Image default
Επιχειρήσεις

ΤΙΤΑΝ: Διπλή διάκριση στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021

Διπλή διάκριση έλαβε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021, στην κατηγορία Bravo Governance για τους νέους και φιλόδοξους στόχους ESG για το 2025 και μετά, καθώς και στην κατηγορία Bravo in Action για την ίδρυση του πρώτου Φαινολογικού Κήπου της Ελλάδας στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου TITAN στην Ευκαρπία, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο Όμιλος, και οι δύο πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των προσπαθειών του για βιώσιμη ανάπτυξη, «ένας στρατηγικός στόχος στον οποίο ο ΤΙΤΑΝ διατηρεί αμείωτη την προσήλωσή του».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Το 2020, ο ΤΙΤΑΝ αξιολόγησε εκ νέου τα θέματα ESG (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) που είναι ουσιώδη για τους συμ-μετόχους μας και τις επιχειρηματικές μονάδες του Ομίλου και έθεσε νέους στόχους ESG για το 2025 και μετά. Ο Όμιλος ανακοίνωσε 20 στόχους, οι οποίοι εστιάζουν σε τέσσερις πυλώνες και διέπονται από τις αρχές καλής διακυβέρνησης, διαφάνειας και επιχειρηματικής ηθικής, ενώ ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για το 2030:

  • Ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Υγιές και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον που ενθαρρύνει την εξέλιξη, καλλιεργώντας κουλτούρα ίσων ευκαιριών για όλους
  • Θετικό αποτύπωμα στις περιοχές που δραστηριοποιούμαστε
  • Υπεύθυνη εφοδιαστική αλυσίδα

Η θέσπιση νέου στόχου μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 35% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, η επαλήθευση των στόχων από το SBTi (Science Based Targets initiative), η επίτευξη υψηλών επιδόσεων όσον αφορά στις αέριες εκπομπές, καθώς και η εκπόνηση – υλοποίηση σχεδίων διαχείρισης βιοποικιλότητας, είναι μόνο μέρος των στόχων, που όμως συνδέονται άμεσα και με τη δεύτερη πρωτοβουλία που ανέλαβε το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Ευκαρπίας, σε μια δημιουργική συνεργασία με το ΑΠΘ για την ίδρυση του πρώτου φαινολογικού κήπου στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και διακρίθηκε στην Bravo Sustainability Week».

Σύμφωνα με τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ, σε έκταση 2500 τ.μ. που παραχωρήθηκε εντός του εργοστασίου, φυτεύτηκαν δένδρα και θάμνοι, από 20 διαφορετικά είδη. Για περίοδο τουλάχιστον δέκα ετών, από τον κήπο θα συλλέγονται και θα καταγράφονται με συστηματικό τρόπο βιολογικά δεδομένα, τα οποία θα συνεισφέρουν στη γνώση γύρω από την κλιματική αλλαγή, τις επιπτώσεις και την ανάσχεσή της.

Πέρα από τα σημαντικά οφέλη του προγράμματος σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, η καλή αυτή πρακτική αναδεικνύει και τα κοινωνικά οφέλη, όπως η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη διαχείριση του αστικού πρασίνου και οι δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για παιδιά και εφήβους.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές, όπως και άλλες που αναλαμβάνει ο ΤΙΤΑΝ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιώσιμης ανάπτυξης, συνέβαλαν στον εθνικό διάλογο για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021, που διοργανώθηκε από το Qualitynet Foundation. Διακρίθηκαν μέσω του διαλόγου με επιτροπές αξιολόγησης και με ένα σύνολο 14.380 Ενεργών Πολιτών που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν τη δημιουργία της Ελλάδας του αύριο», αναφέρει ο Όμιλος.

Διαβάστε ακόμη

-: Η Alpha Bank έχει τη στήριξη των μετόχων της για την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ.

Αντικειμενικές αξίες: Μέτρα προστασίας για τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη

Daily Mail: Η TUI ακυρώνει τουριστικά πακέτα για Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία

Σχετικα αρθρα

Monsanto: Πρόστιμο €400.000 για παράνομες πρακτικές lobbying στο σκάνδαλο της γλυφοσάτης

admin

MEΒΓΑΛ: Σήμερα η υπογραφή για την είσοδο Θεοδωρόπουλου με ποσοστό 21,5%

admin

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021

admin

«Μάχη» για το έργο των 50 εκατ. ευρώ για την αλληλογραφία του Δημοσίου

admin

Στο σφυρί το «ορφανό φιλέτο» του «Καρούζος Gate» δίπλα στο Ελληνικό

admin

Duolingo: Στα $141,40 η μετοχή της στην «επίσημη πρώτη» της στη Wall Street

admin

Πειραιώς: Νέα πρόεδρος στην Επιτροπή Ελέγχου η Anne Weatherston

admin

Mytilineos: Τι λένε οι εγχώριοι θεσμικοί αναλυτές για τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου-Έτος ρεκόρ το 2021

admin

OTE: Υπό ποιο όρο εγκρίνει η Κομισιόν την πώληση της Telekom Romania

admin

Entersoft: Στα 4,16 εκ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων με αύξηση 59%

admin

Πλαστικά Θράκης: Προέβη σε αγορά 1.500 ιδίων μετοχών

admin

Επανεκκίνηση Εστίασης: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν νέα αίτηση χρηματοδότησης

admin