Image default
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Υποστηρίζουμε πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ

Την ανάγκη, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής Πυξίδας» της ΕΕ, να διαμορφωθεί άμεση σύνδεση μεταξύ της ανάλυσης απειλής και των αντίστοιχων δυνατοτήτων που θα αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λισαβόνα.

Κατά την παρέμβασή του, στο δείπνο εργασίας, χθες, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως την ενδυνάμωση της σχέσης ΕΕ-ΝΑΤΟ, στη βάση της διαφάνειας και της αμοιβαιότητας, με σεβασμό στην αυτονομία του κάθε οργανισμού.

Αναφορικά με τις παράνομες ενέργειες της Λευκορωσίας στο αεροσκάφος που υπερίπτατο του εδάφους της, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως πρέπει να υπάρξει ισχυρή και αποφασιστική αντίδραση.

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την έρευνα και ανάπτυξη σύγχρονων και αναδυόμενων τεχνολογιών, ενώ πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη πολιτικών και μη στρατιωτικών δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του βίαιου εξτρεμισμού.

Εξάλλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται ενεργά για τη σταθερότητα της περιοχής του Σαχέλ και της Νοτιοανατολικής Αφρικής, το οποίο καταδεικνύεται και από το πρόσφατο άνοιγμα πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ντακάρ.

Όπως ανακοινώθηκε, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης είχε διμερή συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Λορέντσο Γκουερίνι, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη αμυντικοτεχνική συνεργασία των δύο χωρών, τις προκλήσεις ασφαλείας στη Νότια Πτέρυγα του ΝΑΤΟ, καθώς και στις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις σήμερα  Στα 1.585 τα νέα κρούσματα – 521 οι διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι Γυμναστήρια: Ανοίγουν από τη Δευτέρα με self test και διπλή μάσκα Νεϊμάρ: Η Nike διέκοψε τη συνεργασία τους έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική βία σε υπάλληλό της 

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης: Ουδέποτε υπήρξε εντολή για συγκάλυψη, κοιτώ στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων

admin

ΣΥΡΙΖΑ:  Το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Κ. Μητσοτάκη, είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης

admin

Καταψηφίστηκε από 159 βουλευτές η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

admin

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη – Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δικαίου

admin

Μητσοτάκης: «Ο κ. Ανδρουλάκης ταυτίζεται με εκδοτικό συγκρότημα – Εγώ δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»

admin

Ελληνική Λύση για παραιτήσεις Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

admin

Αύριο στις 11:00 η συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου με αντικείμενο την αύξηση του κατώτατου μισθού

admin

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου: Πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη

admin

Παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος – Όλο το παρασκήνιο

admin

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση προανακριτικής – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

admin

Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση – Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα

admin