Image default
Πολιτική

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη την Τρίτη – Συντονισμός της Ελλάδας με Αίγυπτο και Ιορδανία

Κρατώντας μικρό καλάθι, χωρίς ουδείς από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει λόγο για πρωτοβουλία με στόχο την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, η Αθήνα αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη μείζονα κρίση της Μέσης Ανατολής

Επειτα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο Νίκος Δένδιας ταξιδεύει το πρωί της Τρίτης στο Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία για συνομιλίες με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Ριάντ Αλ Μαλίκι. Ο Νίκος Δένδιας, ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, δεδομένων των καλών σχέσεων έντιμης συνεννόησης της Ελλάδας τόσο με το Ισραήλ όσο και με τους Παλαιστινίους, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης έπειτα από οκτώ ημέρες σκληρών βομβαρδισμών μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Η επίσκεψη του Νίκου Δένδια σχεδιάζεται με προσοχή από την Αθήνα και έρχεται να «κουμπώσει» με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Αίγυπτος από κοινού με την Ιορδανία για την ειρήνευση και την κατάπαυση του πυρός. Σήμερα, ο Αιγύπτιος πρόεδρος αλ Σίσι ταξίδεψε στο Αμμάν για συνομιλίες με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, προκειμένου να επιχειρήσουν τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων ώστε να καταστεί δυνατή έστω η κατάπαυση του πυρός. Η αυριανή επίσκεψη του Νίκου Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη, έρχεται σαν συνέχεια της διαμεσολάβησης από το Κάιρο και το Αμμάν. Στο πλαίσιο του συντονισμού μεταξύ της ομάδας των χωρών της περιοχής που συνομιλούν ταυτοχρόνως και με το Ισραήλ αλλά και με τους Παλαιστινίους -δηλαδή της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και της Ελλάδας- ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να ταξιδέψει αύριο Τρίτη και στο Αμμάν για συζητήσεις με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι, ενώ την Πέμπτη 20 Μαϊου θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την μετάβαση Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 18 Μαΐου, στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του Gabi Ashkenazi και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Riad Al-Maliki.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική Josep Borrell με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

Την Τρίτη 18 Μαϊου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Ayman Safadi.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Sameh Shoukry.

Ο υπουργός Εξωτερικών είχε νωρίτερα σήμερα συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερις βίλες ζητούν αγοραστή: Εμβληματικά ακίνητα επωνύμων βγαίνουν στο «σφυρί»

Τυχερά παιχνίδια: Ανοίγει ξανά η αγορά – Μαζί και τα «καζίνο-ζόμπι» με μεγάλα χρέη στο Δημόσιο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αγωνίζεται να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας

Σχετικα αρθρα

Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο Αλέξης Γεωργούλης – Η ανακοίνωση του ηθοποιού

admin

Δεν θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την εορτή της 25ης Μαρτίου

admin

Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ – Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

admin

Μαρινάκης: Άλλο ένα πυροτέχνημα μιας ανεύθυνης αντιπολίτευσης η συζήτηση για προανακριτική επιτροπή

admin

Βουλή – Παφίλης: Το ΚΚΕ πήρε την πρωτοβουλία συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής, όταν οι υπόλοιποι ψάχνατε να βρείτε διέξοδο

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών – Δείτε live

admin

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin