Image default
Πολιτική

Άρση lockdown – Επιχείρηση «ανοίγουμε, αλλά δεν χαλαρώνουμε»: Ανησυχία για τις παραβάσεις στην εστίαση και τα κορωνοπάρτι

Σε επιφυλακή βρίσκονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο καθώς η τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, προκειμένου μετά την άρση του σκληρού lockdown, να μην αναγκαστούμε σε πισωγυρίσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, επικρατεί προβληματισμός για την εικόνα των τελευταίων ημερών καθώς τόσο τα πρόστιμα όσο και οι εικόνες συνωστισμού και κορωνοπάρτι που εντοπίστηκαν σημαίνουν «καμπανάκια» και φέρνουν εντατικοποίηση των ελέγχων.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε μάλιστα, το οποίο ήταν και το πρώτο μετά από πολλούς μήνες στο οποίο επιτρέπονταν οι διαδημοτικές και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις σε συνδυασμό και με την λειτουργία της εστίασης, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκαν παραβάσεις.

«Λουκέτα» και πρόστιμα 151.400 ευρώ σε επιχειρήσεις εστίασης

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, τα φαινόμενα παραβατικότητας ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή. Συνολικά μετά τους ελέγχους των αρχών για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού σε καταστήματα εστίασης βεβαιώθηκαν συνολικά 278 πρόστιμα ενώ οκτώ ήταν και οι περιπτώσεις επιχειρήσεων που εξαναγκάστηκαν σε «λουκέτο».

Την ίδια ώρα και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως οι περιφέρειες, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, η εικόνα ήταν παρόμοια και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις. Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις παραμονής και εξυπηρέτησης πελατών σε εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων και η μη τήρηση του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων. Οι αρχές ελέγχου και επιβολής του νόμου προχώρησαν στην επιβολή προστίμων ύψους 151.400€ και επέβαλαν κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε οχτώ επιχειρήσεις ενώ έγιναν και πέντε συλλήψεις υπευθύνων επιχειρήσεων.

«Όχι» στην χαλάρωση

Η παραπάνω εικόνα έχει θορυβήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τις ελεγκτικές αρχές. Στο κυβερνητικό επιτελείο μάλιστα σημειώνουν πως μπορεί να είμαστε σε φάση ανοίγματος αλλά δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξει χαλάρωση. Όπως μάλιστα σημείωναν κυβερνητικές πηγές στο «ΘΕΜΑ», «δεν τελειώσαμε με την πανδημία» καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε «καταστροφή» υπογραμμίζοντας δε την ανάγκη για «διαρκή εγρήγορση που μπορεί να διαρκέσει σίγουρα πολλούς μήνες, αν όχι αρκετά χρόνια».

Έτσι, πλέον λόγω της καταγραφής υψηλών ποσοστών παραβατικότητας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και προχωρούν σε εντατικούς οριζόντιους σαρωτικούς ελέγχους με επίκεντρο τις περιοχές και τις επιχειρήσεις αυτές που δεν τηρούν τους ειδικούς όρους λειτουργίας θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια υγεία όσο και τη συλλογική προσπάθεια για τη σταδιακή επανεκκίνηση όλων των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Ειδήσεις σήμερα: Survivor: Ο Γιώργος Λιανός αποκάλυψε πότε και πού θα γίνει ο τελικός

Βίντεο του meteo: Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα από το 2000 – 8 εκατομμύρια καμένα στρέμματα

Καταζητούμενος έκρυβε ηρωίνη και μεθαδόνη σε χωράφι στον Τύρναβο

Σχετικα αρθρα

Ανδρουλάκης: Τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο – Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τους «επίμαχους διαλόγους»

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δίνουμε στον κ. Καραμανλή το «χαρτί» που ζήτησε – Το έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που προειδοποιούσε για ατύχημα

admin

Στ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή

admin

Στέλιος Κουτνατζής: Ο δικηγόρος που θα έχει διευρυμένο ρόλο στο νομοθετικό έργο μετά την παραίτηση Παπασταύρου

admin

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα στη Θήβα και πήρε δώρο γραβάτα – Το βράδυ το πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή

admin

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου – «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

admin

Με εσωτερική αναδιάταξη η αντικατάσταση Παπασταύρου και Μπρατάκου

admin

Το Σαββατοκύριακο η πρώτη συνεδρίαση του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού της Νέας Αριστεράς

admin

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου – Στις ευρωεκλογές θα ζυγιστεί και η πολιτική σταθερότητα στη χώρα

admin

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

admin

Δένδιας: Ύψιστη προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, το Κυπριακό

admin

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

admin