Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤο που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. Στις εργασίες της Συνόδου, που ξεκινά ώρα 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας και ολοκληρώνεται ώρα 17:00, θα συμμετέχει και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά από την εκλογή του. 

«Η Ελλάδα έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις εξοπλιστικές της ικανότητες έτσι ώστε να είναι ακόμη πιο συνεπής στις συμμαχικές της υποχρεώσεις» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλώσεις Μητσοτάκη πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Η Σύνοδος Κορυφής του NATO είναι μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσουμε τη σημασία του ευρωατλαντικού δεσμού, που δοκιμάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι όμως μία ευκαιρία, επίσης, να επαναβεβαιώσουμε την προσήλωσή μας στις κοινές αξίες, αρχές, αλλά και στην ενότητα της συμμαχίας.

Αντιμετωπίζουμε μία σειρά από εξαιρετικά σύνθετες προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν την αναπροσαρμογή της στρατηγικής της συμμαχίας μας. Ο Covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό, ο οποίος δεν είναι καν ορατός δια γυμνού οφθαλμού. Η κλιματική αλλαγή, εκτός από τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στα ζητήματα ασφαλείας, καθώς θα ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές.

Και βέβαια αυταρχικά καθεστώτα θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το υβριδικό τους οπλοστάσιο προκειμένου να αποδυναμώνουν τους δημοκρατικούς μας θεσμούς.

Απέναντι σε όλα αυτά η ατζέντα του NATO 2030 έρχεται να δώσει μία σειρά από εμπεριστατωμένες απαντήσεις.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στη νοτιονατολική Μεσόγειο. Είναι μία χώρα που μέχρι και τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της σε αμυντικές δαπάνες. Είναι μία χώρα που καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την κρίση που την ταλάνισε την τελευταία δεκαετία έρχεται να επενδύσει αυξημένους πόρους στις στρατιωτικές της δυνατότητες, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο αξιόπιστη στις υποχρεώσεις της απέναντι στη συμμαχία».

Συναντήσεις με Ράμα και Τζόνσον

Πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο κτίριο του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και αμέσως μετά με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον

Στις 17:05 ώρα Ελλάδας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής που θα έχει διάρκεια μόλις τριών ωρών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ΄ ιδίαν τετ-α-τετ συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικα αρθρα

Χαμός στην Τουρκία με τη γιαγιά που συγκίνησε τον Ερντογάν: «Μαζί σου μέχρι τον τάφο»

admin

Θύελλα αντιδράσεων μετά τις δηλώσεις Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την πρόταση δυσπιστίας

admin

Φαραντούρης στον ΣΚΑΪ: Ευχής έργον να ρίξει η ευρωπαία εισαγγελέας την κυβέρνηση εάν συσκοτίζει σκάνδαλα και εγκλήματα

admin

Η  συμφωνία των «τεσσάρων» απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

admin

Σε κλίμα ακραίας πόλωσης η πρόταση δυσπιστίας  – Η τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή στη Βουλή

admin

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά: Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται

admin

Λοβέρδος: Το χειροκρότημα στον Καραμανλή ήταν προσβολή για τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

admin

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

admin

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Τι σημαίνει το μήνυμα ότι δεν κρύβεται πίσω από την ασυλία του- Πυρ ομαδόν της αντιπολίτευσης

admin

Πρόταση δυσπιστίας: Τρίτη μέρα μάχης στη Βουλή – Τι θα πει ο Μητσοτάκης

admin

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία και γι’ αυτό επιλέγουν να την εξάγουν στη Βουλή

admin

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

admin