Image default
Επιχειρήσεις

AVIN: Υιοθετεί την παραλία του Σχινιά στο πλαίσιο του προγράμματος PARALIES

Η AVIN υιοθετεί μέρος της παραλίας του Σχινιά, επιδιώκοντας τον καθαρισμό της από απορρίμματα, τα οποία θα συλλέγονται και θα επαναχρησιμοποιούνται ως νέα προϊόντα.

Με αυτήν την πρωτοβουλία, η AVIN αναλαμβάνει τον βαθύ καθαρισμό, 800 μέτρων  παραλίας, από εξειδικευμένο προσωπικό, δύο φορές τον χρόνο, καθώς και τον συνεχή και καθημερινό καθαρισμό της. Ταυτόχρονα, θα εξοπλιστεί η παραλία από ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων, τη διαλογή και κατηγοριοποίησή τους. Τα απορρίμματα, αφού θα συλλέγονται, θα μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, όπως ρούχα και αξεσουάρ, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Επιπλέον, η AVIN θα είναι υπεύθυνη, για την ενημέρωση του κοινού με στόχο την κινητοποίησή του, σε θέματα μείωσης της χρήσης πλαστικών, εξοικονόμησης των φυσικών πόρων, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας.

Η πρωτοβουλία της AVIN ξεκίνησε με τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης στην παραλία του Σχινιά, όπου συμμετείχαν εθελοντές από τον Όμιλο Motor Oil και ενημερώθηκαν για τη δράση. Αμέσως μετά ακολούθησε καθαρισμός της παραλίας, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Paralies, το οποίο δίνει τη δυνατότητα υιοθεσίας μιας παραλίας. Με αυτόν τον τρόπο, οι παραλίες παραμένουν καθαρές όλο το καλοκαίρι, και τα σκουπίδια γίνονται πρώτη ύλη από την οποία σχεδιάζονται νέα προϊόντα.

Κάθε καλοκαίρι οι παραλίες γεμίζουν απορρίμματα και πλαστικά απειλώντας τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Η παράκτια ρύπανση αυξάνεται κατά 117% τους μήνες υψηλής τουριστικής περιόδου και αποτελείται από 84% πλαστικά. Όλες οι παραλίες είναι ρυπασμένες από μικροπλαστικά, με μέση συγκέντρωση 213 μικροπλαστικά/kg άμμου.

Στο κομμάτι που έχει υιοθετήσει και φροντίζει καθημερινά η AVIN έχουν ήδη, από την πρώτη εβδομάδα έναρξης της ενέργειας, συλλεχθεί σχεδόν 34 κιλά απορριμμάτων.

Η συμμετοχή της AVIN στη δράση Paralies γίνεται στο πλαίσιο δέσμευσής της για ένα βιώσιμο αύριο, μέσα από συντονισμένες ενέργειες που σκοπό έχουν ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΑVIN θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δυναμικές πρωτοβουλίες μείωσης της πλαστικής ρύπανσης, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή η σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση της χρήσης πλαστικού μιας χρήσης.

Διαβάστε ακόμη:

Αντικειμενικές αξίες: Μέτρα προστασίας για τους ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Με ανοιχτή ατζέντα και κόκκινες γραμμές

«Πισωγυρίσματα» για τον Mr. Tesla: Θα ξαναδεχτεί το Bitcoin ως μέσο πληρωμής – Τι λέει στο twitter

Σχετικα αρθρα

Συμφωνία EY Ελλάδος και Global Sustain στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Shell: Αυξάνει μέρισμα και ξεκινά επαναγορές μετοχών 2 δισ. δολ

admin

Airbus: Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο

admin

Volkswagen: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις μετά από την ισχυρή κερδοφορία το α’ εξάμηνο

admin

Τιτάν: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας στο α’ εξάμηνο

admin

Στρατηγικός εταίρος της Premia Properties ο σουηδικός κολοσσός του Real Estate Fastighets AB Balder

admin

Monsanto: Πρόστιμο €400.000 για παράνομες πρακτικές lobbying στο σκάνδαλο της γλυφοσάτης

admin

MEΒΓΑΛ: Σήμερα η υπογραφή για την είσοδο Θεοδωρόπουλου με ποσοστό 21,5%

admin

Mytilineos: Τα σχόλια των αναλυτών για το πρώτο εξάμηνο του 2021

admin

«Μάχη» για το έργο των 50 εκατ. ευρώ για την αλληλογραφία του Δημοσίου

admin

Στο σφυρί το «ορφανό φιλέτο» του «Καρούζος Gate» δίπλα στο Ελληνικό

admin

Duolingo: Στα $141,40 η μετοχή της στην «επίσημη πρώτη» της στη Wall Street

admin