Image default
Επιχειρήσεις

Ευ. Μυτιληναίος: Η κερδοφορία του 2021 θα είναι διπλάσια του 2020-Σύντομα οριστικοποιείται η συμφωνία με τη ΔΕΗ

Ευ. Μυτιληναίος: Η κερδοφορία του 2021 θα είναι διπλάσια του 2020-Σύντομα οριστικοποιείται η συμφωνία με τη ΔΕΗ

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στη σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση της MYTILINEOS ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δηλώνοντας στους μετόχους της εταιρείας ότι η κερδοφορία του 2021 θα είναι διπλάσια του 2020 και πρόσθεσε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψή του, το 2022 θα ακολουθήσει η απογείωση της MYTILINEOS.

«Τα επόμενα 2-3 χρόνια με την ωρίμανση των επενδύσεων, την ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς και την καινοτομία που φέρουμε σε όλες τις δραστηριότητές μας, αλλά και την εικόνα έντονης ανοδικότατος των αγορών πρώτων υλών, σε όλα τα επίπεδα θα αρχίσει η απογείωση» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μυτιληναίος, σημειώνοντας ότι προβαίνει στην εν λόγω πρόβλεψη έστω κι αν είναι φειδωλός συνήθως στις εκτιμήσεις.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «στο διάστημα των επομένων 2-3 ετών θα έχουμε διπλασιασμό των μεγεθών της εταιρίας σε top, middle και bottom-line επίπεδο, εκκινώντας από την καθαρή κερδοφορία το 2022 που ελπίζουμε να είναι διπλάσια από το έτος αναφοράς, που είναι το 2020. Εάν το 2022 επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για διπλασιασμό κερδοφορίας θα καταλάβετε τι ακολουθεί» σημείωσε απευθυνόμενος στους μετόχους.

Μάλιστα όπως τόνισε η πορεία της εταιρίας με κερδοφορία καταγράφεται ως ιδιαίτερης σημασίας, καθώς είναι από τις μοναδικές περιπτώσεις διεθνώς εταιριών που διασφαλίζουν κέρδη εν μέσω μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων.

«Έχει ενδιαφέρον πως μια εταιρία εν μέσω ενός κολοσσιαίου επενδυτικού προγράμματος μπορεί να βγάζει και κέρδη. Να φτιάχνεις π.χ. μια μεγάλη μονάδα παραγωγής ρεύματος με πάνω από 300 εκατ. επένδυση, να προχωράς σε επενδύσεις σε ΑΠΕ και να βγάζει παράλληλα κέρδη, Εδώ βέβαια βοηθά η μεταλλουργία και η διαφοροποίηση του Ομίλου» τόνισε ο κ. Μυτιληναίος.

Να σημειωθεί ότι, όπως είπε ο επικεφαλής του Ομίλου, φέτος είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα  ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα που φτάνει τα 600 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, δημοσιοποίησε τη συμφωνία με τη ΔΕΗ για τη νέα και τελευταία σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας. Μάλιστα αφού εξήρε τη στάση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση, χαρακτήρισε την εξέλιξη ικανοποιητική και είπε ότι η νέα συμφωνία θα έχει διάρκεια μέχρι το 2023, ενώ υπογράμμισε πως θα είναι η τελευταία στα 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

«Αποδεσμευόμαστε από τη ΔΕΗ, κάτι που φοβόμασταν για χρόνια να κάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναγγείλει πως μετά το 2023 το εργοστάσιο θα καλύπτει τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας τόσο από τη νέα μονάδα φυσικού αερίου 826 MW όσο και από διμερείς συμβάσεις με τα φωτοβολταϊκά. «Θα πρασινίσουμε το Αλουμίνιο και θα έχουμε και φθηνότερη ενέργεια», είπε ο ισχυρός άνδρας της MYTILINEOS.

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε επίσης γνωστή την επίτευξη νέας συμφωνίας, δεκαετούς διάρκειας με τον μεταλλουργικό κολοσσό της Glencore. Όπως είπε πρόκειται για μία συμφωνία προμήθειας αξίας 1,5 δισ. δολ. βάσει της οποίας το Αλουμίνιο της Ελλάδας θα προμηθεύει με εξασφαλισμένες για τέσσερα χρόνια τιμές αλουμίνα και αλουμίνιο.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε, επίσης, τη διανομή μερίσματος 0,364 ευρώ ανά μετοχή, με ημερομηνία αποκοπής 24 Ιουνίου και ημερομηνία διανομής στους μετόχους την 1η Ιουλίου. Τέλος, αποφάσισε η διανομή μετοχών στα στελέχη της εταιρείας να γίνει σε 5 φάσεις, με την πρώτη να ξεκινάει το 2021.

 • Ευάγγελος Μυτιληναίος
 • ΔΕΗ
 • Glencore
 • αλουμίνιο
 • κερδοφορια
 • απογείωσή
 • ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ

  Σχετικα αρθρα

  Prodea Investments: Αγορές ομολογιών από μέλη του ΔΣ

  admin

  ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη €5,06 εκατ. στο α’ εξάμηνο του 2021

  admin

  Νίκος Ταβουλάρης: Από το πλευρό του Νιάρχου μέχρι τις μέρες δόξας και την παρακμή των Ναυπηγείων Ελευσίνας

  admin

  Χ.Α.: Σύνθεση και συντελεστές στάθμισης για τον νέο δείκτη ESG

  admin

  Καταστήματα εστίασης: Tι ισχύει για τη λειτουργία τους σε κλειστά εμπορικά κέντρα

  admin

  Μίχαλος: H αύξηση του κατώτατου μισθού δίνει μικρές ανάσες στους εργαζόμενους

  admin

  Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer: Έναρξη του Rotational Graduate Program

  admin

  Περιφέρεια Αττικής: Προχωρά η καταβολή ενισχύσεων σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από Covid-19

  admin

  Οι ετήσιοι μισθοί των τραπεζιτών

  admin

  FlexCar: Δημιουργία 250 νέων θέσεων εργασίας µέχρι το τέλος του 2022

  admin

  Το σεντούκι άδειασε…

  admin

  Rocket: Νέος παίκτης στην αγορά του online food delivery στην Ελλάδα

  admin