Image default
Επιχειρήσεις

Εθνική Ασφαλιστική: Γιορτάζει φέτος 130 χρόνια συνεχούς πορείας

Ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου του 1891 από την Εθνική Τράπεζα, σε μια στιγμή που θα μπορούσε να θεωρηθεί αποτρεπτική για την ανάληψη μιας τόσο μεγαλόπνοης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. Με ισχυρά κεφάλαια και εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού, οικονομικού και επιστημονικού κόσμου της εποχής στη Διοίκησή της, η νέα εταιρία ξεκινά εντυπωσιακά την πορεία της παρόλο το βεβαρημένο οικονομικά κλίμα της εποχής.

Από το 1891 έως σήμερα, η Εταιρία βρέθηκε αντιμέτωπη με τους Βαλκανικούς, 2 παγκόσμιους και ένα εμφύλιο πόλεμο, φυσικές καταστροφές και οικονομικές δυσκολίες και παρά τα εμπόδια, κατάφερε να αναδειχθεί ως η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία του τόπου, με σημαντική προσφορά στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και προϊόντα.

Σήμερα σε μια περίοδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια από τις κρισιμότερες στην σύγχρονη ιστορία λόγω της πανδημίας, η Εθνική Ασφαλιστική, με ετοιμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίνεται  με απόλυτη επιτυχία στα νέα δεδομένα και παραμένει leader στην εγχώρια αγορά με μερίδιο αγοράς 16,5 % το πρώτο 3μηνο του 2021.

H πορεία της εντυπωσιακή, με διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας, με τα προ φόρων κέρδη να προσεγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ από το 2012 μέχρι και σήμερα, με βελτιωμένες τις παραγωγικές επιδόσεις της, με υγιή κεφαλαιακή  βάση, με νέα προϊόντα και ευέλικτες διαδικασίες, με συνεχώς αναπτυσσόμενα δίκτυα διαμεσολάβησης, με υψηλή αναγνωσιμότητα και βαθμό ικανοποίησης από τους ασφαλισμένους της  και με συνεχείς   δράσεις για την κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Κύριος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι όλο το Ανθρώπινο Δυναμικό της, Εργαζόμενοι, Συνεργάτες και Διοικητική Ομάδα, που συνεχίζει να εργάζεται απερίσπαστα με μοναδικό στόχο να παραμείνει η Εταιρία Ηγέτης της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, για άλλα τόσα και παραπάνω έτη, συνεχίζοντας την μακρά και σπουδαία ιστορία της.

Το 2021, αποτελεί μια χρονιά  μεγάλων και δυνατών προκλήσεων, καθώς η Εταιρία περνά σε μια νέα εποχή – σταθμό στη μακρά ιστορία της, με αλλαγή στο μετοχικό καθεστώς της με τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για τη μεταβίβαση του 90,01% του μετοχικού της κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα  στο CVC Capital Partner Fund VII.

Η Εθνική Ασφαλιστική  Ηγέτιδα  Δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς  όλα αυτά τα χρόνια βλέπει με αισιοδοξία την «επόμενη ημέρα» στοχεύοντας συστηματικά στην οικονομική της ευρωστία, στη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών της και στη συνεχή στήριξη της κοινωνίας  και της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Χάος απειλεί το παγκόσμιο εμπόριο μετά τη νέα έξαρση της πανδημίας στην Κίνα

Νέα εποχή για τη NOVA – Ο στρατηγικός σχεδιασμός της United Group

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από 1η Ιουλίου στον ΦΠΑ εισαγωγών μικροδεμάτων μέσω διαδικτύου

Σχετικα αρθρα

ΕΛΠΕ: Ξεκινά η απόσχιση του κλάδου διύλισης, εφοδιασμού και πωλήσεων πετρελαιοειδών

admin

Autohellas Hertz: Εμπλουτίζει με eScooters τον ηλεκτροκίνητο στόλο

admin

Η συνεργασία Αθηνών-Ζυρίχης

admin

Groupama Ασφαλιστική: Συνέχεια στην κερδοφορία και το 2020

admin

Eλληνικό: Αντιπλημμυρική προστασία και ασφάλεια

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-MOH: Η επένδυση της Κομοτηνής

admin

COSMOTE: Λύσεις για Internet χωρίς σταθερή γραμμή σε όλη την Ελλάδα

admin

Η Coffee Island εισέρχεται δυναμικά στο οργανωμένο λιανεμπόριο

admin

MOTOR OIL: Τον Φεβρουάριο του 2022 σε λειτουργία το νέο εργοστάσιο

admin

Συμφωνία EY Ελλάδος και Global Sustain στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Shell: Αυξάνει μέρισμα και ξεκινά επαναγορές μετοχών 2 δισ. δολ

admin

Airbus: Ισχυρό το πρώτο εξάμηνο

admin