αντιμετωπίσει την κρίση, αλλά τα warrants που έδωσε στους επενδυτές για αυτά τα δάνεια οδηγηγησαν σε προσαρμογή noncash 292 εκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία περίοδο.

Η Airbnb, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται δημοσίως τον Δεκέμβριο, ανέφερε καθαρή ζημιά 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με ζημία 341 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το FactSet ανέμεναν απώλεια 717 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία που μοιράστηκε το σπίτι μας δήλωσε ότι η αξία όλων των υπηρεσιών που αγοράστηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των τελών καθαρισμού και των φόρων, αυξήθηκε στα 10,29 δισεκατομμύρια δολάρια, από 6,77 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 887 εκατομμύρια δολάρια από 842 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος και 839 εκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Το πρώτο τρίμηνο είναι συνήθως το χαμηλότερο τρίμηνο εσόδων λόγω της εποχικότητας της επιχείρησης, δήλωσε η εταιρεία. Ωστόσο, τα αποτελέσματα των εσόδων ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα αναλυτές και σημείωσαν σημαντική βελτίωση από την πτώση του 22% το τρίμηνο του Δεκεμβρίου.

Οι αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι βλέπουν σταδιακή βελτίωση καθώς οι άνθρωποι φαίνονται πιο πρόθυμοι να κάνουν κράτηση για διαμονή, καθώς και μια αύξηση στα τοπικά ταξίδια και μακροχρόνιες διαμονές τουλάχιστον 28 διανυκτερεύσεων, μειώνοντας τον αντίκτυπο από τις ακυρώσεις και τις μειωμένες κρατήσεις ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Την Πέμπτη, αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν ότι, ενώ ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να δοθούν οικονομικές προβλέψεις για ολόκληρο το έτος, επεσήμαναν τη βελτίωση των τάσεων τον Απρίλιο από τον Μάρτιο.

Η εταιρεία είπε ότι τα ταξίδια σε κορυφαίες πόλεις παραμένουν “καταθλιπτικά”, αλλά σημείωσε αύξηση των οικογενειακών και ομαδικών ταξιδιών, ειδικά εκτός των πόλεων.

Οι ενεργές καταχωρίσεις σε μη αστικές περιοχές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% το τρίμηνο του Μαρτίου από το 2019, ανέφερε η εταιρεία.

Μακροπρόθεσμα, ανέφερε η Airbnb, οι παραμονές αντιστοιχούσαν σχεδόν στο ένα τέταρτο των διανυκτερεύσεων, πριν από ακυρώσεις ή αλλαγές, από 14% το 2019.

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 12,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάιο

admin

Υπεκμισθώσεις ακινήτων: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ – Παραδείγματα

admin

Eurogroup: Στο τραπέζι μέτρα στήριξης, έκθεση αξιολόγησης και χρέος

admin

Κτηματολόγιο: Συνιδιοκτήτης το Δημόσιο του «αέρα» χιλιάδων ακινήτων

admin

Ημερίδα: Τα στερεότυπα των ανθρώπων που μένουν στην ίδια δουλειά για δεκαετίες δεν υπάρχει πλέον

admin

Προς ριζική αναθεώρηση ο ΕΝΦΙΑ

admin

Προάγγελος ανατιμήσεων το κόστος στη βιομηχανία

admin

«Αυτοψία» Ντερ Λάιεν στην Ελλάδα για την επίδραση του NextGenerationEU

admin

Κομισιόν:« 20 δισ ευρώ, συγκέντρωσε η σημερινή πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου»

admin

Ι. Τσακίρης-Νέο ΕΣΠΑ: Πάνω από 140 δισ. ευρώ στην οικονομία την επόμενη πενταετία

admin

ΓΣΕΒΕΕ: Άμεση σύγκληση της επιτροπής για θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα τεχνικά επαγγέλματα

admin