Image default
ALPHA BANK

Alpha: Στις 28 Ιουνίου ανοίγει το βιβλίο για την ΑΜΚ ως 800 εκατ.

Στις 28 Ιουνίου προβλέπεται να ανοίξει το βιβλίο για τη συνδυασμένη προσφορά νέων μετοχών της Alpha Services &Holdings σε εξωτερικό και Ελλάδα καθώς η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης και παρείχε τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις στο Δ.Σ., ώστε να προχωρήσει στον καθορισμό του ύψους της ΑΜΚ και των όρων της έκδοσης-διάθεσης.

Η συνέλευση κύλησε ομαλά καθώς η πλευρά Paulson, που είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να καταψηφίσει την πρόταση για ΑΜΚ, δεν παρέστη, σύμφωνα με πληροφορίες, στη γενική συνέλευση. Η διοίκηση της Alpha διαβεβαίωσε από την πλευρά της τους μετόχους ότι δεν πρόκειται να αντληθούν περισσότερα κεφάλαια, ακόμη και αν υπάρξει εντυπωσιακή υπερκάλυψη.

Το ύψος της ΑΜΚ δεν θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ, με κάποιους να το τοποθετούν στην περιοχή των 760 εκατ. ευρώ. Οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν, ονομαστικής 0,30 ευρώ έκαστη, θα διατεθούν μέσω συνδυασμένης προσφοράς (ιδιωτική τοποθέτηση με τη διαδικασία διεθνούς βιβλίου προσφορών στο εξωτερικό, δημόσια προσφορά στην Ελλάδα), με όλους τους υφιστάμενους μετόχους (σ.σ. κατά την ημερομηνία καταγραφής) να διαθέτουν προτιμησιακή μεταχείριση, κατά την κατανομή.

Οι μέτοχοι εξουσιοδότησαν το Δ.Σ. της Συμμετοχών για τον ορισμό του χρονοδιαγράμματος του εγχειρήματος και την οριστικοποίηση των όρων της έκδοσης (εύρος τιμών, επιμερισμός της συνδυασμένης προσφοράς, τιμή διάθεσης μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου προσφορών κ.ά.). Υπενθυμίζεται ότι η τιμή διάθεσης δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη της ονομαστικής (0,30 ευρώ ανά μετοχή).

Επίσης, το σώμα των μετόχων (σ.σ. απαρτία 57%) αποφάσισε ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα δικαιούνται κατανομής μετοχών κατά προτεραιότητα, εξουσιοδοτώντας το Δ.Σ. να εξειδικεύσει την αναλογία και την ημερομηνία αναφοράς.

Συνεπώς, όσοι βρίσκονται στο μητρώο μετόχων της εισηγμένης εταιρείας συμμετοχών του ομίλου Alpha (ήδη υφιστάμενοι μέτοχοι ή νέοι, που θα τοποθετηθούν μέχρι την ημερομηνία καταγραφής) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αύξηση, θα μπορούν να λάβουν, κατά προτεραιότητα, αναλογικό αριθμό νέων μετοχών.

Πρόθεση της Alpha είναι να δοθούν για όσους εγγραφούν στο ελληνικό βιβλίο τουλάχιστον όσες μετοχές απαιτούνται, προκειμένου να διατηρήσουν το υφιστάμενο ποσοστό τους αμετάβλητο. Η ίδια κατά προτεραιότητα κατανομή θα δοθεί και στους υφιστάμενους μετόχους (ξένους επενδυτές και ΤΧΣ), οι οποίοι θα εγγραφούν μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης. Αποκλείεται, τέλος, η συμμετοχή οποιουδήποτε και στις δύο εκ παραλλήλου διαδικασίες.

Τέλος, το Δ.Σ. της Alpha Services &Holdings θα αποφασίσει πώς θα διατεθούν οι τυχόν αδιάθετες μετοχές, που θα προκύψουν από τη συνδυασμένη προσφορά, αφού συνυπολογίσει τη γνώμη των γενικών συντονιστών και διαχειριστών του βιβλίου προσφορών, αναφορικά με την επιλογή μακροπρόθεσμων επενδυτών, που αγοράζουν μετοχές και τις διακρατούν σε βάθος χρόνου (buy and hold investors).

- Alpha: Στις 28 Ιουνίου ανοίγει το βιβλίο για την ΑΜΚ ως 800 εκατ. –

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Έτος ισχυρής οικονομικής ανάκαμψης το 2021

admin

Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank: Ναι στην υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού

admin

Ψάλτης στη Handelsblatt: Καθαρά δάνεια 33 δισ. στις επιχειρήσεις την επόμενη 5ετία

admin

Β. Ράπανος: Έτος- ορόσημο το 2020 για την Alpha Bank

admin

Β. Ψάλτης: Ετοιμοι να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια των πελατών μας

admin

Alpha Bank: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά την πανδημική κρίση

admin

Alpha Bank: Διάθεση της κάρτας Freedom Pass, με τη συνεργασία της Visa

admin

Παραιτήθηκε ο Λώλος από το Δ.Σ. της Alpha Αστικά Ακίνητα

admin

Alpha Bank: Αναδείχθηκε καλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα

admin

Alpha Bank: Από 15 Ιουλίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE

admin

Ψάλτης: Ημέρα-ορόσημο για την Alpha Bank

admin

Alpha Bank: Στηρίζει Μονάδες Υγείας στα ελληνικά νησιά

admin