Ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ δεν έχει κάποιον να τον ενημερώσει για το ποιος είναι ο Ρότζερ Γουότερς; Ο ιδρυτής του Facebook ή δεν ξέρει τον Ρότζερ Γουότερς ή αισθάνεται τρομερή αυτοπεποίθηση. Αλλιώς πως να εξηγήσει κανείς ότι πρότεινε στον Ρότζερ Γουότερς να του δώσει τα δικαιώματα του «Another Brick In The Wall, Part 2» για να ντύσει μια διαφήμιση του Instagram.

Ό, τι και από τα δύο να συμβαίνει – πιθανόν και τα δύο -, η απάντηση του θρυλικού μέλους των Pink Floyd ήταν κάθετη.

Όχι και μάλιστα εμφατικά, λέγοντας «Άντε γ@@ου, αποκλείεται». Ο Ρότζερ Γουότερς αποκάλυψε ότι η πρόταση αυτή συνοδευόταν με ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, ωστόσο ο ακτιβιστής καλλιτέχνης πολύ δύσκολα θα δεχόταν κάτι τέτοιο.

Δεν θα γίνω μέρος αυτής της αηδίας

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας μέσω ενός βίντεο που ο γνωστός μουσικός μιλάει σε μια εκδήλωση για τα δικαιώματα του Τζουλιάν Ασάνζ. «Το αναφέρω μόνο γιατί αυτό είναι μία ύπουλη κίνηση εκ μέρους τους, να κατακτήσουν τα πάντα. Δεν θα γίνω μέρος αυτής της αηδίας, Ζούκερμπεργκ», πρόσθεσε ο θρυλικός μουσικός.


Στη συνέχεια ο Γουότερς διάβασε και ένα μέρος της επιστολής που του έστειλε ο ιδρυτής του Facebook. Σε αυτή εξηγούσε γιατί πιστεύει ότι το τραγούδι των Pink Floyd ταιριάζει σε αυτό που έχει στο μυαλό του για τη διαφήμιση.

«Νιώθουμε ότι το βασικό συναίσθημα του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και τόσο αναγκαίο σήμερα, κάτι που εξηγεί πόσο διαχρονική είναι αυτή η δουλειά», ανέφερε στην επιστολή του.
Παράλληλα, ο Waters αναφέρθηκε στο «FaceMash», την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Zuckerberg, όταν σπούδαζε στο Χάρβαρντ, ώστε να μπορούν οι φοιτητές να «βαθμολογούν» τα κορίτσια.

«Επιθυμούν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram ακόμη μεγαλύτερα και ισχυρότερα από ό, τι είναι ήδη. Έτσι μπορεί να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας σε αυτό το δωμάτιο και να αποτρέψει την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ».

-