Image default
Οικονομία Σοφοκλέους 10

New York Roadshow: Στο επίκεντρο τα NPEs και η πληροφορική

Τις αντοχές των ισολογισμών σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα δώσει ώθηση στην ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε να επιστρέψει ταχύτερα στα προ κρίσης επίπεδα και ρυθμούς, είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη των εισηγμένων που συμμετέχουν στο New York Roadshow της ΕΧΑΕ.

Κατά την πρώτη ημέρα του roadshow στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ΕΧΑΕ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και των τραπεζών σκιαγράφησαν το περίγραμμα των πρωτοβουλιών που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία, ώστε αφενός να πιάσει το χαμένο μίτο της ανάκαμψης και αφετέρου να διορθωθούν οι ανισορροπίες που προκλήθηκαν κατά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο τα NPEs και η πληροφορική

Για ακόμη μία χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων βρίσκονται τα σχέδια των τιτλοποιήσεων των τραπεζών, καθώς αυτά έχουν πλέον διττό στόχο: πρώτον θα αφήσουν πίσω τους την καταστροφική κληρονομιά της δεκαετούς δημοσιονομικής κρίσης και δεύτερον θα αποτελέσουν το έναυσμα της επιστροφής του κλάδου στην κύρια του δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οι ξένοι επιχειρούν και θα επιχειρήσουν να μάθουν το κόστος αυτών τιτλοποιήσεων, τα σχέδια μετασχηματισμού, αλλά και την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC), προκειμένου να κρίνουν μακροπρόθεσμα επενδύσιμο τον κλάδο.

Εκτός όμως των τραπεζών, στο επίκεντρο βρίσκεται και ο κλάδος της πληροφορικής, με τις Entersoft, Quest Συμμετοχών και Epsilon Net, στην “παρθενική” τους εμφάνιση να προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών funds, λόγω των ειδικών δράσεων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων. Από το ραντάρ άλλωστε δεν ξεφεύγει και το γεγονός ότι το συνολικό ποσό που αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη ψηφιακή μετάβαση της χώρας μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ.

Κλείνονται ραντεβού…

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ικανοποιητικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ραντεβού καλύπτουν αρκούντως όλους τους συμμετέχοντες. Στο roadshow συμμετέχουν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Holdings, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Entersoft, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Viohalco, Titan, Πλαστικά Θράκης, Σαράντης, Quest Συμμετοχών, ΔΕΗ, Profile, Prodea, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Lamda Development και Κρι-Κρι.

Σχετικα αρθρα

ΕΕ: Προσφορές 107 δισ. ευρώ για το 10ετές ομόλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης

admin

Κίνα: Ετήσια αύξηση 12,5% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάιο

admin

Υπεκμισθώσεις ακινήτων: Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ – Παραδείγματα

admin

Eurogroup: Στο τραπέζι μέτρα στήριξης, έκθεση αξιολόγησης και χρέος

admin

Κτηματολόγιο: Συνιδιοκτήτης το Δημόσιο του «αέρα» χιλιάδων ακινήτων

admin

Ημερίδα: Τα στερεότυπα των ανθρώπων που μένουν στην ίδια δουλειά για δεκαετίες δεν υπάρχει πλέον

admin

Προς ριζική αναθεώρηση ο ΕΝΦΙΑ

admin

Προάγγελος ανατιμήσεων το κόστος στη βιομηχανία

admin

«Αυτοψία» Ντερ Λάιεν στην Ελλάδα για την επίδραση του NextGenerationEU

admin

Κομισιόν:« 20 δισ ευρώ, συγκέντρωσε η σημερινή πρώτη έκδοση δεκαετούς ομολόγου»

admin

Ι. Τσακίρης-Νέο ΕΣΠΑ: Πάνω από 140 δισ. ευρώ στην οικονομία την επόμενη πενταετία

admin

ΓΣΕΒΕΕ: Άμεση σύγκληση της επιτροπής για θέματα που ανακύπτουν σε σχέση με τα τεχνικά επαγγέλματα

admin