Image default
Οικονομία Σοφοκλέους 10

New York Roadshow: Στο επίκεντρο τα NPEs και η πληροφορική

Τις αντοχές των ισολογισμών σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση θα δώσει ώθηση στην ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε να επιστρέψει ταχύτερα στα προ κρίσης επίπεδα και ρυθμούς, είναι τα δύο βασικά ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν τα στελέχη των εισηγμένων που συμμετέχουν στο New York Roadshow της ΕΧΑΕ.

Κατά την πρώτη ημέρα του roadshow στελέχη του οικονομικού επιτελείου, της ΕΧΑΕ, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και των τραπεζών σκιαγράφησαν το περίγραμμα των πρωτοβουλιών που θα δώσουν την απαραίτητη ώθηση στην οικονομία, ώστε αφενός να πιάσει το χαμένο μίτο της ανάκαμψης και αφετέρου να διορθωθούν οι ανισορροπίες που προκλήθηκαν κατά τα πολύμηνα περιοριστικά μέτρα της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο επίκεντρο τα NPEs και η πληροφορική

Για ακόμη μία χρονιά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων βρίσκονται τα σχέδια των τιτλοποιήσεων των τραπεζών, καθώς αυτά έχουν πλέον διττό στόχο: πρώτον θα αφήσουν πίσω τους την καταστροφική κληρονομιά της δεκαετούς δημοσιονομικής κρίσης και δεύτερον θα αποτελέσουν το έναυσμα της επιστροφής του κλάδου στην κύρια του δραστηριότητα, που δεν είναι άλλη από τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οι ξένοι επιχειρούν και θα επιχειρήσουν να μάθουν το κόστος αυτών τιτλοποιήσεων, τα σχέδια μετασχηματισμού, αλλά και την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της αναβαλλόμενης φορολογίας (DTC), προκειμένου να κρίνουν μακροπρόθεσμα επενδύσιμο τον κλάδο.

Εκτός όμως των τραπεζών, στο επίκεντρο βρίσκεται και ο κλάδος της πληροφορικής, με τις Entersoft, Quest Συμμετοχών και Epsilon Net, στην “παρθενική” τους εμφάνιση να προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών funds, λόγω των ειδικών δράσεων που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και των επιχειρήσεων. Από το ραντάρ άλλωστε δεν ξεφεύγει και το γεγονός ότι το συνολικό ποσό που αναμένεται να κατευθυνθεί προς τη ψηφιακή μετάβαση της χώρας μέσα στο οποίο περιλαμβάνεται και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος προσεγγίζει τα 6 δισ. ευρώ.

Κλείνονται ραντεβού…

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ικανοποιητικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα ραντεβού καλύπτουν αρκούντως όλους τους συμμετέχοντες. Στο roadshow συμμετέχουν οι ΑΔΜΗΕ, Aegean Airlines, Alpha Holdings, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Cenergy, Ελλάκτωρ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Entersoft, Epsilon Net, Eurobank, Fourlis, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Ικτίνος, Viohalco, Titan, Πλαστικά Θράκης, Σαράντης, Quest Συμμετοχών, ΔΕΗ, Profile, Prodea, ΟΛΠ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Motor Oil, Lamda Development και Κρι-Κρι.

Σχετικα αρθρα

Η Ισπανία αντίπαλος της Ελλάδας στο προσκλητήριο για «ζεστούς χειμώνες»

admin

«Οι τρεις μύθοι με τους οποίους οι δισεκατομμυριούχοι δικαιολογούν τα πλούτη τους»

admin

Eni: Μηδενική ροή φυσικού αερίου από την Gazprom μέχρι τις 4 Οκτωβρίου

admin

ΗΠΑ σε ΕΕ: Πληρώστε όσα και εμείς για την Ουκρανία

admin

ΗΠΑ σε ΕΕ: Πληρώστε όσα και εμείς για την Ουκρανία

admin

Καθηγητής Χρ. Πιτέλης: Τέλος της εποχής των παχιών αγελάδων για την Ευρώπη και τη Βρετανία

admin

Ο ΟΠΕΚ+ εξετάζει περικοπή της παραγωγής σε πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα

admin

Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 7 Οκτωβρίου

admin

Ακίνητα: «Χάνει στροφές» το πρόγραμμα «Golden Visa» – Η εγχώρια οπτική και το μοντέλο Πορτογαλίας

fastpath

Η εξόρυξη Bitcoin γίνεται «κλιματική αμαρτία»

admin

Ρεύμα: Μικρή μείωση της χονδρεμπορικής τον Σεπτέμβριο – 3η ακριβότερη η Ελλάδα

admin

Διαδοχικά crash-test από Δευτέρα για μέτρα στήριξης και μεταρρυθμίσεις- Ο Προϋπολογισμός, το Eurogroup και η «κάθοδος» για τη νέα εποπτεία

admin