Image default
Πολιτική

Παυλόπουλος: Ντροπή η συνέχιση της κατοχής στην Κύπρο

O τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο, δήλωσε πως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, σημειώνοντας ότι είναι ντροπή το γεγονός ότι διαρκεί ακόμα αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα στην Κύπρο, που προσβάλλει βάναυσα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο των διήμερων εορτασμών του Δήμου Αγίας Νάπας και του Συνδέσμου Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής «Άρωμα» Αγίας Νάπας για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και της Μοναδικής Μάχης της Αγίας Νάπας στις 17 Μαρτίου 1826.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρήστος Ζαννέτος, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «είναι προσκύνημα στην Κύπρο για μένα». Για πολλοστή φορά, είπε, “αλλά όσες φορές και να έρθω στην Κύπρο το προσκύνημα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία πόσο μάλλον με αυτή την συγκυρία”.

Θέλω να τονίσω, ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επέτειος. «Αυτή η μάχη που έγινε στις 17 Μαρτίου 1826, μας διδάσκει πολλά σήμερα και αυτό θα τονίσω στην ομιλία μου το λέω και από τώρα».

Αυτή η μάχη και η επέτειος που γιορτάζουμε, συνέχισε, «μας διδάσκει ότι οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ακόμη στο πλαίσιο της εθνεγερσίας. Ένα κομμάτι της Κύπρου τελεί ακόμη υπό τουρκικό ζυγό. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ ανέφερε. Γι’ αυτό για εμάς τους Έλληνες απανταχού της γης, είπε και για όλο τον ελληνισμό η εθνεγερσία συνεχίζεται και θα είμαστε εδώ μέχρι να ελευθερωθεί και το τελευταίο κομμάτι της κυπριακής γης. Μέχρι να αποκτήσει η Κυπριακή Δημοκρατία την οντότητα της και την κυριαρχία που της αναλογεί και με βάση το Διεθνές και με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είπε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να είναι μία και αδιαίρετη, πρέπει να υπάρξει μια κυπριακή ομοσπονδία, όχι συνομοσπονδία το τονίζω, πρέπει αυτή η ομοσπονδία να έχει μια προσωπικότητα μια ιθαγένεια και το κυριότερο από όλα πλήρη κυριαρχία που σημαίνει πως δεν νοούνται στο κυπριακό έδαφος ούτε στρατεύματα κατοχής ούτε εγγυήσεις τρίτων».

Και να ξεκαθαρίσουμε, ανέφερε, ότι αυτό δεν αφορά μόνο τους εισβολείς στην Κύπρο. «Όταν λέμε για τρίτους εννοούμε κάθε τρίτο. Πρέπει η κυριαρχία να αποκατασταθεί, είπε τονίζοντας πως «όλος ο ελληνισμός με αρραγή ενότητα να καταθέσει τον οβολό του για τούτη την μαρτυρική Κύπρο. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να θυμόμαστε το χρέος ότι ο αγώνας συνεχίζεται, για να θυμόμαστε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί είναι ντροπή το γεγονός ότι διαρκεί ακόμα αυτή η απαράδεκτη εκκρεμότητα που προσβάλλει βάναυσα το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Αυτό τιμούμε σήμερα και στην μνήμη των προγόνων μας τους λέμε ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ινδία: Ο Κομμουνισμός, ο Μαρξισμός και ο Λενινισμός θα… παραβρεθούν στον γάμο του Σοσιαλισμού

Βόλος: Ασυνείδητος οδηγός χτύπησε 5χρονο και τον εγκατέλειψε!

Η G7 ενέκρινε το σχέδιο για τον παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15%

Σχετικα αρθρα

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

admin

Επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο: Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για μια πατρίδα ενιαία

admin

Παπανδρέου: Εσείς της ΝΔ μας οδηγήσατε εδώ γιατί υπηρετείτε τους ισχυρούς της ελίτ

admin

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

admin

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος στο κόμμα Δημοκράτες

admin

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών – Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

admin

Live: Ολοκληρώνεται απόψε η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας – Θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί

admin

Νίκος Παππάς μετά τη θύελλα: Δεν υπήρξε προσυνεννόηση για το θέμα της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας

admin

Κασσελάκης για Τέμπη: «Η συγκάλυψη ενός εγκλήματος» – Νέο βίντεο με «πυρά» κατά Μητσοτάκη

admin

Ημαθία: Δεν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας 

admin

Αλέξης Γεωργούλης: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Πράσινο Κίνημα

admin

Μπακογιάννης σε Δούκα για Βοτανικό: «Παραλαμβάνει έργο με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 230 εκατ. ευρώ»

admin