Image default
PIRAEUS BANK

Τρ. Πειραιώς: Άντληση 100 εκατ. ευρώ για την Costamare μέσω ομολόγου

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έκδοσης ομολόγου της Costamare, η οποία υπερκαλύφθηκε 6,7 φορές και αποτελεί την πρώτη έκδοση από εταιρεία της ποντοπόρου ναυτιλίας, και είναι διαπραγματεύσιμο στο ΧΑ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν σύμβουλος έκδοσης και συντονιστής κύριος ανάδοχος.

Η έκδοση της Costamare που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή συγκέντρωσε το ποσό των 665,17 εκατ. ευρώ, με τα αντληθέντα κεφάλαια να ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ και υπερκάλυψη κατά 6,7 φορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας, εν μέσω της πανδημίας του covid-19,  η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη Τράπεζα που συμμετείχε ως συντονιστής κύριος ανάδοχος σε όλες τις εκδόσεις ελληνικών ομολόγων, περιλαμβανομένης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που επανεκκίνησε την αγορά εταιρικών ομολόγων, της Lamda Development, του ΟΠΑΠ και της Motor Oil, “αποδεικνύοντας ότι έχει την δυνατότητα να γεφυρώνει επιτυχώς τη ζήτηση του επενδυτικού κοινού με τη χρηματοδότηση φερέγγυων εταιρειών μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και λύσεων, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των πελατών της, επενδυτών και επιχειρήσεων και αξιοποιώντας το μεγαλύτερο δίκτυο διάθεσης που έχει στην Ελλάδα”.

Την τελευταία πενταετία έχουν πραγματοποιηθεί 15 δημόσιες προσφορές ομολόγων στο Χ.Α., συνολικού ύψους αντληθέντων κεφαλαίων 2,69 δισ. ευρώ, “με την Πειραιώς να κρατά την 1η θέση μεταξύ όλων των ελληνικών τραπεζών σε όρους συνολικής ζήτησης, συντονίζοντας τις εκδόσεις”, σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Με την πρόσφατη έκδοση, ανοίγει ο δρόμος για εκδόσεις και άλλων ναυτιλιακών ομολόγων που θα εισαχθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο και δημιουργείται με αφετηρία την Costamare, μια νέα αγορά χρηματοδότησης για τη ναυτιλία, η οποία θα φέρει κοντά στους έλληνες επενδυτές, εταιρείες του κλάδου αυτού για πρώτη φορά στην ιστορία.

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον κλάδο της ελληνόκτητης ναυτιλίας, διατηρώντας το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μεταξύ των ελληνικών τραπεζών με σημερινές χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 2,6 δισ. δολαρίων, έχοντας ενδεικτικά κάνει συνολικές εκταμιεύσεις άνω των 1,35 δισ. δολαρίων από το 2019 έως σήμερα, αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: Οι υπηρεσίες της τράπεζας, πέρα από τη χρηματοδότηση της αγοράς ποντοπόρων πλοίων (μεταφοράς ξηρού φορτίου, υγρού φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων, υγροποιημένου φυσικού αερίου, κ.α.), εκτείνονται σε όλο το φάσμα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών  και απαντούν στις εξειδικευμένες ανάγκες ναυτιλιακών εταιρειών (μεταξύ άλλων, έκδοση εγγυητικών επιστολών, χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης, cash management, web banking, μετατροπές νομισμάτων, προϊόντα αντιστάθμισης επιτοκιακού ή συναλλαγματικού κινδύνου), μέσω της βαθιάς τεχνογνωσίας και εμπειρίας των στελεχών της στον κλάδο αυτόν.

Βασική στρατηγική της Τράπεζας παραμένει η συγκέντρωση και ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου σε επιλεγμένους και καταξιωμένους πελάτες, που αποδεικνύουν έμπρακτα τη συνεχή στήριξή τους σε όλες τις φάσεις του οικονομικού κύκλου της ναυτιλιακής αγοράς.

Σχετικα αρθρα

Πώς “βλέπουν” οι Moody’s και S&P την έξοδο της Πειραιώς στις αγορές με το ΑΤ1

admin

Στην έκδοση τίτλου ΑΤ1 προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς

admin

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Τράπεζας Πειραιώς – Τι είναι αυτό που ξεχωρίζουν, τι εκτιμούν για τη μετοχή

admin

Τα επόμενα βήματα του μετασχηματισμού της Τρ. Πειραιώς

admin

Τρ.Πειραιώς: €634 εκατ. κέρδη προ προβλέψεων το 1ο τρίμηνο

admin

Ζαββός: Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς, είναι πλήρως σύννομος, και ηθικός

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα μετά την αναβάθμιση της S&P

admin

Θ. Βλαχόπουλος (Τρ. Πειραιώς): Κατέχουμε ηγετική θέση στη χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

admin

Πειραιώς Financial Holdings: Στο 27% το ποσοστό του ΤΧΣ μετά την ΑΜΚ – Με 5,216% η Helikon

admin

Ελένη Βρεττού : Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε επενδυτικό προορισμό πρώτης γραμμής

admin

Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές για την Τράπεζα Πειραιώς – Επιβεβαίωσε το Caa2

admin

Χρ. Μεγάλου: Ανάπτυξη άνω του 4% από φέτος και τα επόμενα χρόνια

admin