Image default
Πολιτική

Κρίτων Αρσένης για εργασιακό ν/σ: Οι γονείς δεν θα βλέπουν τα παιδιά τους μέχρι την ενηλικίωσή τους

«H κυβέρνηση παρ’ ότι επικαλείται πως σε αυτό το νομοσχέδιο δίνει χρόνο στους πατεράδες όταν γεννιούνται τα παιδιά τους, κάνει το παν αυτά τα παιδιά να μην δουν τους γονείς τους καθ’ όλη τη ζωή τους μέχρι την ενηλικίωση», ανέφερε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.

Σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για διατάξεις που επιδιώκουν την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, ο Κρίτων Αρσέμης είπε πως είναι το ΜέΡΑ25 το κόμμα εκείνο που στην αναθεώρηση του Συντάγματος είχε προτείνει ρήτρα για την προστασία της πατρότητας αλλά η πρόταση αυτή δεν μπήκε σε ψηφοφορία, με ευθύνη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ζητώ και ζητάμε και γονική άδεια, ναι. Ζητάω την άδεια πλήρων αποδοχών, πλήρη άδεια για τον πρώτο χρόνο και για τον πατέρα και για τη μητέρα, για τον πρώτο χρόνο του νέου παιδιού και για το δεύτερο μερική απασχόληση με πλήρεις αποδοχές και δυνατότητα εναλλαγής. Εσείς τι εισάγετε; Εισάγετε τον μηδενικό χρόνο του γονιού με το παιδί”, είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει ένα νομοσχέδιο “το οποίο δεν θα επιτρέπει με αυτά τα δεκατριάωρα στον γονιό να βλέπει το παιδί του, είτε είναι μάνα είτε πατέρας”.

“Με αυτό το νομοσχέδιο, που διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα και νομιμοποιεί την απλήρωτη υπερεργασία, θα αντιμετωπίσετε τον αποπληθυσμό, την υπογεννητικότητα, το brain drain, τους απόδημους για τους οποίους ενδιαφέρεστε; Θέλετε να δημιουργήσετε κι άλλους απόδημους; Διότι αυτό δημιουργεί αυτό το νομοσχέδιο. Ποιος νέος και νέα θα μείνουν να εργαστούν στην Ελλάδα του απλήρωτου δεκατριάωρου, της απλήρωτης εργασίας, όταν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στη Φινλανδία και σε τόσες άλλες χώρες η εργασία, το οκτάωρο, θεωρείται ξεπερασμένο και ζητάνε πλέον και τη μειωμένη απασχόληση ή την έχουν εφαρμόσει ή την έχουν εφαρμόσει πιλοτικά και ετοιμάζονται κι οι άλλες χώρες για τριανταδυάωρο και πάνε σιγά σιγά για το εικοσιοκτάωρο, που είναι και ο φυσιολογικός μας στόχος στην κοινωνία που ζούμε σήμερα, με την τεχνολογική εξέλιξη, που αν δεν μειώσουμε τον χρόνο εργασίας, μοιραία πηγαίνουμε σε τεράστια ποσοστά ανεργίας”, είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25.

- -

Σχετικα αρθρα

Yπουργικό Συμβούλιο: Κατώτατος μισθός και Ποινικός Κώδικας στην ατζέντα θεμάτων

admin

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το υπουργικό συμβούλιο – Στην ατζέντα ο κατώτατος μισθός

admin

Παρασημοφορήσεις Ελλήνων πολιτών: Ο Ιάσων Αποστολόπουλος και η αντίδραση της Προεδρίας

admin

Γεωργιάδης: Λουκέτο επτά ημερών και πρόστιμο 5.000 σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική με ορθίους και συνωστισμό

admin

Ξεκάθαρο μήνυμα Αναστασιάδη σε Τουρκία: Κόκκινη γραμμή οι παράμετροι του ΟΗΕ

admin

Χατζηδάκης: Αύριο οι αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό – Έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός απονομής των εκκρεμών συντάξεων

admin

Κύπρος: Η τουρκοποίηση της Αμμοχώστου από τον Ερντογάν

admin

Δεξίωση στο Προεδρικό: Τα πηγαδάκια, το πολιτικό παρασκήνιο και οι στυλιστικές επιλογές

admin

Επέτειος Αποκατάστασης Δημοκρατίας – Πρόεδρος της Βουλής: Η δημοκρατία είναι ο πολιτισμός στην πολιτειακή οργάνωση

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση της χώρας

admin

ΠτΔ στην 47η επέτειο της Μεταπολίτευσης: Μηνύματα για τους εμβολιασμούς και την Τουρκία

admin

Μήνυμα Σακελλαροπούλου για την 47η επέτειο της μεταπολίτευσης: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα για την Κύπρο

admin