Image default
Επιχειρήσεις

Αegean: Το restart του ελληνικού τουρισμού φέρνει επιπλέον πτήσεις για Μάιο – Ιούνιο – Ιούλιο

Περισσότερες συνδέσεις με τους προορισμούς του εξωτερικού, διπλάσιες μέσα στο Μάιο σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα και τριπλάσιο αριθμό μέχρι τα μέσα Ιουνίου φέρνει η επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού για το μεγαλύτερο εγχώριο αερομεταφορέα.

Μάλιστα, έχοντας μία πρώτη εικόνα και για το «θερμό» δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, η εταιρεία έχει προσθέσει ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στα συστήματα κρατήσεων και επιπλέον τακτικές απευθείας πτήσεις από και προς Ηράκλειο, Ρόδο, Λάρνακα αλλά και Μύκονο που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου.

Για το πρώτο αυτό διάστημα του «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού, από τις 14 Μαΐου, η εταιρεία προσφέρει τώρα διπλάσιες πτήσεις εξωτερικού καθημερινά  από σήμερα και μέχρι το τέλος Μαϊου, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των πτήσεων τριπλασιάζεται μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Επιπλέον, η εταιρεία έχει ξεκινήσει και τις πρώτες πτήσεις charter που προσγειώνονται για λογαριασμό μεγάλων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Ρόδου.

Σημειωτέον ότι ήδη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε από χθές τις οδηγίες προς τους επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς που ισχύουν τόσο για τους Ελληνες όσο και τους ξένους επισκέπτες της χώρας προερχόμενους από το εξωτερικό με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (εμβόλιο προ 14 ημέρων μέσω του σχετικού πιστοποιητικού ή αρνητικό PCR test 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης).

Επιπλέον, ανακοινώθηκαν και οι προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του «ανοίγματος» του ελληνικού τουρισμού με την προσθήκη και ορισμένων άλλων χωρών πλήν αυτών που είχαν προβλεφθεί το προηγούμενο διάστημα χωρίς καραντίνα (κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν και επιβάτες κάτοικοι 21 επιπλέον χωρών). Στις προϋποθέσεις για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα είναι να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, ή γ) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Φέτος η AEGEAN έχει σχεδιάσει ένα δίκτυο με περισσότερες από 100 απευθείας πτήσεις προς τις 7 περιφερειακές της βάσεις (οι τρεις από τις οποίες είναι νέες: Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα) και μια παραδοσιακά έντονη δραστηριότητα από τον κόμβο της Αθήνας που εξασφαλίζει τη διασυνδεσιμότητα του συνόλου της χώρας με το εξωτερικό και αναμένεται να ξεπερνά το φετινό καλοκαίρι τις 250 πτήσεις ημερησίως.

Ειδικά για την Αθήνα ο σχεδιασμός προβλέπει σταδιακή αύξηση των προορισμών που εξυπηρετούνται σε πάνω από 50, την επαναφορά της απευθείας σύνδεσης από και προς σημαντικούς προορισμούς του εξωτερικού όπως Ελσίνκι, Λισαβόνα, Βιέννη, Πράγα, από την άλλη εβδομάδα, αλλά και άλλων πόλεων του εξωτερικού όπως Δουβλίνο, Βενετία, Μπολόνια , Βουδαπέστη στο πρώτο μισό του Ιουνίου.

Παράλληλα από αυτό το Σαββατοκύριακο ενισχύεται ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων στους κλασικούς προορισμούς όπως Βρυξέλες, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ζυρίχη. Ενώ και στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σταδιακή αύξηση των δρομολογίων, προς Φρανκφούρτη, Μόναχο Ντίσελντορφ, Στουτγάρδη  αλλά και προς Κύπρο (Λάρνακα) και από τις αρχές Ιουνίου ξεκινούν 5 νέα δρομολόγια Λονδίνο, Βρυξέλες , Ζυρίχη , Αμβούργο Βερολίνο.

Επιπρόσθετα από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιου του Ηρακλείου προς Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Στουτγάρδη και δυο νέα απευθείας δρομολόγια προς Λονδίνο και Βαρσοβία. Η διεθνής δραστηριότητα από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες εβδομάδες με απευθείας πτήσεις προς Ελβετία και Γαλλία (Λυών , Μπορντό) αλλά και πτήσεις charter  προς Πολωνία και χώρες τις Βαλτικής.

Αντίστοιχα από και προς τη Ρόδο ξεκινούν 4 βασικές συνδέσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Παρίσι αλλά και πτήσεις charter.

Σε σχέση με τα πρώτα μηνύματα από τις κρατήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαφαίνεται μια μεταβολή στις κρατήσεις και ένα σχετικά αυξημένο ενδιαφέρον για τα ταξίδια κυρίως από τα μέσα Ιουνίου και μετά. Σταδιακά φαίνεται ότι αυξάνονται κρατήσεις από χώρες όπως η Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία, προς νησιωτικούς προορισμούς κυρίως, αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και για τους city break προορισμούς της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πάντως η AEGEAN έχει δηλώσει ότι λόγω και της κατάστασης φέτος θα είναι σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να πραγματοποιήσει προσαρμογές του δικτύου της, αναλόγως της ζήτησης και φυσικά να επενδύσει, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, διατηρώντας τακτικές ή ναυλωμένες πτήσεις προς τις περιφερειακές τις βάσεις (όπως πχ Ηράκλειο , Ρόδο) ακόμη και μετά το πέρας της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου, ακόμη και μέχρι το Νοέμβριο 2021.

Τροχοδρομεί η ΑΜΚ

Εν τω μεταξύ χθές η αεροπορική ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συμφωνίας για την κρατική ενίσχυση των 120 εκατ. ευρώ. Όσοι έχουν δικαίωμα στην ΑΜΚ, δύνανται να αποκτήσουν νέες μετοχές με αναλογία 0,262542164271582 νέες μετοχές για κάθε μία παλιά μετοχή της εταιρείας, σε τιμή διάθεσης 3,20ευρώ.νέα μετοχή.

Όπως έχει αναφέρει το newmoney, το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης, ήτοι κοντά στο 80% από το σύνολο των 60 εκατ. ευρώ θεωρείται ήδη απολύτως εγγυημένο, από την στιγμή που οι βασικοί μέτοχοι, η πλευρά Βασιλάκη, οι αδελφοί Λασκαρίδη και η πλευρά Κωνσταντακόπουλου που συγκεντρώνουν όλοι μαζί κοντά στο 60% του μετοχικού κεφαλαίου δεσμεύονται ότι θα ασκήσουν στο σύνολό τους τα δικαιώματα προτίμησης που τους αντιστοιχούν καθώς και ότι θα λάβουν επιπλέον 20% στην περίπτωση που υπάρχουν αδιάθετες μετοχές, είτε μέσω προεγγραφής, είτε μέσω της διαδικασίας κάλυψης αδιάθετων μετοχών.

Διαβάστε ακόμα:

«Έκρηξη» δημοσίων επενδύσεων 10 δισ. ευρώ το 2022

Πόσα χρήματα πρέπει να έχεις στις ΗΠΑ για να θεωρείσαι ευκατάστατος; – Έχουμε την απάντηση

Pictet: Στα άδυτα της ελβετικής τράπεζας των super rich

Σχετικα αρθρα

McDonald’s: Ανοίγει 50 νέα καταστήματα και προσλαμβάνει 20.000 υπαλλήλους

admin

Ελληνικό: Έναρξη έργων με έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο

admin

Inform Π. Λύκος: Διανομή μερίσματος €0,038 για τη χρήση 2020

admin

Αυτές οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα καταφέρουν να επιβιώσουν (ανάλυση)

admin

Mytilineos: Deal $1,5 δισ. με Glencore και συμφωνία με τη ΔΕΗ για την περίοδο 2021-2023

admin

Επισημοποιήθηκαν οι συμφωνίες της MYTILINEOS με ΔΕΗ και GLENCORE-Τι προβλέπουν

admin

Inform Π. Λύκος: Μέρισμα €0,038 για τη χρήση 2020

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Λειτουργική κερδοφορία €79,2 εκατ. στο α’τρίμηνο του 2021

admin

Quest: «Πράσινο» φως στην καταβολή μερίσματος €0,285 ανά μετοχή

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα €79,2 εκατ. το προσαρμοσμένο EBITDA στο α’ τρίμηνο 2021

admin

Γεωργιάδης για ΕΑΒ: Η νομιμότητα θα υπερισχύσει – Εξελίξεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

admin

Quest: Το νέο ΔΣ της εταιρείας

admin